Novo pri Telekom Slovenije III.

dnsd

Zelenc'
1. dec 2025
7
1
3
Operaterska mafija kartelno dviguje cene, tistim, ki so še tako bogati, da si to lahko privoščijo.
Reveže so že odpisali.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.016
4.158
113
Ne vem če ste zadnjič poslušali novo radijsko oddajo namesto "kje pa vas čevelj žuli", ravno o nezmožnosti gledanja športnih kanalov pri večini.
Na kratko - ponudniki športnih programov v nebo navijejo plačila pravic za predvajanje, kar seveda draži naročnine. Kar se mene tiče je edina rešitev striktno on demand paket; meni komot odklopijo 180 od 200+ programov, ampak si ne delam utvar, za tistih 20 bom plačeval najmanj enako kot sedaj.

Pa za tolažbo - v resnici imamo pri nas še zelo poceni telekomunikacije glede na ponudbo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
9.016
4.158
113
Nimata vez, jaz imam v centu dve optiki TK in TM. :evil:

Malo jim je treba težit, pa najt še enih 5-10 sosedov, ki bi vzeli optiko, pa hitro monterji pridejo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.476
5.452
113
Bla bla bla.
Na robu Maribora, pa zaenkrat samo Coax Od Telemacha.
In antika od bakrenih paric.
Še v Romuniji so pred nami.
Jaz imam še sredi LJ vdsl od telekoma.....sicer so 2dni nazaj hodili po bloku za soglasja.....A1 pa pred 2mi mesci....

T2 imamo optiko že par let....samo jo ne odstopijo drugim....

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
2.021
53
48
Več kot pol milijona, skoraj 60 odstotkov slovenskih gospodinjstev, ima že dostop do njegovega najsodobnejšega optičnega omrežja.
To bi jaz zapisal takole: Skoraj 40 odstotkov gospodinjstev še vedno nima dostopa do optičnega omrežja in lahko uporabljajo samo zastarelo bakreno omrežje Telekoma, kar tudi pomeni, da nimajo na voljo minimalne hitrosti 100 Mbit/s, ki je bila za digitalno stoletje (priznam, ne vem na pamet in se mi ne da iskat - do konca letošnjega leta naj bi bilo tole) zahtevana, da je na voljo vsem do konca leta 2025.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15 in Kamele0N

Kamele0N

23. jul 2008
44.476
5.452
113
Je za razmislit.....ampak sem pač taka lojalna stranka ki težko zamenja operaterja.....

Za zgubit ali za potrudit se?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
688
13
18
Bil sem na telemach coax, T-2 optiki...
Prebral sem samo zadnjih par odgovorov in vem da ima Telekom za alternativo bakru in T-2 optiki, 5G storitev, ki je v LJ glede na mojo izkušnjo čist OK.
Ni pa isto kot optika!

Kamele0N

23. jul 2008
44.476
5.452
113
Si pa polit z 5G
Super.....problem pri tem je...ker jaz bi se rad znebil kablov in dodatnih "boxov"......zato sem tudi na telekom modemu zahteval passtrough (bridge).....ne pa da si navlečem še en dodaten 5G AP na polico....

Plus......teLJekom tehniki bodo veseli ko jim bom spustil zahtevo za statičen ip v double NAT sistemu (5G AP na telekom router)....

Idealno bi bil FTTH pa da vtaknem kabel v svoj router in tam pokomandiram dalje....to mislim da omogoca pa samo T2....?

• Všeč mi je
Reactions: Krop

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.530
125
63
41
Malo tu,malo tam :)

Ukinitev storitev SPAR MOBIL in prehod na ponudbo Mobi​

Uporabnike SPAR MOBIL obveščamo, da se z 21. 1. 2026 zaradi optimizacije predplačniške ponudbe ukinjajo storitve in aplikacija SPAR MOBIL. S tem datumom prenehajo veljati cenik in pogoji SPAR MOBIL, za vas pa začnejo veljati cenik in pogoji Mobi. Ponudba SPAR MOBIL od tega dne ne bo več na voljo, uporabniki SPAR MOBIL boste prešli na ponudbo Mobi in boste lahko še naprej nemoteno uporabljali mobilne storitve.
Prehod na ponudbo Mobi bo samodejen. Enote izbranega paketa SPAR MOBIL boste lahko uporabljali do konca veljavnosti svojega paketa. Nato pa imate dve možnosti:
  1. Napolnite račun, če je prazen, in izberite enega od paketov Mobi iz ponudbe, ki si ga vključite s ključno besedo z SMS-om. Več na .
  2. Naložite , napolnite svoj račun, če je prazen, in si vključite enega od iz ponudbe.

Za vas je pomembno, da se paketi Mobi za razliko od paketov SPAR MOBIL obnavljajo samodejno, če imate na računu vsaj toliko sredstev, kolikor stane izbrani paket.
Če na računu ni dovolj dobroimetja, račun napolnite in izbrani paket ponovno vključite s ključno besedo z SMS-om.

Zakupljene enote mobilnih storitev lahko nemoteno porabite do konca​

Uporabniki SPAR MOBIL boste lahko enote mobilnih storitev, ki jih boste zakupili pred tem datumom, nemoteno uporabljali najpozneje do izteka veljavnosti svojega vključenega paketa SPAR MOBIL. O veljavnosti ste bili obveščeni ob vklopu izbranega paketa SPAR MOBIL. Do 21. 1. 2026 lahko veljavnost paketa preverite v aplikaciji SPAR MOBIL, od 21. 1. 2026 pa v aplikaciji Moj Mobi, če si jo boste namestili, oziroma s ključno besedo PORABA v sporočilu SMS, ki ga pošljete na 1917. Prav tako lahko brez skrbi porabite tudi že kupljene vrednostnice SPAR MOBIL do navedenega datuma veljavnosti, ki je napisan na njih. Enako velja za nove in še neaktivirane SIM-kartice SPAR MOBIL. SIM-kartice za prenos številke na SPAR MOBIL bodo od datuma 21. 1. 2026 neveljavne in umaknjene iz prodaje.
Uporabnikom SPAR MOBIL, ki nimate vključenih paketov SPAR MOBIL in uporabljate storitve po ceniku, bodo storitve od 21. 1. 2026 obračunane v skladu s in .
Morebitno dobroimetje na računu SPAR MOBIL bo v istem znesku preneseno na račun Mobi.
Paketov SPAR MOBIL po 21. 1. 2026 ne bo več mogoče vključiti ali podaljšati. Ob izteku paketa SPAR MOBIL po 21. 1. 2026 zapadejo vse neporabljene količine storitev, enako kot doslej.

Aplikacija SPAR MOBIL bo 21. 1. 2025 prenehala delovati, namestite si aplikacijo Moj Mobi​

Aplikacija SPAR MOBIL bo 21. 1. 2026 prenehala delovati. Takrat si naložite , v katero se vpišite s svojo mobilno številko in jo nemoteno uporabljajte naprej. V aplikaciji Moj Mobi bo vidno tudi dobroimetje, ki se bo preneslo z vašega računa SPAR MOBIL, če ga boste imeli naloženega pred tem datumom.
Uporabniki, na katere se spremembe nanašajo in se z njimi ne strinjate, lahko storitev kadarkoli prenehate uporabljati.
Dodatne informacije so vam na voljo na www.telekom.si, prodajnih mestih Telekoma Slovenije in številki 041 700 700.