Drugače.. Bottecchia je slikana v moji garaži...Prave klasike se ne pušča na javnih mestih brez nadzora. Za tole dobiš 300 eur na bajk.si.
Vse Original, razen seveda Gum in gumic na ročkah zavor (ki še čakajo zamenjavo), ker so originalne preperene
Drugače.. Bottecchia je slikana v moji garaži...Prave klasike se ne pušča na javnih mestih brez nadzora. Za tole dobiš 300 eur na bajk.si.
Da, bilo že serijsko.Ali kdo prakticira tubeless na cestnem kolesu?
a niso TPU precej delikatne narave , ....oz poleg tega da so dražje , znajo tudn spuščat prej kot "navadne".Na cestnem ostajam na zračnicah. S tubeless in mlekom je ravno toliko več dela, da se mi ne da vložiti časa in potem dolivati/čistiti. Je pa Silca sedaj dalo novo mleko, ki naj bi držalo še dle (itak pa so bili že prej med najboljšimi z prejšnjo generacijo).
Moram pa zamenjati zračnice z TPU (jih imam doma že kar nekaj časa pa še ni bilo volje)
Niso vse tekočine take da bi se prijele, strdile,...oz da bi moral to čistit.Za cestno, če plašče menjaš 1x na sezono potem tubeless ok. Najbolje, če so obroči že zaprti, ni dela s trakovi. Vmes 2x doliješ, potem gumo vržeš stran. Za več sezon je preveč dela s čiščenjem plaščev, tako da zračnice, klasika ali tpu.
OK, cene so šle dol (se jih dobi za cca 11 € za gravel in MTB dimenzije), naj bi bile bolj odprne pri nižjih pritiskih, ampak, jeb..mti, 3 sem zamenjal v pol leta. In ne ugotovim, zakaj spušča. Sumim da pri ventilčku nekje, ampak ...a niso TPU precej delikatne narave , ....oz poleg tega da so dražje , znajo tudn spuščat prej kot "navadne".
Čas da greš na tubelessOK, cene so šle dol (se jih dobi za cca 11 € za gravel in MTB dimenzije), naj bi bile bolj odprne pri nižjih pritiskih, ampak, jeb..mti, 3 sem zamenjal v pol leta. In ne ugotovim, zakaj spušča. Sumim da pri ventilčku nekje, ampak ...

Razmišljal, ampak ne. Preveč svinjarije zame, ko je pa treba gumo snet. Sam zgruntat moram, zakaj hudiča spustijo. Sumim platišče, čeprav ni nikjer nič čutit ... Ker spredaj jo mam noter kako leto pa je vse OK - no zdaj, ko sem to napisal, verjento ne bo večČas da greš na tubeless![]()

Zakaj bi gumo snemal ?Razmišljal, ampak ne. Preveč svinjarije zame, ko je pa treba gumo snet. Sam zgruntat moram, zakaj hudiča spustijo. Sumim platišče, čeprav ni nikjer nič čutit ... Ker spredaj jo mam noter kako leto pa je vse OK - no zdaj, ko sem to napisal, verjento ne bo več![]()
Ok,se strinjam, ampak v cca 5000km tublesa ina cestaku sem 2 ventilčka(vložka) menjal, pumpanje in "odbijanje zasušenega čepa", se mi nikoli ni zdel nek omembe vreden problem.Lahko, ampak je lažje če ne, ker je ob vsakem pumpanju treba najprej z zrakom zasušen čep odbit. Ali v skrajnem primeru še ventil menjat. Tudi sicer, zakaj bi packal če ni treba, v gumi mleko zamenjat ni 10 minut dela, s čiščenjem vred.