Personalizirane registrske tablice

srus

Zelenc'
10. jul 2025
6
0
1
Prodajam stari avtomobil in kupujem novega, ara je vplačana, avto pride čez en mesec. Pri novem sem se odločil za personalizirane registrske tablice, pa me zanima postopek. Malo sem brskal po internetu kakšen je postopek in naj bi personalizirane tablice naročil na upravni enoti že s prometnim dovoljenjem. To mi ni jasno, kako s prometnim dovoljenjem, če avtomobila še nimam.

Prosim za opis postopka.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.142
169
63
Doma
Greš na UE, AMZS, avto Krka ali kateri drug registracijski organ, poveš kaj bi rad, če je kombinacija prosta plačaš tablice, za 3 sem dal cca 150€, ko jih dobijo te obvestijo in te čakajo da prideš uredit registracijo vozila. To je to.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.142
169
63
Doma
Aja, jaz sem jih plačal v torek in v petek dobil obvestilo da me čakajo. Zgleda sem jih “ujel” pri delu da so bile tako hitro.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.778
2.398
113
Teta na šalterju ima register, tak da se nariši tam z listo predlogov.

Pa neki se spreminjajo pravila. Men je npr. rekla da "XX-997" al pa "XX-997T" ni dovoljeno, kljub temu da sem večkrat videl enga modela s tablico "SG-911". Očitno jo je dobil po nekih drugih standardih.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.333
821
113
morala bi obstajati tudi opcija, da lahko "odkupiš" trenutno re. kombinacijo.
Verjetno bi se marsikateri odločil za to in ne bi bilo potrebe bo tolkih kombinacijah.

Poleg tega je pa največja bedarija, da so tablice vezane na avto in da lahko imaš kateri koli predznak KP,LJ,.... ne glede na to kje živiš.

So pa madžari zaradi manjka kombinacij uvedli nove tablice brez lokalne oznake AA, AE,....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.783
1.224
113
44
Mislim da on ne govori o personaliziranih.
Jaz sm tri tedne nazaj naročil na AMZS in dobil v treh dneh

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.563
6.376
113
Greš na UE, AMZS, avto Krka ali kateri drug registracijski organ, poveš kaj bi rad, če je kombinacija prosta plačaš tablice, za 3 sem dal cca 150€, ko jih dobijo te obvestijo in te čakajo da prideš uredit registracijo vozila. To je to.
Prevzem tablic je možen šele ob prvi registraciji le njih na vozilo, torej izročili ti jih bodo šele ko boš registriral avto,
marsikdo misli da bo dobil tablice že prej in šel potem registrirat avto, naprimer v drug kraj.

Primer: avto boš prevzel v Kranju, tablice si pa naročil v Ljubljani na AMZS
Pridobiti boš moral dokumente prodajalca za registracijo avta(račun, homologacija) in z njimi iti na AMZS v Ljubljani,
kjer ti bodo uredili registracijo izdali prometno dovoljenje in tablice, potem pa greš lahko prevzet avto do prodajalca.

Naročenih tablice ne pošiljajo na kakšno drugo registracijsko mesto, dobil jih boš samo tam kjer si jih naročil.

Ko so tablice enkrat tvoje, ob prodaji/odjavi vozila ostanejo pri tebi in jih imaš ti na skrbi, samo za prvi prevzem
pa moraš istočasno urediti prijavo/registracijo vozila na te tablice.

• Všeč mi je
Reactions: Seba81 in Matey

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.563
6.376
113
Zgleda da je frej :)
1780055821005.png