Robotski sesalci

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.133
38
48
Dejte povedat, katero čistilo uporabljate za te robote (npr x40, x50 itd) - z tem čistilom naj bi robot samo pral gobici, ne pa tudi po tleh.. Uporabljate samo original (aliexpress?) ali kaj drugega?
1761744127772.png
1761744145987.png
1761744162031.png

S temi čistil sem pomival tla ( no robot jih je) z Roborockom, X50ultra... nikoli nobenih problemov. Pazit je treba le na razmerja (čistilo:voda) glede na prostornino tanka

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.278
423
83
Goriska
Cistilo lahko daš tudi direktno v vodo....piše v navodilih ali pa v posodico namenjeno čistilu kjer robot sam meša razmerja....
Ja sej v posodico sem nalil čistilo pa se mi zdi, da ga ne uporablja za čiščenje tal...

To je malo čudno, da bi bila tista posodica s čistilom namenjena samo pranju krpic v docku.

Torej se čistilo doda dirketno v vodo v tem primeru?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.630
339
83
Hvala vsem za predloge. Pogledam in naročim.

Dreame X40 in X50 naj bi čistilo uporabljala le za pranje gobic, ne pa tudi za pomivanje tal - vsaj tako pravi debata na redditu, kjer so razstavili postajo in potrdili da fizično ni mogoče da bi postaja dodajala čistilo v rezervoar / robota za pomivanje po tleh.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.288
7.394
113
To je res ja. A obstaja kaka druga znamka, ker se čistilo uporabi tudi med "pomivanjem"?

Koliko razumem, se ogibajo čistilom zaradi "mehanizmov" in "cevk" v notranjosti sesalce, kjer se lahko čez čas pojavijo poškodbe. Ker nobeno čistilo ni prijazno okolju - drugače ne bi bilo čistilo :)

Eni pravijo, da se lahko uporabi čistilo za profesionalne čistilne stroje, ampak tam verjamem da so tudi komponente bolj kvalitetne, kot pri sesalcu za nekaj 100€.

Obstaja še opcija, da imaš čistilo v pršilki in ga naneseš na ploščice/parket, potem ga pa sesalec "pobere"...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.133
38
48
To je res ja. A obstaja kaka druga znamka, ker se čistilo uporabi tudi med "pomivanjem"?

Koliko razumem, se ogibajo čistilom zaradi "mehanizmov" in "cevk" v notranjosti sesalce, kjer se lahko čez čas pojavijo poškodbe. Ker nobeno čistilo ni prijazno okolju - drugače ne bi bilo čistilo :)

Eni pravijo, da se lahko uporabi čistilo za profesionalne čistilne stroje, ampak tam verjamem da so tudi komponente bolj kvalitetne, kot pri sesalcu za nekaj 100€.

Obstaja še opcija, da imaš čistilo v pršilki in ga naneseš na ploščice/parket, potem ga pa sesalec "pobere"...
Obstaja....Na Roborock S7 s samočistilno postajo sem v rezervoar ki je bil na robotu dodajal čistilo ( eno izmed tistih zgoraj) in ko je močil krpo je zraven dodal mešanico čistila in vode....vem da je s to mišungo pomival zato ker je cel flat dišal ko sem prišel domov. Pri teh robotih pa je sistem drugačen....ampak tudi gre....saj če dodaš čistilo v vodo....bo z to mešanico navlažil krpe. Včeraj sem prvič sprobal dat čistilo direktno v vodo ( en zamašek na celoten rezervoar) in je bilo vsaj po vonju opazno....sicer ne kot pri Roborocku je pa vseeno bilo. ....

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.133
38
48
Osebno so mi Roborock roboti TOP izbira, se mi zdi razlika kar opazna. Je res, da trenutno naš flet čisti Dreame X50 ultra complete (predvsem zaradi dobre cene takrat) a če bi sedaj kupoval bi vsekakor Roborocka (Saros). Pri Roborocku sem imel res tisti občutek da je nalogo opravil kot se zagre in je bil občutek o čiščenju res super. Za primerjavo...v drug flet sem pa namestil Congo od Cacoteca ( dobil sem jo) tisto sranje pa je taka groza da.....obup živ, uporabniška izkušnja je katastrofa, pomiva tako da vidim črte in driftanje po ploščicah, sesa tako da mislim da me j*** v glavo.....Sploh ne vem zakaj ga imam priklopljenega, a ga bom zbrcal ven :)...kmaluo_O