Imaš tako zelo prav, da sem moral malo razmisliti.
Po mojem gre za vprašnje lenobe: Res je, sesalec lahko kadarkoli potegneš iz omare in v nekaj minutah posesaš sobo, pa še nobenega zezanja ni s stresanjem prahu in podobnim. Samo da meni to ni uspevalo več kot enkrat na teden kot dodatek k glavnemu tedenskemu čiščenju. Milijon faktorjev: sesalec je v omari, ima cev, ki jo moram dati gor (kako neskončno težko, a ne), stanovanje je tako veliko, da moram zamenjati tri vtičnice, težko se pripravim na sesanje po delih ...
Roombo vključim vsak dan, in sicer v sobah, kjer takrat ni nobenega. Poleg tega si predstavljam, da čiščenje roombinih krtač v družinah, zakonskih zvezah in registriranih skupnostih, v katerih ni kakšnih dolgolasih osebkov, niti ne vzame veliko časa.
Vsak se odloči glede na svoj življenjski slog in preference, kajneda. Enim pač ustreza navaden sesalec, drugemu metla, tretji raje mokro briše, četrti roomba, peti čaka na veter, komu drugemu vse skidajo starši.
Če dodam še en razlog pšroti roombi - dobrih 300 evrov se mi zdi kar velik znesek glede na pričakovano življenjsko dobo sesalca. Imam ga na sumu, da bo zdržal kakšno leto, dve, več pa že zelo težko.