Planet Janša

2. okt 2007
3.979
2.508
113
Gato

A lahko obrazložiš kako naj bi PV vplival na menjavo lastniške strukture v podjetju?

Vsak PV ima možnost (ne)posredno vplivat na lastniško strukturo, ali z lobiranjem, namenskim prilagajenjem zakonodajo ali kako drugače. Možnosti ima veliko.... seveda, mora biti interes obeh strani.
Če pa gre za državno podjetje, pa itak težav sploh ni, ima možnost "vsega".

Konec koncev, pri vsakem večje združevanju mora AVK podati mnenje.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.214
733
113
tu in tam
Ja prav, očitno nekateri vidite samo dobro v tem in vlečete iz riti, kdo je zaslužen za ta dobrobit lokalnih prebivalcev...ne vem, zakaj se potem pa so se neki drugi pritoževali..zmente se.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.250
7.002
113
Janša predstavil usmeritve.

Po besedah Janeza Janše je čas v Sloveniji zelo izostril ključne politične razlike in razvojne dileme med tranzicijsko levico in demokratičnimi silami, oziroma med “njimi in nami”. Znotraj tega dva različna pristopa do vodenja države:
  1. Tranzicijska levica nas sili, da gremo naprej s hitrostjo najslabšega v razredu. Mi zagovarjamo hitrost, kakršno je posameznik ali podjetje sposobno doseči
  2. Levica s svojimi ukrepi hoče čim več odvisnikov od države. Mi si pa želimo čim več neodvisnih in suverenih osebnosti. Zagovarjamo meritokracijo in plačilo po delu
  3. Levica hoče obdavčiti vse tiste, ki ste vlagali v lastna stanovanja in hiše, mi pa temu nasprotujemo. Naša politika je ustvarjanje pogojev, v katerih si lahko čim več posameznikov zgradi lastno streho in lasten dom
  4. Levica zagovarja utopično protiznanstveno politiko, ki uničuje našo industrijo in energetsko neodvisnost države. Mi na drugi strani zagotavljamo razumne politike varovanja okolja, politike, ki omogočajo tako blaginjo kot zdrav naravni življenjski prostor in hkrati povečujejo energetsko samostojnost države
  5. Slišali smo ministra aktualne vlade, da so izvozniki ahilova peta slovenskega gospodarstva. Mi pa pravimo, da so ahilova peta našega razvoja levičarji
  6. Vlada se ukvarja s tem, da kako bi podjetnike še bolj obdavčila in jih pošilja na hrvaško. Mi zagovarjamo ugodnejše pogoje za domače podjetnike in tuje naložbe
  7. Levica sprejema ukrepe, ki državo dodatno centralizirajo in finančno siromašijo občine. Mi zagovarjamo decentralizacijo in finančno samostojnost občin
  8. Tranzicijska levica je v tem mandatu bistveno povečala število ministrstev in drugih enot javne uprave in birokracije. Mi zagovarjamo vitko državo, razumne davke, kakovostne storitve javne uprave in nagrajevanje po delu in uspešnosti
  9. Levica za uresničitev stvari vedno “potrebuje več časa”. Mi pa pravimo, da je vedno čas, da je pogoje treba ustvariti. Kjer oni vidijo probleme, mi prepoznavamo priložnosti
  10. Levica ustvarjalnost, talente in razvoj ubija z uravnilovko. Mi zagovarjamo meritokracijo in plačilo po delu in uspehu, kar edino sprošča ustvarjalnost in talente
  11. Ko Levica terja spremembe, jih terja zaradi ideologije. Mi zagovarjamo spremembe, ki so potrebne za to, da se izboljša položaj ljudi
  12. Levica v ospredje stalno potiska pravice manjšin, v konfrontaciji z večino – zgolj in samo manjšin. Nam so pomembne pravice vseh, tako pravice večine kot pravice manjšin, brez nepotrebne konfrontacije
  13. Levica gradi na čustvu zavisti. Mi v nasprotje temu postavljamo ambicijo, željo, prizadevanje, priložnost
  14. Levica si prizadeva razgraditi družino, narod, zasebno lastnino in vero. Mi branimo družino kot temeljno celico družbe in domovino kot naš skupen dom. Cenimo tudi našo kulturo in tradicijo.
  15. Levica pravi, da brez NOB ne bi bilo samostojne Slovenije. Mi pravimo, da samostojne Slovenije in slovenske države zagotovo in dokazano ne bi bilo brez osamosvojitve
  16. Pri demografiji je globoko razhajanje: tranzicijska levica vidi rešitev za demografski problem v obliki množičnih migracij in priseljevanju. Mi vidimo rešitev v dvigu blaginje, večjemu veselju do življenja in povečanju rodnosti.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.250
7.002
113
Janševi mladi so pripravili nalepke.

nalepke sdm.png

nelepke sdm 1.png

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.524
4.404
113
Ja prav, očitno nekateri vidite samo dobro v tem in vlečete iz riti, kdo je zaslužen za ta dobrobit lokalnih prebivalcev...ne vem, zakaj se potem pa so se neki drugi pritoževali..zmente se.
Kdo je začel s to debato kdo je kriv česa? Dejstvo je, da je država porazno slab lastnik premoženja in kaj drugega kot prodajati premoženje, ki je bilo ustvarjeno v časih YU, da vzdržuje samo sebe in porazno velik javni aparat, očitno ne zna. Takrat so tudi nastale zadruge, ki so se ravno tako izkazale bolj kot interesna združenja posameznih kimavcev, saj so tudi one prodale praktično vse premoženje, da so lahko vzdrževale sebe in preveč zaposlenih, da se ne bi slučajno kdo pretegnil na stolu v pisarni. Vsaj pri zadrugah se je sedaj situacija malo izboljšala, saj nimajo več česa prodati, zato so ostale samo tiste, ki lahko same preživijo na trgu.

