Okolju prijazni avtomobili

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.608
1.322
113
tudi v datasheetih avtomobilov običajno izpust po WLTP ni podan, ampak podajajo območje od-do. Izkušnje dobrodošle.
Za vsak avto mora biti podana točna WLTP vrednost. Torek ko v katalog pogledaš X avto z Y opremo in Z motorjem, mora biti podana točna vrednost, kot na sliki spodaj.
1710184231305.png

izjema je, kolikor se spomnim tam, kjer je več homologiranih velikosti platišč, tam se lahko navede razpon. Ampak imajo prodajalci seveda točen podatek tudi za vsako velikost homologiranih koles in to lahko dobiš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.608
1.322
113
Maš prav. Sm prehitro skoču. Mi gre pa ta marketing mal na jetrčka.
Marketing? Zelo malo, večina so dejstva.
Sem pa kadarkoli na voljo za moje zapise v živo predebatirat. Z dejstvi in tem, kaj škatlica (ki je precej manjša od navedenega) zna, česa ne, kaj je sploh mogoče (fizike se pač ne da nate.gnit) in kakšni so rezultati v realnosti. Pivo plačam jaz.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.741
10.105
113
Tvoja škatlica je navaden krmilnik, ki krmili v tvojem primeru štrom v hiši glede na vhodne podatke ter določene nastavitve in zadevo prikazuje na uporavniškem vmesniku, nič novega in tehnološko superiornega. Zna pa točno to kar jo naučiš.
Vse ostalo je marketing in prodajna zgodba.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.608
1.322
113
Tvoja škatlica je navaden krmilnik, ki krmili v tvojem primeru štrom v hiši glede na vhodne podatke ter določene nastavitve in zadevo prikazuje na uporavniškem vmesniku, nič novega in tehnološko superiornega. Zna pa točno to kar jo naučiš.
OK, še par stvari več upošteva (borzne cene, ukazi agregatorja in distribucijskega podjetja, v prihodnosti pa še kaj zraven ipd). Ampak ja, to je to. Če hočeš, lahko temu mirno rečeš krmilnik. Mi smo mu pač nadeli blagovno znamko optiMOON. Saj mamo tudi MOONelektriko in MOONmetering in coMOONity. Pač imena, ki se jih potencialne stranke lažje zapomnijo ...
Lahko mi pa pokažeš kaj podobnega za enak denar (izjema je ista škatlica z drugim imenom, torej Reduxi). Naši avstrijski kolegi so jo izkali z mednarodnim razpisom po EU, ampak ni bilo nič podobno zmogljivega ali pa je bila cena krepko 4-mestna (ali 5-mestna).

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.741
10.105
113
OK, še par stvari več upošteva (borzne cene, ukazi agregatorja in distribucijskega podjetja, v prihodnosti pa še kaj zraven ipd). Ampak ja, to je to. Če hočeš, lahko temu mirno rečeš krmilnik. Mi smo mu pač nadeli blagovno znamko optiMOON. Saj mamo tudi MOONelektriko in MOONmetering in coMOONity. Pač imena, ki se jih potencialne stranke lažje zapomnijo ...
Lahko mi pa pokažeš kaj podobnega za enak denar (izjema je ista škatlica z drugim imenom, torej Reduxi). Naši avstrijski kolegi so jo izkali z mednarodnim razpisom po EU, ampak ni bilo nič podobno zmogljivega ali pa je bila cena krepko 4-mestna (ali 5-mestna).
No to si sedaj ti imenoval, sam nisem, ker je to pac tvoj posel. In ja, navaden krmilnik z aplikacijo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.284
4.721
113
  • Všeč mi je
Reactions: novaa

sad

Guru
24. avg 2007
21.923
10.589
113
Cene so že dvignili v nesramne višave, samo so spregledali, da so si s tem skopali luknjo, v katero so konkretno zakorakali Kitajci. Sedaj pa talajo popuste, prve kupce so pa nasadili na kol, saj so v enem dnevu izgubili 20-30% vrednosti vozila.

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay in NekdoK

zoom

Majstr
14. maj 2014
718
251
63
Danes peljal prvič Kitajca el. Aiways u5. Ok to ni naj Kitajc ampak.... avto je narejen dobro.... tih nič ne škriplje ropota.... sedeži hlajeni.... potegne. Presenečen totalno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.157
7.595
113
pri taščici
Danes peljal prvič Kitajca el. Aiways u5. Ok to ni naj Kitajc ampak.... avto je narejen dobro.... tih nič ne škriplje ropota.... sedeži hlajeni.... potegne. Presenečen totalno.
Nisem se peljal, se mi zdi eden bolj prostornih. Se mi zdi da se najbolj približa nekdanjim "enoprostorcem"
Ko pa sem sedel v njem pa .... Recimo tista zavesa pod panoramskim steklom je mozno narediti bolj "premium".
Pa še nekaj me je zmotilo, pa sem ze pozabil ker je ze dve do tri leta ko sem nazadnje sedel v njem. Tajrat je imel se ceno po subvenciji 40 se mi zdi. In je bila toomuch. Zdaj vem da ga dobis pod 30, v tujini pisejo ze za pod 25, splih ce bi si malo rabljenega pripeljal.
Je pa baje pozrtn...