Priklop TV preko wifi, UTP ali coax?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.796
118
63
Pozdravljeni,
za marsikoga preprosto vprašanje - ali mora biti od modema (kamor pride optika) oz. operaterjeve TV škatlice do TVja-speljan kakšen kabel ali se lahko priklopi preko wifija?

Sprašujem zato, ker nekaj malega renoviramo in imam coax kabel speljan do TV nadometno in me zanima, če se ga lahko znebim.. in se enostavno priklopim brezžično? Ali morda potegnem UTP..

Hvala!

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.217
736
113
Čisto preprosto : POIZKUSI! V splošnem pa odvisno od TV-ja, razdalje do modema, debeline in vrste sten.

Pozdravljeni,
za marsikoga preprosto vprašanje - ali mora biti od modema (kamor pride optika) oz. operaterjeve TV škatlice do TVja-speljan kakšen kabel ali se lahko priklopi preko wifija?

Sprašujem zato, ker nekaj malega renoviramo in imam coax kabel speljan do TV nadometno in me zanima, če se ga lahko znebim.. in se enostavno priklopim brezžično? Ali morda potegnem UTP..

Hvala!
https://www.techtradecenter.si/tp-link-tl-pa7027p-kit-av1000-powerline-starter-kit-adapter kaj pa kaj takega

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.957
67
63
Pozdravljeni,

Hvala!
Zagotovo ti je najbolj zanesljiva rešitev, da od modema do TVeja potegneš UTP kabel.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.700
10.151
113
EU
Od modema do TV-ja, je najboljše pustiti coax. Če modem ima to možnost (kot moj).
Prednost je, da s kartico vštekano v TV, dostopaš do programov, mimo vseh dekodirnikov in boxov od operaterja. Hitro in enostavno.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.138
228
63
Pozdravljeni,

Hvala!
Primer pri meni...
Ponudnik Telemach. Optika. Modem in pa ena majhna škatlica, ker imam po bajti še coax kable. Nobene druge navlake v obliki telemachovih škatel in kupom daljincev. TV-ji imajo itak kartice, rabijo napeljan coax kabel. Glavni tv je smart tv, ima aplikacijo EON, in dela tudi brez coax kabla... samo preko wifi.

V bistvu, odvisno, kakšen tv imaš in katerega operaterja. Jaz s smart tv in telemachom rabim samo wifi, če hočem gledati tv. Starci brez smart tv rabijo coax.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.231
4.695
113
No ja, hec je da pri nekaterih TV jih je, ker je LAN kartica notri samo 100 Mbit, preko wifi pa gre hitreje.

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
425
32
28
Ljubljana
MUC, tebi pa takole odgovorim. Če imaš možnost napeljati kabel po kanalu, potem pusti koaksialen kabel in dodaj
še UTP kabel. Zelo prav ti bo prišel!

CLIO15, zate pa. To mira biti pa že precej čuden televizor, da ima samo 100Mbitno UTP povezavo in pa moderno wifi 6 povezavo!

• Všeč mi je
Reactions: bpfc