Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Za mrežo lahko zagotovim, da je neverjetno močna in se zaradi njene elastičnosti tudi velike kepe toče ODBIJEJO.
Tudi meni se po ogledu videa zdi, da je nekaj dobrih konstrukcijskih idej, ki zagotovo pomagajo, se vedno pa ostane vprasanje ali konstrukcija res prezivi direkten zadetek velikega zrna toce in kaj se zgodi, ko piha mocan veter. Jaz je se nisem videl, ampak se mi zdi dalec presibka.
Plusa (fizikalno gledano), ki ju vidim, sta:
1: Mreza pride napeta in ukrivljena navzdol (kot izsek sfere ali jajca ...), zaradi cesar se zmanjsa sila, s katero projektil iz neba prileti vanjo, za faktor sin(fi), kjer je fi kot na ravnino, na kateri avto stoji.
2: Mreza ni rigidna, ampak elasticna, kar dodatno porazporedi silo, s katero jo projektil zadane.
Iz tega sledi, da bi bilo torej boljse, da bi bila zadeva cimbolj vertikalna, torej podobna navadni strehi od hise (dve stranici, ki se na vrhu stikata), ne pa da je skoraj vodoravna po vecini povrsine. Konstrukcija seveda mora biti stabilna in neobcutljiva na direktne zadetke, katerim se ni mogoce izogniti, saj mora biti del konstrukcije izpostavljen.
Evo ideje, zdaj naj se pa kaksen mojster loti implementacije. Namig: za prvi preizkus lahko pod streho tudi ni avta