Država po drugi strani pa trenutno kot vidimo samo še išče koga bo dodatno obdavčila in obremenila, da bo vzdrževala ta birokratski aparat, ker tudi nimajo več česa prodati.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.947
7.392
113
več kot 30 let po 45letni dobi še kar o tranzicijski neki neki. zdaj ni več tranzicije, zdaj je, kar sami znamo in pri čemer je bil aktivno tudi sam zraven in je soustvarjal in tudi vodil.

Vse skupaj je pa rezultat, ko nekdo, ki je bil vedno voden in ne ve nič o vodenju, postane voditelj. Pri tem ne mislim Janše, ampak slovenski narod. Mi smo nedorasli enim vlogam in kar imamo danes je posledica tega, ne pa titeja in kvazi tranzicije. Tranzicije je že zdavnej konec in tole je cilj ustrezen trenutnemu dometu. pač, dokler se prikladno vleče preteklost, da se izgovarja za nikakvo prihodnost že kar vnaprej, ker je tako pač lažje in ne zahteva nekega dela, znanja ali pameti, potem to ni problem nobene tranzicije, ampak je problem v infantilnem narodu, ki seveda ne more uspeti in prosperirati.

pa lahko se me za šporget nazaj pošlje. Trenutni fix, upam da pomaga za 5 min, za kaj dlje ne bo... jaz vedno z večjo nejevero gledam, kako malo je treba za diverzijo odraslega človeka, ki po drugi strani še verjame, da je izredno pronicljiv in se ga ne da nikakor usmerjati...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.970
4.048
113
Ljubljana
hmpg.net
1748166668333.png

Res zmanjšal jih je IJ v svojem drugem mandatu. V tretjem ni imel bistveno manj kot danes in nič manj kot predhodniki.
Nekatere vlade so bile koalicijske, kar je vplivalo tudi na porazdelitev resorjev in s tem posredno na število ministrstev.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.970
4.048
113
Ljubljana
hmpg.net
Ej, zkva Hojvik napoveduje, da bo obelodanil, kaj se je zares dogajalo, če je Twitler že zdavnaj izdal napotnico?

Vprašanje za tiste, ki se jim boben pralnega stroja vrti samo v desno.
By Rupar:
“Se je Andrej zavedal, da hodi po robu ali je zaužil podtaknjeno zadevo, ki bi ga pahnila v globino! Zmaga nad kriminalci na referendumu bo zagotovo njihovo maščevanje, kot so se nad mano, ko sem razkril svinjarije v aferi Pucko! Pred UDBO potem do smrti nisi več varen,”
By Alenka Orel:
ČAS JE…SLOVENIJA

Ko umre sočutje,
umre Slovenija.
Ne s truplom — temveč s pogledom,
ki več ne vidi človeka,
temveč številke, postopke in tišino.

Slovenija, ti si mati,
a pozabila si, kako se boža ranjeno lice.
Pozabila si otroka, ki je iskal tvoje naročje —
in našel hlad.

Andrej Hoivik — ni zločinec,
temveč sin te domovine,
ki si ga pustila zadaj,
ga nisi želela slišati,
kot toliko drugih.
Prezrt. Do roba. Preko roba.

Kje si bila, Slovenija?
Ko je klical pomoč,
ko je tiho tulil v duši
in nihče ni prisluhnil?

Jaz sem Alenka Orel.
Mati, ki ne molči.
Ženska, ki govori z razumom, ki vidi.
Ženska, ki se bori —
za tiste, ki jih potiskajo ob zid.
Za upokojenca s praznim krožnikom.
Za otroka, ki ponoči joka.
Za delavca, ki nima več upanja.
Za razum. Za pravičnost. Za solidarnost.

Slovenija,
jaz te ljubim z besedo, ki boli.
Z resnico, ki žge.
Ne bom ti pela hvalnic,
dokler bodo tihi umirali
in bogati govorili o zaslugah.

Ko umre sočutje,
postanemo senca naroda.

Zato ti pravim, Slovenija —
dvigni glavo. Poglej nas v oči.
Povej, če te ni več sram.
Kajti jaz — jaz se še nisem nehala boriti.
In ne bom.
Ne zate, Slovenija,
temveč za tiste, ki jih ti ne vidiš.

• Wow
Reactions: aljoman

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.702
8.032
113
Bo janez prosil socutje in razumevanje se za njiju in potem se boste moral nehat norca delat. Boste vidli. Sam da na dnevni red pride.

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.214
733
113
tu in tam
Bo janez prosil socutje in razumevanje se za njiju in potem se boste moral nehat norca delat. Boste vidli. Sam da na dnevni red pride.
Sočutje itak že obstaja za tiste, ki so simpatizerji te stranke v smislu čustvene navezanosti- tem ne moreš očitati drugega, kot samo navadno neumnost...problem so kalibri, ki v tej sceni vidijo priložnost, da oberejo tiste prve, in to so razni ruparji in navzgor po lestvici.