Nuvi 265WT v Nuvi 465T

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kako si dal nuviju umetno dihanje?

Se že kar lep čas trudim najti način, kako pisat v čip, ko se nuvi več ne vklopi, vendar brez uspeha.
Toliko sem že prelotal vse skupaj, da imam občutek, da bom počasi naredil luknjo skozi PCB.
 

Pilotren

Zelenc'
10. mar 2012
15
0
1
Ne ni se total mrknil takrat,, ali pa,pa sem bil srecko,ist problem je imel scanje kolk se mi zdi, po ponovnem zagonu je padel , gumb pa sem drzal mislim da skor ene deve minuti,zasvetil je samo ekran,, ,takrat pa sem mu jaz stisnil sus z usb-jem in niti podrazno ga nisem vec odklopil,skozi pa je bil osvetljen samo ekran,potem sem pa zacel strikanje z FW,, uspelo mi ga je zbudit da ga je racunalnik prepoznal
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Potem si res imel srečo, ker sem sam sprobal že vse variante od 1 minute naprej in USB v nuvija, potem 1 minuta in 5 sekund, pa kabel v nuvija, pa vse do 20 minut pa ni bilo efekta, se ne zasveti ekran pa če se na glavo postavim.
 

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik Pilotren pravi:
NEEEE!!!! Priporočam,kajti mislim da je Vide porocal da je skuril ze 3 nuvije Skanja pa mislim da je naletel na popolnoma enak problem kot sem jaz pri preobrazbi vendar jaz sem nuviju uspel dat umetno dihanje, hihihih

EDIT: Tiskane črke pomenijo kričanje in po tem ni potrebe

No z zamenjavami softverja ne moreš naprave skuriti, lahko pa jo zamrzneš (pomeni, da se z novim softver ne odziva) in ko ji vrneš original softver ponovno oživiš.
Torej pomeni, da če se naprava z novim softverjem ne odziva, da nov softver ne podpira hardverja v napravi.
Če se pa igraš s hardverjem, je pa zadeva popolnoma drugačna. Napravo lahko tudi skuriš.

@popotnik Da tiskane črke pomenijo kričanje, tega pa nisem vedel. Ti to resno ali se hecaš?
sprasujem se.gif
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ja, velike tiskane črke pomenijo kričanje Škljoc

Z napačnim FW lahko pobrišeš čip oziroma regijo 43 kjer je x-loader in potem se ti nuvi ne vklopi več.
Očitno si imel srečo in ti je x-loader bil samo delno poškodovan in ti je zato uspelo zbudit nuvija.
Ko je pa x-loader izbrisan ali uničen pa ni več rešitve razen, če kupiš programer za čipe, ki pa stane okrog 600€, in še potem rabiš dump čipa, ki se pa razlikuje od tega, ki ga mi naredimo preko SD.

Dump se začne z x-loader, potem je boot.bin.......
 

Pilotren

Zelenc'
10. mar 2012
15
0
1
ist problem je imel scanje kolk se mi zdi, zdaj se mu pa ne cklopi vec,,pa saj mislim da je poljakova varijanta predelave igranje z FW ali pa si jaz to narobe razlagam, po ponovnem zagonu je padel , priklopil sem ga nazaj na pc ampak nic se ni zgodilo,z kratkim vklopom,z dolgim vklopom in nic od njega potem pa sem drzal gumb mislim da skor ene deve minuti v levo zasvetil je ekran,vendar nic drugega se ni zgodilo, odklopil sem ga samo za kako sekundo ,takrat pa sem mu jaz stisnil sus z usb-jem nazaj ,skozi pa je bil osvetljen samo ekran,po nekaj istih poskusih pa je zasvetil logo,in niti podrazno ga nisem vec odklopilpotem sem pa zacel strikanje z FW,, uspelo mi ga je zbudit da ga je racunalnik prepoznal vendar sem potem strikal z FW-ji ker ga nisem niti mislil popolnoma predelat ampak ostat na poljakovi varianti zadaj je pa zbujen kod si videl v inventoryju,,res pa je da se ni formatiran in se bojim da se po formatu kaj zgodi
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Saj na tem nuviju od Scanie ravno eksperimentiram
smile-1.gif

In to kar je tebi uspelo po 2 minutah sem taprvo probaval v upanju, da se zbudi, ampak žal ta nuvi ni trznil.

S Pouchx varianto dejansko vpišeš nov sistem v čip oziroma originalnega prepišeš in ko to delaš, se prepiše tudi x-loader, ki je tisti, ki nuvija sploh vklopi in če tukaj vmes pride do napake je čip popolnoma prazen in ravno to se je zgodilo uporabnikom, ki se jim več nuvi ne vklopi.

Od prvega nuvija, ki je šel rakom žvižgat naprej iščemo rešitev in je do sedaj še nihče ni našel, razen seveda če raskiraš 600€ in kupiš programer, s katerim potem napolniš čip.

