Do nedavnega sem si lastil Roborock S7 z samočistilno postajo in bil z njim zelo zadovoljen. Nato pa se je pojavila potreba po premagovanju višjega praga v stanovanju (cca 4cm). S7 ga ni zmogel ...oz se je tako matreal, da ga sploh nisem mogel gledati. Odločili smo se za novega robota in gledali v smeri Roborock Saros R10 (cca 1.500€)...in bili že čisto pred nakupom. Nakar sem po nekem čudnem naključju pristal v Mediamarketu na Dunaju, kjer so bili v razstavljeni skoraj vsi modeli novejših robotov (Roborock, Dreame, Xiaomi...in obenem naletim na model Dream X50 Ultra complet, ki je čakal na polici z znižano ceno iz 1500€ na 970€....Prodajalec mi je razložil da je bil razstavljen kratek čas. Bil sem skeptičen ampak sem ob ponujeni 2 letni garanciji ki poteka preko Mediamarkta sprejel deal. Ko smo ga doma odprli sem imel občutek da odpiram "brand new"zadevo....Še danes se sprašujem kje je hack....nič ni bilo uporabljeno.... Da skrajšam ob priklopu in prvem zagonu in po mapiranju stanovanja ko smo ga zagnali prvič, sem bil prepričan da je pokvarjen, saj sem ga komaj slišal....napram S7 je zadeva res res tiha.....torej, posesa odlično, umiva vrhunsko, je tih, krpe pere in jih suši...ukvarjanje z dolivanjem vode in čistil je zminimalizirano, dodatne opreme skoraj za celo leto delovanja (če ne več), Premagovanje praga...preteklost smooth in dober grafični omesnik z veliko nastavitvami. Mogoče ima manjše probleme z čiščenjem kotov, ampak jih očisti....Mnenje : dober in dokaj ugoden nakup.