ortodonti na hrvaškem.....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.846
7.310
113
Moja fotka “prej”, 6 let je ze tega…

Priponke

• IMG_3835.jpeg
    IMG_3835.jpeg
    687,6 KB · Ogledi: 38

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.568
380
83
35
Vse "folija" variante so za manjse premike. Odvisno od situacije tvoje, ce imas orenk razmetano bi jaz pozabil na folije. Vidim dnevno kaj pride ven iz tega, neki napol, pri nekaterih zelo slabo. Je pa res, da odvisno kaj posameznik zeli. Eni so takoj zadovoljni. Je pa v ozadju fizika, zobe vlect nazaj se s folijo ne da, ampak recimo z mini implantatom in ustreznim sidranjem, ki zadevo vlece nazaj. Potiskat naprej ni tak problem, starejsi kot si, tezje je, ker je vse "zakosteneno". So pa folije "IN" zaradi SM. Prakticno vsi zobozdravniki posiljajo skene v nek data center, kjer jim nekdo naredi zeleno simulacijo koncnega stanja, nazaj dobijo fajle ali pa modele in folije, na to dodajo provizijo. Skratka ce imas orenk premike bi jaz sel na navaden aparat. Pa ne me sprasevat kam it, ker ortodontov ne poznam, zal :)

Hm, zanimivo. Vsi (tudi tista, ki je predlagala klasicnega) pravijo, da bi s folijo zobe spravili v zeljeno stanje. Me pa pri tem puljenju skebi, da bo treba implantate zgoraj, ker vrzel 6ic zapolnit pri teh letih, dvomim.. medtem, ko bi mi pri Invisalignu brusili spodnje zobe, kar pa je spet nevarnost vecje moznosti nastanka kariesa. Pa folija 1,5 let vs. Zvezdice 2,5 let, pa tezje ciscenje. Skratka jeb.ena situacija, pojma nimam kako se odlocit. :)