Pri vsaki predelavi vedno vsi napišemo, da vsak dela na lastno odgovornost ravno zaradi tega razloga, ker lahko izbrišeš čip.
Isto je, če na telefon naložiš napačen rom ali na USB flešaš napačen FW ali bios na Pc flešaš z narobnim romom, kaj se zgodi pri teh omenjenih napravah pa tako že veš.

Pri vsakem nuviju je igranje z FW, le da je največji riziko ravno pri predelavi 2xxW v 465 in 37xx v 34xx, ker pri teh na novo vpisuješ čip.

p.s.
Za velike črke se ne rabiš opravičevat, se pač zgodi, da včasih pozabiš izklopit Caps Lock
wink-1.gif
 

Pilotren

Zelenc'
10. mar 2012
15
0
1
a je mozno sedaj ko je naprava ziva preverit z moje gupdate oziroma kako drugace zakaj prihaja do felerja z plato s2,moja pa je prezivela,, s3 in s4 pa so brez problema. a sem morda kaksen fail spremenil z caranjem FW?
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Plata S2 ima drugačen spominski čip kot pa S3 in S4 in ima celo neko zaščito, da če zazna napako zaklene čip.
Če imaš na nuviju mapo Diag bi se dalo edino v njej preverit, ker se tja vpisujejo vse napake pri delovanju nuvija.
Z vsemi, ki sodelujemo skupaj smo že na koncu z idejami zakaj se določene 2xxW predelajo brez problema določene 2xxW pa crknejo.
Zaenkrat smo ugotovili samo, da ima S2 čisto drugačen čip.
Stalno manj mojstrov je na Garmin sceni, ki se še ukvarjajo z starejšimi modeli, ker je veliko dela z novimi.

S čaranjem z FW-ji pa ti je uspelo popravit zagonski sektor oziroma si uspešno vpisal tega od 465.
Upam, da bo še kateri od teh, ki jim nuviji več ne delajo probal, če mu bo uspelo po tvojem postopku obudit napravo.
 

Pilotren

Zelenc'
10. mar 2012
15
0
1
slaba novica,,,danes sem nuvija peljal na sprehod po mb ga preiskusal,,super delal,,vse do takrat ko sem ugasnil avto,,in je nuvi pocival v avtu dobrih 10 ur,,,po10tih urah dam kontakt in nuvi ne odreagira vec
frown-1.gif
tema ni vec odziva preiskusil sped staro metodo nic od njega
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če si vešč lotanja in če imaš na nuviju sandisc čip ti lahko pošljem navodila in dump kako bi se naj vpisal čip na novo, ampak meni zaenkrat še ni uspelo zadeve usposobit.
Enkrat samkrat sem imel dostop do čipa vendar mi je vmes vrglo ven napako od takrat pa še ni bilo napredka.
Vsake toliko se ponovno lotim zadeve vendar je potrebna zelo mirna roka, saj so kontakti miniaturni, pa še živce ti žre zraven kot strela.
 

Pilotren

Zelenc'
10. mar 2012
15
0
1
Logo spet gorii!!! ,, stare metode niso uspele,sem pa ga zbudil tako da sem drzal gumb neprenehoma levo na vklop in ga povezoval z polnilcem,v presledkih ko je hotela lucka ugasnit na polnilcu sem nazaj vklopil in isklopil itd,,,,,,, in evo zopet je posvetil logo zdaj pa samo da se ga spravim do prepoznave. Upam,da ce še ima gdo nuvija ki ga poskusil predelat in mu je ugasnil da bo poskusil ce bo tud pri nejem to delovalo,vendar pri men je bila batarija polna, nevem pa kako je pri ostalih,,Popotnik ti bos verjetno vedel, ce je v cipu xlouder zbrisan ali poskodovan,a je sploh mogoce napolnit batarijo preden se nuvi vklopi?? da bi lahko se gdo poskusil ta postopek.
 

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Pa dela 265W v tovornjaku? A ni tam 24V? Če se motim, se že vnaprej posipam.
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ko ti ga bo prepoznalo ga flešaj nazaj na original 255W FW, ker drugače boš imel vedno iste probleme.

Za flešat nazaj v 2x5W pa uporabi Tole

Če se nuvi ne vklopi se tudi baterija ne napolni, edino če imaš kakega drugega nuvija pri roki, da tam napolneš baterijo in potem sprobavaš.

p.s.
Na kakem polnilcu ti je hotela ugasnit lučka?
 

Pilotren

Zelenc'
10. mar 2012
15
0
1
Na avto polnilcu.sem mel neki casa, zeno cakal pa nuvija treskal priletel je do logota od tam dalje pa ne, glavno da se je logo vklopo,,zdaj je ze na compu in tud Beckup-al se bo,,tud bolan clovek se da vcasih ozdravit,samo praviga tohtarja mora obiskat Mogoce bo tud tukaj kaksen dohter ki bo ga zanimala nuvijeva bolezen
smile-1.gif

Ps.hvala za link
 
Nazadnje urejeno: