Nova ideja proti toči...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
evo še ena slikca
slika008.jpg

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.665
11.780
113
kod Džej-Zija
Lepo se vidi, kako je premikalo gumo na nogi nosilca po strehi. Skratka, če imaš umazan avto, ti zadeva definitivno spraska lak, zato je zadeva primerna samo za čiste avtomobile.
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.469
147
63
Drži, večina bi imela posledično spraskane strehe...pa verjetno še kaj.

Saj ne rečem, ideja je dobra, ampak zadeva pa ni spet tako uporabna oziroma mislm da nakup tega ni smotrn glede na ceno.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Za ta denar rajš avto kasko zavarovat proti toči
wink-1.gif

Ja, samo kasko za toče se z vsakim letom sešteva, tole je pa enkratni nakup.

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.645
151
63
Ideja je dobra venda ta izpopolinit
smirk-1.gif
Nekaj v stilu, da pridejo štangice okol avta (mreža tako kot tukaj pokrije avto) spodaj so pa recimo nosilčki (oblika črke L ), čez katere pa z gumo zapelješ. Oz nekaj v tem stilu...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.376
3.379
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Tudi vsakoletno barvanje strehe zaradi prask se sešteva.

Ti si lahko dodatno umisliš še kakšno blazinico za spodaj da ti prah strehe ne spraska
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.624
1.333
113
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
smirk-1.gif
Nekaj v stilu, da pridejo štangice okol avta (mreža tako kot tukaj pokrije avto) spodaj so pa recimo nosilčki (oblika črke L ), čez katere pa z gumo zapelješ. Oz nekaj v tem stilu...

To lahko pa sam ščarašali kak bližnji mojster, vsaj za doma.

Alu palice (dovolj debele, da zdržijo + penasta obloga, kjer bi se lahko, recimo pri blatnikih, naslonile na avto) meter in pol dolžine, spodaj nastavki 30x30 c, zgoraj obročki, potem pa samo še par kvadratov protitočme mreže za čez dat (s kaveljčki v vogalih). Za tistih par kil toče, ki se not nabere, bo ok, postavljeno je v minuti, ukrast ni najbolj simpl (vendarle avto gor stoji).

Zdaj je pa treba najt še nekoga, ki bo to izdelal. Ideje?

PS: sem kaj prezrl pri tej preprostosti???

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.665
11.780
113
kod Džej-Zija
Vidiš, na blazinico pa nisem pomislil. Imel bi tako svileno, z izvezenimi inicialkami.
hysterical-1.gif

Sicer bi bilo boljše, če bi bila tista guma vakuumska, bi vsaj konkretno držalo. Recimo, da bi za ustvarjanje podtlaka uporabili tak sistem kot ga ima Garmin za montažo GPSa na sprednjo šipo.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Za ta denar rajš avto kasko zavarovat proti toči
wink-1.gif

Ja, samo kasko za toče se z vsakim letom sešteva, tole je pa enkratni nakup.

Hm saj toča je ravarvana v segmentu naravna nesreča neurje, ki je brez odbitne franšize in tudi bonusa ne zgubiš
confused-1.gif

Včasih je bilo tako upam da je še
17758-icon_confused.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113
Kakor je meni znano je tako samo v primeru, če doplačaš za točo.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Ideje za točobrane se v teh časih verjetno marsikomu motajo po glavi. Tudi meni. Tole ne rečem, da je slaba izvedba, a ima po mojem mnenju nekaj pomanjkljivosti: kombinacija mobilnosti (hrambe) in enostavnosti ter časa montaže. Zagotovo je prednost, da "en model pokrije vse modele". Zadeve sicer res še nisem videl v praksi, tako da ne morem soditi. Bo čas pokazal, ali je zadeva življenjska.

Sicer pa ne dvomim, da se bo v teh časih pojavilo kar nekaj "domačih prototipov".

LPM;

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.645
151
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
smirk-1.gif

To lahko pa sam ščarašali kak bližnji mojster, vsaj za doma.

Alu palice (dovolj debele, da zdržijo + penasta obloga, kjer bi se lahko, recimo pri blatnikih, naslonile na avto) meter in pol dolžine, spodaj nastavki 30x30 c, zgoraj obročki, potem pa samo še par kvadratov protitočme mreže za čez dat (s kaveljčki v vogalih). Za tistih par kil toče, ki se not nabere, bo ok, postavljeno je v minuti, ukrast ni najbolj simpl (vendarle avto gor stoji).

Zdaj je pa treba najt še nekoga, ki bo to izdelal. Ideje?

PS: sem kaj prezrl pri tej preprostosti???

zmaga.gif
(razne semenarne itd..).

Kokr pravm, bi blo za kupit uno zadevo in tako kot razmišljamo, vse skupaj izboljšat
smirk-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.305
5.166
113
Če ma kdo današnji žurnal24 je blo not govora o ceni od 60-90eur!!! Za tako mrežno ponjavo tko da .....179
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Mah aj pa vem za tele protitočne zadeve. To je vse pogojno uporabno, če si doma, pa da imaš avto pred nosom. Če si pa v službi, pa ni parkirišče takoj zraven, ali pa če te toča ujame na cesti, je pa vse to popolnoma neuporabno. Edina zaščita proti toči je KASKO. Vsekakor pa bi morali naši vrli politiki ponovno dovolili usposobit in nametiti del sredstev za aviončke za škropit te oblake. Vendar IQ politika ne doseže zunanje temperature
hysterical-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.645
151
63
Točno ja, p. a niso včasih na polno to delal??

Se pa strinjam, prav pride če si pred blokom, da doma ne more bit avto pod streho itd..

Za kej več, edin eno prevleko v avtu pa paokriješ, če je sploh možnost.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
slučajno se peljal mimo ene avto trgovine na križišču masarykove in njegoševe pa sem si šel od blizu pogledat.
Malo kratka je, sploh za zadnji del avta. Pa če bi bila še kak cm šišra tut ne bi škodlo po mojem.
Po avtu se full premika. Tukaj al bi naredili priseske na vakum ali pa magnetne. Brez pritrdive se res vozi. Mreža je v kombinaciji z laksom, tko da močna mislim, da je dost.
Pa ni mi najbolj jasno na kak malo se potem to zloži in kak hitro se jo postavi, ker je iz kr neki kosov.
Če bi odpravili minuse, ki sem jih naštel, pa da se na malo zloži bi jo vrjetno nabavil. Rajš tole gor, kot pa da se z zavarovalnico in ličarjem zajebavam.