Nova ideja proti toči...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.619
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ali je že kdo od pišočih dejansko PRESKUSIL trnost konstrukcije in ne nazadnje - mreže?
To vse skupaj že zgleda tak crap, da avta v življenju ne bi upal pustiti na toči s tem dežnikom. Tako da boš najbrž težko koga našel, ki je zadevo preizkusil na lastnem avtu. Gre za tipični top-shop izdelek.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Za mrežo lahko zagotovim, da je neverjetno močna in se zaradi njene elastičnosti tudi velike kepe toče ODBIJEJO.

Tudi meni se po ogledu videa zdi, da je nekaj dobrih konstrukcijskih idej, ki zagotovo pomagajo, se vedno pa ostane vprasanje ali konstrukcija res prezivi direkten zadetek velikega zrna toce in kaj se zgodi, ko piha mocan veter. Jaz je se nisem videl, ampak se mi zdi dalec presibka.

Plusa (fizikalno gledano), ki ju vidim, sta:

1: Mreza pride napeta in ukrivljena navzdol (kot izsek sfere ali jajca ...), zaradi cesar se zmanjsa sila, s katero projektil iz neba prileti vanjo, za faktor sin(fi), kjer je fi kot na ravnino, na kateri avto stoji.

2: Mreza ni rigidna, ampak elasticna, kar dodatno porazporedi silo, s katero jo projektil zadane.

Iz tega sledi, da bi bilo torej boljse, da bi bila zadeva cimbolj vertikalna, torej podobna navadni strehi od hise (dve stranici, ki se na vrhu stikata), ne pa da je skoraj vodoravna po vecini povrsine. Konstrukcija seveda mora biti stabilna in neobcutljiva na direktne zadetke, katerim se ni mogoce izogniti, saj mora biti del konstrukcije izpostavljen.

Evo ideje, zdaj naj se pa kaksen mojster loti implementacije. Namig: za prvi preizkus lahko pod streho tudi ni avta
evil.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.941
632
113
43
povsod malo
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Bom še enkrat zapisal, četudi imam občutek, da nima smisla:
Ali je že kdo od pišočih dejansko PRESKUSIL trnost konstrukcije in ne nazadnje - mreže?
Za mrežo lahko zagotovim, da je neverjetno močna in se zaradi njene elastičnosti tudi velike kepe toče ODBIJEJO.
Pa brez zamere, mnenja v stilu da je nekaj "videti" slabo so videti zelo neutemeljena...

In s tem se umikam iz debate.

LP

Jaz ne. Me pa res zanima koliko časa to lahko odbija točo? Pa pustmo, da lahko leti iz strani. 1x točo? 10x točo? 1 minuto? 10 minut?
Naj kdo vrže bovling kuglo iz drugega nadstropja pa je problem rešen s hitrostjo.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Tebi pa fizika ni ravno vrlina, ne? Krogla za bowling, žogica za golf, ali pa en fižol bodo enako hitro pospeševali in bodo imeli ENAKO končno hitrost, če jih vržemo iz enake višine. Bo pa različna kinetična energija, ki bo pustila drugačne posledice na tej mreži. In pa seveda tudi na čebuli človeka, če bi mu kaj od tega padlo nanjo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Zelo sem zainteresiran za nakup tega izdelka ker:

- je montaža zelo hitra (manj kot minuta)
- mi ne zasede celi prtljažnik kot nekatere zaščite proti toči
- ostale zaščite proti toči so dvo delne, kar pomeni da morem najprej namestit blazino, katera prekrije samo zgornji del avtobmobila šele na to pa še splošno (zelo tanko) pregrinjalo katero morem obvezno zavezat...

Hm tale varianta se mi zdi zelo komot že zaradi same namestitve in zasedenosti prostora v prtljažniku....

Edina slabost katero bi izpostavil je ta:

- Kaj pa če toča pada ob strani?

Nimam veliko izkušenj s točami, ampak kolikor vidim iz posnetkov na youtubu toča pada samo naravnost dol (zaradi svoje teže). Verjamem pa, da lahko zaradi močnega vetra pada tudi ob strani - kar je slabost tega izdelka...Če bi imel še ob strani zaščito bi bilo res super
smile-1.gif

Edino kar bi lahko naredil je to, da bi naročil tale XL velikost ali XXL velikost in bi mreža segala "čez" avtomobil in bi s tem imela toča manjšo verjetnost, da zadane ob strani..

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.619
113
Marlbor
Sorry no, če že reklamiraš ta izdelek, potem si oglej prej še teme v blodnjah "Neurja 200x", da ne boš takih klamfal o toči.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
lol sej ga ne reklamiram! sam sprašujem kako bi bilo v določenih primerih!

če bi bilo tako kot praviš bi vsako zadevo lahko tle gor reku da jo reklamiramo.

Meni osebno se zdi kul ta zaščita sam me pač zanimajo določene druge info pred nakupom...

B81

22. jul 2007
38.773
11.730
113
5 minut da se napihne. Slaba minuta, da jo napneš prek avta, če si sam.
Proti toči pred 4 ali 5 leti na štajerskem to ne bi pomagalo.