Nova ideja proti toči...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Pred prazniki sem se pogovarjal s človekom, ki uvaža Iceblocker. Smo imeli tudi demonstracijo zadeve in moram reči, da me je kar prepričalo. Žogico za golf, vrženo iz 2. nadstropja, je mreža uspešno zadržala oz. se je žogica od nje odbila.

Minusi, ki jih vidim, pa so naslednji:
- stabilost v primeru zelo močnega vetra, ki bi se "ujel" v mrežo od spodaj
- visoka cena, skoraj za 3 leta kasko kombinacije naravne nesreče

Če bi zadeva bila okrog 100 eur, bi jo najbrž vzel, 200 pa mi je preveč. Sploh, ker imam kasko kombinacijo naravne nesreče. Mislim tudi, da bi se z nekaj iznajdljivosti dalo takšno reč narediti doma za kakšnih 50 - 70 eur.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Torej imaš to mrežo o kateri je govora tukaj?
Vidim, da sem bil premalo natančen - mrežo da, patenta za na avto pa ne.
Pravzaprav sem poskušal povedati, da te vrste mreže toča velikosti jajca ne bo prebila, kako pa je s konstrukcijo pa ne vem.
Tudi sam sem le od daleč videl patent, kadar sem čakal na semaforju pri Njegoševi.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Zakaj pa samo iz drugega nadstropja? Da je demonstracija uspešna, bi pričakoval, da bi žogico vrgel vsaj iz 10-ga nadstropja...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Mogu bi tudi vec zogic hkrati metat iz vsaj 10 nadstropja da bi se priblizal stanju toce.

Ena zogica je premalo
smile-1.gif

se vedno sem v dvomih kaj kupit...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Zakaj pa samo iz drugega nadstropja? Da je demonstracija uspešna, bi pričakoval, da bi žogico vrgel vsaj iz 10-ga nadstropja...

ni bilo višje bajte v okolici...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, s kako hitrostjo dejansko letijo ledene žogice za golf iz neba, je tudi 10. nadstropje odločno prenizko.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
toča ki prlleti od strani kar se je lani in predlani dogajalo (poškodovane fasade) ti to mrežo tak razjebe da jo potem kar tam pustiš in se s kripo odpelješ.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik airj pravi:

ni bilo višje bajte v okolici...

Kako se ze racuna pospesek v prostem padu? 9.80665 m/s2
hysterical-1.gif

A zna se kdo, razen mene v 20s, izracunati koliko casa rabi golf zogica s tezo zaokrozeno na 46g in premerom 43mm izracunati kdaj doseze terminal velocity, kocno hitrost. Pospesek zaokrozimo na 9.81m/s2. Pomoznosti se kineticno energijo...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kako BS ? Mreza uspesno varuje avto pred napadom z golf zogico iz drugega nadstropja.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.453
1.447
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Ej...ena dva golf igralca naj pošteno počita par žogic v tisto mrežo ,da se vidi kako bo prenesla ta šok.

Tukaj upam da se bo videlo...prav nad vrati kjer se začnejo strešne sani.....pa če je tisto zvilo potem res ne vem kaka mreža bi morala bit in kak udarec je bil od toče.

http://www.shrani.si/f/3x/4L/3ruT1RMq/astra-toca.jpg

Zaradi ene take vdolbinice se sekiraš ? Ti še ne veš kaj prava toča naredi z avti
wink-1.gif

http://img641.imageshack.us/img641/8660/img4853y.jpg

Tisti prej ko pa je neko jajce poleg dal za primerjavo pa naj kar zbriše tisto dol, ker ne vemo kako veliko je jajce :p

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik AndrejD Tisti prej ko pa je neko jajce poleg dal za primerjavo pa naj kar zbriše tisto dol, ker ne vemo kako veliko je jajce :p

Sem upošteval tvojo zahtevo!

Brez zamere.

P.S.: jajce je bilo kokošje, povprečne velikosti, torej velikosti cca 6x4 cm

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
@AndrejD

Nee...jaz se ne sekiram zaradi tega ,če mi je toča razbila avto...glede na ostale avte je bil tale zelo zaščiten....bii pa moral tole "vdolbinico" videt v živo ,ker vsak klepar ki jo je videl se je začudil da je to od toče....drugače pa nam je razbilo še en avto...samo na havbi je blo preko 200 lukenj,preluknjana prednja šipa...itd. Naj tej astri pa je odtrgalo zadnji brisalec in desno stransko ogledalo...je pa kar nekaj vdolbinic samo niso vidne na sliki...bi moral avto oprat pa potem slikat.
Se spomneš toče po Brknih (Ilirska Bistrica).

B81

22. jul 2007
38.773
11.730
113
Ne verjamem. Če niti ena salonitka ni ostala cela in da toča pade nekam na ogrodje tele zadevice, se tisto polomi takoj. To je za bolj majhno točo
smile-1.gif

In tista zgodba z žogico za golf...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Hmmm iz videa lahko vidim, da je res sestavljeno v manj kot minute, ampak tale mreža deluje zelo "švoh"....me zanima kaj bi bilo ob močnejšem vetru in kaj šele ob toči - pravi toči...

Tudi tiste nogice na strehi avta se mi zdijo tako švoh in nestabilne...da se kar same od sebe drsajo po strehi avtomobila...

Ideja pa drugače res ni slaba - samo ojačat bi bilo potrebno vse skupaj....in namesto nogic dati vakumske čepke - take kot jih imajo nosilci za garmin naprave...itd...ki jih pritrdiš na šipo....po mojem bi že sami tile čepki po sebi na strehi veliko bolje držali mrežo stabilno.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
401
10
18
Če bi hoteli narediti približek testa za točo, potem bi morali vsaj z enega 8-10 nadstropja metati ledene kocke in ne golf žogice.
Se zamrzne več različnih velikosti ledenih kock do velikosti jajca recimo, pa da potem vidimo če zdrži to ta mreža.
Ta test z golf žogico pa je malo smešen. Dvomim da se sploh kaj pozna na strehi če jo vržeš z drugega nadstropja.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Bom še enkrat zapisal, četudi imam občutek, da nima smisla:
Ali je že kdo od pišočih dejansko PRESKUSIL trnost konstrukcije in ne nazadnje - mreže?
Za mrežo lahko zagotovim, da je neverjetno močna in se zaradi njene elastičnosti tudi velike kepe toče ODBIJEJO.
Pa brez zamere, mnenja v stilu da je nekaj "videti" slabo so videti zelo neutemeljena...

In s tem se umikam iz debate.

LP