Nakup novega prenosnika

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kje ni ostra slika?
če ni ostra al ni resolucija prava al pa ene nastavitve še nekje obstajajo. pa morda celo frekvenca osveževanja.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
na ekstercu. se bom še mal poigral, ampak jutr.

grem raj spat za teh par uric ...
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
To je razumljivo. Grafične kartice nižjega razreda ne dajo tako lepe slike kot boljše grafične.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nič, ne da se nič uštimat. je možno, da je za slabšo kvaliteto slike kriva interna kartica? ali bi mogče bilo bolje, da enostavno imam priklopljen samo zunanji monitor?

bo treba koristiti 8 dnevni reklamacijski rok in nabavit zelo podobnega Lenovota - z razliko od mojega z ločeno grafično ...
redface-1.gif

EDIT: a ima ta prenosnik integrirano ali ločeno grafiko: Lenovo N200

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Ima ločeno grafiko ja.

Sem ti reku da že v štartu kup lenovota, zdej pa imaš :p

če je z laptopom vse ok (kar glede na napisano je), prašanje. če ti ga bojo vzel nazaj.

netko

Guru
25. jul 2007
6.907
2.206
113
o tem 8 dnevnem roku bi pa res rad slišal
še posebej ko z računalnikom ni nič narobe in ima aktivirane windowse...

si kupil preko weba

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne, v big bangu. winsi so bili v stvari že aktivirani.

sem šel danes vprašat, pa so bli vse za, da bi menjali, ker bi pač al Lenovota vzel al pa močnejšega Asusa (dejansko edina razlika je v grafiki), pa so načeloma bli za, so mi pa predlagal, kaj nej še naredim prej.

in sem to naredu, slika je zdej okej ... samo neki miglja non-stop ...
tongue-1.gif
pa mal moti, zdej pa ne vem, a zato, ker je vga priklop in ne digitalni, zato ...

sploh na sivi se ta migljanje preveč opazi, ponudi pa le dve možnosti refrešanja - 60 mHz in 59 mHz, z obema isto ...
tongue-1.gif

še kak drug predlog, ker zaenkrat je okej, samo to mini migljanje bi še odpravil.

na določenih nastavitvah oz. resolucijah pokaže 75 mHz, sam pa sliko zategne v 3 p.m.

edit: migljanje ne gre stran niti pri 75 mHz ...
tongue-1.gif

sej pravim, slika je čist okej, kot na drugem kompu, edino migljanje v temnejših delih monitorja je precej opazno.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.783
113
40
MB
kaj pa ti ustvarjaš človek božji, meni na hp 530 čist vredu dela, oz je vredu slika na tem od prenosnika pa na 22lcd
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
in kaj so ti predlagal v bigbangu? samo da kabel zamenjaš?

glede migetanja:
- imaš poleg monitorja kak zunanji trdi disk? (men ga on mede, sem mogu drugam postavt)
- zamenjaj še ta kabel. sem videl primer, ko je vse delovalo kako leto normalno potem pa kar nanekrat začela slika full trzat, kriv je bil pa kabel :S

sam ne morem vrjet, da se dan danes prodaja še vedno tak shit za ne mal dnarja, da ni sposoben prek dvi kabla spravt lepe slike
frown-1.gif
to je za mene nategovanje folka, ker če ima dvi priklop, če nikjer ne pišejo kake omejitve ma da dela na vseh standardnih ločljivostih normalne velikosti in 22'' je čist normalna velikost.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, da je izhod VGA, podpira izhode vse do velikosti resolucije ne vem, nekaj čez 2000 po dalši stranici.

samo moraš preklopiti na enozaslonski način, na eksterni monitor, nastaviš resolucijo na 1680 x 1050 al kolk je že, refresh rate je možn tko al tko sam na 60 Hz in voila. očitno je bil samo kabl u kurcu, ker zdele mi normaln dela.
grin1.gif

baš ni za igrce, je pa za moje potrebe čez glavo dost. edin na jetra mi gre, ker morm vsakič znova monitor skalibrirat, ker je zdej na dveh različnih kompih - ampak, sem že ujel tiste prave nastavitve.
smile-1.gif

madonca, se bom še kej nauču zdj, na stara leta ...
grin1.gif

EDIT: monitor kalibriram vsakič posebi zato, k sm mal picajzlast, sej ne zarad druga (pa ne picajzlast as sramne uške, ampak mal preveč komplikatorsko natančen ...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.783
113
40
MB
okej izbira, torbo boš pa tud najceneje dobil če jo kr tu v kompletu vzameš

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Glede ugodnih torbic...rajši daj 10€ več, kajti to ti je edina zaščita pri raznih padcih in verjemi mi, razlike v kvaliteti so velike.

Ne šparat tam, kjer ni pametno, pa za male denarje.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Si prepričan, da bi imel 17" zaslon? Meni je že 15" težko prenašati do faksa (15 minut peš).
wink-1.gif
Sicer pa deluje ta HP ok.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Si prepričan, da bi imel 17" zaslon? Meni je že 15" težko prenašati do faksa (15 minut peš).
wink-1.gif
Sicer pa deluje ta HP ok.

Se strinjam, moj naslednji službeni prenosnik bo 12"...