Poslovni prostor

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ali imam lahko sedež podjetja, kar doma v svojem stanovanju v delovnem kabinetu?

Gre za dejavnost za katero bom rabil le računalnik in par fasciklov. Računovodstvo je outsource-ano.

Na zvoncu je napisano ime podjetja, tabla tudi je.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.462
1.488
113
Lahko imaš, če je stanovanje v stanovanjskem bloku potrebuješ soglasje 3/4 etažnih lastnikov. Mislim pa, da rabiš obvezno med temi 3/4 tiste etažne lastnike, ki mejijo na stene, strope in pode tvojega stanovanja.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
ribicija, teh težav ne bo, ker nisem v stanovanjskem bloku.

@McGvier, v mojem primeru se bo dejavnost odvijala na sedežu. Ne vem pa kje naj izbrskam te pogoje. Ali je treba kakšno uporabno dovoljenje itd.:(

matofill

Guru
18. sep 2008
3.719
782
113
Povej konkretno, pa ti povem iz glave. Če bo turistična agencija, advokatura ne bo OK, za mar si kaj pa bi bilo ok.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
Ali imam lahko sedež podjetja, kar doma v svojem stanovanju v delovnem kabinetu?

Gre za dejavnost za katero bom rabil le računalnik in par fasciklov. Računovodstvo je outsource-ano.

Na zvoncu je napisano ime podjetja, tabla tudi je.
Seveda imaš lahko. In tudi žena ti lahko zaračunava ogromno najemnino, če je slučajno solastnica. Pa še za čiščenje ji lahko plačuješ.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Povej konkretno, pa ti povem iz glave. Če bo turistična agencija, advokatura ne bo OK, za mar si kaj pa bi bilo ok.
Gre za dejavnost Trgovanja z lastnimi nepremičninami.

Na netu sem našel neke pogoje za opravljanje dejavnosti, kjer navajajo, da mora biti delovni prostor vsaj 8m2. Moj delovni kabinet je ravno nekje na meji.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Robbit

matofill

Guru
18. sep 2008
3.719
782
113
Gre za dejavnost Trgovanja z lastnimi nepremičninami.

Na netu sem našel neke pogoje za opravljanje dejavnosti, kjer navajajo, da mora biti delovni prostor vsaj 8m2. Moj delovni kabinet je ravno nekje na meji.

Ne rabiš popolnoma nič posebnega, ker ta tvoja dejavnost ne bo nič obremenjevala dodatno sosedov sploh pa nič več, kot uporaba samo stanovanja.

Tako, da brez komplikacij, 100 % preverjeno, drugo bi pa bilo, kozmetrični salon, na domu, turistična agencija z 20 strankami dnevno in podobno.........

lost1

mnz
19. jul 2007
8.469
147
63
data.si ima občasno neke free seminarje, ni nevem kaj,ampak vsaj neke osnovne odgovore na vprašanja pa dobiš.

• Všeč mi je
Reactions: Robbit

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.164
7.606
113
Ce me kdo malo pravilno usmeri, kaj naj gkedam in kje.

Torej, v najemu mi zmanjkuje placa. Tam imam vse po regelcih, tam tudi sprejemam stranke in vse. Manjka mi nek kukerle, kjer lahko opravim stvari, ki jih pac delam za te stranke do naslednjega obiska. Za vso robo v maticnem prostoru nimam prostora vec, poleg tega se vozim pol ure dalec. Zdaj me je zapopadlo, da si omislim se en prostor in blize domu, da naredim stvari, za katere ne rabim prisotnosti stranke. Da skocim od doma, kdaj si zmislim, sem pa ke par minut in naredim kar imam.

Torej, to bi bil prostor tipa neke pisarne, nobene stranke ne bi hodile, samo jaz delat... So pri tem kake ovire in obveze?

P.s.
Gre za prostor ranga 15, max 20m2. Zelim vodo in okno. Razmisljajte v smeri malega frizeraja, pedikure, kozmeticnega salona ali slično... Kdor ima se kaj izkusenj s cenami nepremicnin za take zelje in potrebe - po koliko se kaj tacga prodaja v KR ali Sk. Loki? Jurja na kvadrat? Vec, manj? Doma ne bi imela...

jezek

Guru
24. jul 2008
4.562
1.966
113
Prašej pr Hostar. Za okno ne vem, vodo (da se operu muda) pa imajo. Ne, resno....si ok? Cela Slo to pogleda na Neprem.net.....a za kraljico eksela pa ni ok?
V Lj je bil koz.salon pred korono v centru neopremljen 20m² 800 plus stroski. Istocasno je bil nakup podobnega v šiški v nekem bednem posl.kompleksu iz casov juge 35K....

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: dax, igi in jest5

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.164
7.606
113
Ne, resno....si ok? Cela Slo to pogleda na Neprem.net.....a za kraljico eksela pa ni ok?

Ves, da sem pogledalam. V upanju, da si prihranim vse butaste komentarje na alterju. Ampak gor ni nic. Vseeno vprašala tu, ker na 100 jezkov se ponavadi vseeno najde eden s kako uporabno info...

Eno stvar imam ogledano, trenutno stoji, ni na nepremicnine.net, bi se pa znala prodajat, ce nekdo nekaj ponudi. In zdaj bi rada vedela, koliko je korektna ponudba. Gre pa za KR. Vsekakor se sprehodim tudi po Loki lahko, ker... pač... Ne nepremicnine.net ne najdes vsega...

• Všeč mi je
Reactions: jest5

jezek

Guru
24. jul 2008
4.562
1.966
113
V takem primeru se poklice eno ali dve top Slo agenciji (jaz bi Stojo), pa se ne jebes. Pri teh zneskih njihova provizija odtehta tvoj izgubljen čas. Navadno imajo na lagerju še kup zadev, ki niso oglaševane.