Pogosti glavoboli med spanjem; postavitev spalnice?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
40.719
2.964
113
pri taščici
Glede na popito tekočino sem tudi jaz pomislil na njega.
Neko pretiravanje s pitjem vode tudi ne vem če je pametno.
Koliko litrov dnevno jo popijes(pa recimo da nisi fizično aktiven da bi jo presvical).
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.635
3.448
113
Dobrova pri LJ.
raners si poskusil z (razteznimi) vajami za hrbtenico? Škoditi ne more, še posebej ker imaš sedeč delovnik. Sprehodi so premalo, še vedno si lahko zategnjen.
 

Yogi

Majstr
1. sep 2007
3.584
498
83
Kaj pa okno? Je strešno ali navadno? Kolikšen je volumen sobe? Imaš morda zaradi zabasanih filtrov prežvečen zrak v sobi zjutraj? Ti morda piha preko buče? Kje imaš odvod zraka? Tesnila na oknu? Tesnilo na vratih in ti vleče skozi prostor?
 

boc

Majstr
1. avg 2007
2.056
299
83
Kao pravilno spanje je v smeri sever/glava - jug/noge, potem pa v smeri urinega kazalca. Po tej teoriji je glava na zahod najslabše.
Uff, pri meni ravno narobe: noge na sever glava na jug. Sedaj vem zakaj gre vse narobe. ;)
Sicer pa je največji problem kadar se soba začne vrtet (ponavadi po prihodu domov v bolj jutranjih urah, hik) v takih situacijah so posledice se naslednji dan. :cool:
 
  • Haha
Reactions: Kamele0N in McGiver

smrkec

Fizikalc
5. sep 2007
801
150
43
Hej vsem... ;)

Zadnjih par mesecev imam pogoste glavobole, ki jih najpogosteje začnem čutit med spanjem ali zjutraj/dopoldan... Pač že zjutraj dostikrat občutim, da me bo razbolela glava...

bi znalo bit, da je stres problem.
sam sem tudi, že spraševal o novi vzmetnici, samo sedaj pa 2-3 dni spim kot treba in se zbudim naspan. Pa na službenih potovanjih sem tudi vedno dobro spal...
kaj je razlika, zadnjih par dni? Doma sem:) sicer na bolniški, vendar sem doma. Čez cel dan ni stresa, vse sem odklopil, oz stvari preložil na kasneje...
me res zaima kako bo spanje do konca tedna.
bi rekel, da sem tudi zaradi stresa pristal doma, ker sem bil zelo ne naspan..
vzemi si dopust in ostani doma. odklopi vse, vreme se izboljšuje, tako da lahko malo pomigaš okoli hiše... počivaj!!! povej, če bo kaj boljš.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

kalbo

Guru
7. okt 2013
12.699
5.156
113
Hja, bom dopolnil to diskusijo z mojimi odgovori na vaša mnenja....

- čez dan spijem ogromno tekočine, velika večina vode (poleg jutranje bele kave). Zadnje čase ne pijem niti alkohola (mogoče kak pir ali 2 na mesec)... Vodo imam ob sebi cel čas (tudi med spanjem). Zjutraj najprej spijem par požirkov vode, potem zajtrk z belo kavo in potem čez dan OGROMNO vode, res. Tudi pred spanjem pijem vodo, vendar samo toliko, da nimam suhih ust. Tudi ljudi okoli mene opazijo, da sem stalo žejen... ;)
- glede gibanja: vsak dan gremo na sprehod (dobre pol ure dokaj hitre hoje), tudi med malico ponavadi grem na sprehod (da se malo razgibam glede na to, da ves čas sedim), pa delo okoli hiše (vrt, sadovnjak, trava, itd)...
- vzmetnico sma menjala lani in je super (napram stari), ampak se mi zdi, da spim podobno slabo kot na stari vzmetnici..
- hčerka ima nov vzglavnik in sma menjala pred 2 dnevoma in je zaenkrat ok, bom pa videl na malo daljše obdobje..
- pregled vida (in ozadja očes) sem imel pred letami in je bilo vse ok, ampak če bodo vse slike (krvi in glave) ok, bo me dala zdravnica še na pregled oči (čeprav še vedno mislim, da vidim super - boljše kot moja z očali... :D)
- če se ponoči zbudim (največkrat zaradi tega, ker moram na WC, ker spijem dosti vode), mi misli kar nekak "ponorijo"... Takoj začnem študirat na neke stvari, ampak na kuj neke (ne na neke probleme ali kaj podobnega), misli mi kar "letijo", preden ponovno zaspim...
- od lani imamo lokalni prezračevalni sistem, vendar imam probleme z glavo že več let. Moram pa ga sčistit, ja, ker lučka gori že kar dolgo... ;) Tako da zrak imamo super... ;)
- pritisk imam bolj nizek (po parih merjenjih), ampak mi je zdravnica rekla, da je ok...

Pozabil sem še napisat, da če me glava razboli in se vležem, mi začne še bolj nabijat... No, saj to mi je že zdravnica pojasnila, da povečam pritisk v glavi, ko se vležem.. Ponavadi vzamem tableto Maridol Migrain, da me glava neha bolet...
Poizkusi s kakšnim mineralnim napitkom, ker če preveč vode spiješ tud ni OK. V kombinaciji s kako brezsolno dijeto je pa sploh katastrofa.
 

ncnifrej

Majstr
14. avg 2013
1.011
369
83
tukaj:
"- če se ponoči zbudim (največkrat zaradi tega, ker moram na WC, ker spijem dosti vode), mi misli kar nekak "ponorijo"... Takoj začnem študirat na neke stvari, ampak na kuj neke (ne na neke probleme ali kaj podobnega), misli mi kar "letijo", preden ponovno zaspim... "
je tvoj ključen problem.. v kombinaciji z veliko pijem zvečer (in te scat prtisne - zato se zbudis.. potem pa tuhtaš in melješ)..

Prestavi "nacejanje" pred spanjem za kaksni 2 uri prej, da bos do spanja že "predelal"
Postudiraj kdaj ti najbolj paše it spat - da bos prespal celo noč. Sam sem pogruntal, da če sm zbit in grem prezgodaj spat (22h recimo) se zbudim ob 4h (naspan).. in sm potem do 7h že spet "zmatran".. če pa zvečer se "pomatram" in zdržim do polnoči recimo - pa spim do 6h+ v enem kosu
Kakšen sprehod na dan (urca mal s tempom) tud naredi čudeže.. tko v glavi kot v organizmu.
 

igi

Majstr
13. okt 2007
4.660
416
83
Celje
Obišči stran
Pred leti ko sem še 8+ ur dnevno presedel za računalnikom, sem imel redne glavobole in "čudno" sem se počutil (tak malce zadeto). Vsi pregledi OK, vid ODLIČEN.
In potem ko sem to že sprejel kot dejstvo, čisto slučajno, službeno naletim na enega okulista. Se pogovarjava tudi na to temo in pravi, pa daj ti bom jaz naredil ena očala za test kljub temu, da je je z vidom vse OK . In mi res prenese čez kak teden, mislim, da je rekel 0.5 dioptrije in 0,5 cilindra. Na poskusi. Uporabljal sem jih dolga leta. SAMO za računalnik, ker druga itak z njimi nisem videl. Od takrat glavobolov ni več.

Se mi pa sedaj pojavlja neke vrste migrena, ko mi ob glavobolu še sinuse zabije. Nekajkrat na leto in ni povezano z računalnikom.