nov električni avto,nasveti za nakup

jezek

Guru
24. jul 2008
4.339
1.835
113
Ja pa saj ta mazda ni podaljsana niti jamstvo. Ce razumem prav je 6 tovarniska, tu pa tudi jugo servisi ne morejo drrkat...

mtl

Guru
19. jul 2007
10.839
506
113
Kras
www.mtl.si
Pa te garancije dejansko veljajo tudi v SLO?
Glede na to, da gre za Mazdino EU garancijo, ne bi smelo biti težav. Ni to podaljšano jamstvo. Tudi sem preverjal za eno prej in so mi v Sloveniji potrdili, da velja.
Je pa tako, da so v Mazdi Nemčija izjemno tečni za garancijo, kar pomeni, 1 dan zamudiš servis in garancije ni več. Tudi na baterijo. In sem bil presenečen, koliko avtov ni bilo ustrezno servisiranih.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.315
12.029
113
Glede na to, da gre za Mazdino EU garancijo, ne bi smelo biti težav. Ni to podaljšano jamstvo. Tudi sem preverjal za eno prej in so mi v Sloveniji potrdili, da velja.
Je pa tako, da so v Mazdi Nemčija izjemno tečni za garancijo, kar pomeni, 1 dan zamudiš servis in garancije ni več. Tudi na baterijo. In sem bil presenečen, koliko avtov ni bilo ustrezno servisiranih.
torej, tudi nemci tipajo mehke hruške,v sam da se izognejo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.315
12.029
113
nisem mislim uporabnikov avtov, ampak servisni sistem in principal. Samo da se cukne €€€ in da zavrnejo garancijo in tako nekaj prišparajo. Balkan.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.839
506
113
Kras
www.mtl.si
Kako zavrnejo garancijo? Če servisiraš v skladu z njihovimi pogoji, potem ti je pač ne bodo zavrnili.
Zato je bila tudi zahteva pri tem vozilu brezhibna servisna knjiga. In bo uporabnik miren še 3 leta. Čeprav upam, da ne bo treba koristiti garancije.

mtl

Guru
19. jul 2007
10.839
506
113
Kras
www.mtl.si
Se strinjam, ampak v tem svetu bi bil čas, da se začnemo spet pogovarjati tudi o dolžnostih in ne samo o pravicah.
In če je nekaj jasno zapisano, potem si pač sam kriv, če se tega ne držiš.
In recimo konkretno pri teh Mazdah, so cene tudi po tisočaka nižje, če ni več garancije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.077
7.556
113
pri taščici
Stos je v tem da se proizvajalci veckrat ne držijo svpjih dolznosti kot kupci. Tudi ko so se kupci drzali dolznosti, se jih proizvajalec ne drzi..

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.315
12.029
113
Se strinjam, ampak v tem svetu bi bil čas, da se začnemo spet pogovarjati tudi o dolžnostih in ne samo o pravicah.
In če je nekaj jasno zapisano, potem si pač sam kriv, če se tega ne držiš.
In recimo konkretno pri teh Mazdah, so cene tudi po tisočaka nižje, če ni več garancije.
še enkrat, to so mehke hruške, dolžnosti in pravice so zgolj floskule na katere se (mi/oni) obešamo, ko iščemo vzvode za koga olupat..

pravi ded bi jim tako mazdo v salon parkiral skozi šajbo, če bi mu odtrgali garancijo, ker je en dan zamudil servis.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.857
3.433
113
še enkrat, to so mehke hruške, dolžnosti in pravice so zgolj floskule na katere se (mi/oni) obešamo, ko iščemo vzvode za koga olupat..

pravi ded bi jim tako mazdo v salon parkiral skozi šajbo, če bi mu odtrgali garancijo, ker je en dan zamudil servis.
Pravi ded je to v MB naredil s Hondo CRV prve generacije - epilog: obsojen za povzročitev škode in nevarnosti.

Po mojih izkušnjah je v Sloveniji obvezni servis do + 1.000 km in/ali + 30 dni, oz. najnovejša finta: avto te sam pošlje na obvezni servis, ki se prilagaja glede "pogoje uporabe" in se ga moraš držat, sicer ti spet propade garancija. :bonk:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.249
4.703
113
Ja, pa včasih pri Porsche Maribor ne prideš na vrsto 14 dni.
Sedaj pa en resen potnik je takrat že 3000 km preko.
Je pa res da začne že 5000 km prej gnjavit.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.315
12.029
113
ja vem. poznam sceno.

ja razumem nek časovno kilometrski okvir, v katerem se mora servisirat, ampak one scene, da en da zamudiš, pa te gredo pol šolat..je pa pač na nivoju lupaže.

na premijah te itak en mesec že pokličejo in silijo da prideš k njim denar pustit.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.412
7.247
113
to je klasično lupljenje ja, me zanima kakšne "tehnične" razloge imajo proizvajalci za takšne pogoje..torej kaj se lahko v nekaj tisoč km spremeni, tehnično, da je potem lahko avto zaradi tega kaput in ne upoštevajo garancije.