Sesalec za pepel

Dik

Majstr
28. okt 2007
1.627
119
63
Od križišča mal naprej na desno
Ima kdo predlog, kateri sesalec naj kupim za sesanje pepela. Zdaj imama neke stare jajca, ki se mi zabaše že na polovici sesanja, da ne omenjam prahu, ki ga spušča v prostor. Ali naj grem v hofer, pa kupim njihovega ferexa za 40€ ali kaj boljšega, pa da ga lahko uporabim še za kaj drugega, npr. kaj takega ?
Sesam pa peč na pelete, se pravi zelo fin prah. Vsi predlogi/izkušnje dobrodošli.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.883
4.606
113
Če ne sesaš žerjavice, potem je boljša rešitev bilokateri industrijski sesalec. Pa še ti, če ne kupuješ modelov ki imajo uporabno čiščenje filtra boš za fin pepel nujno rabil vrečko (tako od oka govorimo o 300+ eur če rabiš učinkovito samodejno čiščenje filtra).

Tisti hoferjev ima uporabno kapaciteto za posesat peč ko vse "mehansko" očistiš. Pri nas se rabi zato da posesaš vhod v krušno peč (in se filter potem zabaše samo nekajkrat na sezono, za dobro očistit tisto rabiš pa še kompresor ....), da bi posesal pepel iz krušne peči po tednu uporabe pa niti posode nima dovolj velike oz. bi sesalec čistil več časa, kot pa bi z lopato pa z metlo manualno pospravil.

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
199
111
43
Tudi industrijski sesalec se ti bo zabasal, če boš nestrpen in boš sesalno cev porinil direktno v pepel.

Vsi kot je zapisal Utiševalec, je potrebno najprej mehansko odstraniti večino pepela, posesati pa ostanke.
Žal.
Srečno.

Ima kdo predlog, kateri sesalec naj kupim za sesanje pepela. Zdaj imama neke stare jajca, ki se mi zabaše že na polovici sesanja, da ne omenjam prahu, ki ga spušča v prostor. Ali naj grem v hofer, pa kupim njihovega ferexa za 40€ ali kaj boljšega, pa da ga lahko uporabim še za kaj drugega, npr. kaj takega ?
Sesam pa peč na pelete, se pravi zelo fin prah. Vsi predlogi/izkušnje dobrodošli.
mam ribimex cenetop dokupu še dodatn set nastavkov, oboje skupaj kupljeno ene 2 leti nazaj v bauhausu (na spletu). Takrat dal za vse skup ene 50 al 60 €, top nakup. Prej ko smo rabli pelete A1 se je sesalc čistil 1x mesečno (mamo peč 10kW), zdaj ko rabimo A2 ker so do peči bolj kolegialni se ga zaradi pepela (le volumsko večji napram tistemu pri A1) čisti 1x na teden s te m da se peč sesa 2x,3x tedensko

filtra (nogavičko in hepa (kovinski). ter posodo umijem z mlačno vodo in malo milnice, zgornji del, kjer je motor prebrišem z vlažno papirnato brisačo

top nakup

aja še glede pepela....ko se odstrani zgornji del se pepel iz posode stese v vrečko od peletov in via smeti, odstrani se nogavička, odstrani se hepa filter (ki je fino trdno pritrjen). Nogavička se samo malo otrese, filter pa malo"potolčeš"da gre pepel dol iz njega in iz luknjic, ostalo pa reši voda. Pa miceno bod previden ko boš filtra čistil da ne bo vse od pepela

ko je oprano pustim kak dan da se posuši (filter, nogavička) in to je to

giovanotti

Fizikalc
20. dec 2012
199
111
43
Svoje čase sem presesal pepela za 5t peletov na zimo. Eksperimentiral s filtri in DIY cikloni...

Se ne grem več te rabote.

Dik

Majstr
28. okt 2007
1.627
119
63
Od križišča mal naprej na desno
Tudi industrijski sesalec se ti bo zabasal, če boš nestrpen in boš sesalno cev porinil direktno v pepel.

Vsi kot je zapisal Utiševalec, je potrebno najprej mehansko odstraniti večino pepela, posesati pa ostanke.
Žal.
Srečno.
Saj tako delam, vendar ima peč (Pelson x3) tako mojstrsko narejen predal za pepel da gre kup pepela mimo, tako da ostanke moram posesati. Da bi metlico uporabljal mi ni, ker se preveč praši. Ta v mojem linku pomoje nima opcije za vrečke. Tale pa ima možnost vrečke tako da bom nekaj v tej smeri iskal. Da lahko še kaj drugega posesam ne samo pepel.