Ampak, nikoli in res nikoli ne bremzaš pred vozilom na nujni vožnji, če se ne moreš varno umaknit,
pelji naprej in se na prvem možnem varnem mestu izloči, da te vozilo na nujni vožnji varno prehiti.
Najslabša varianta je da se ustaviš, ker mora on bremzat, se tebi izogibat....
Se strinjam, ampak vozniki tudi ločimo vozila na nujni vožnji in vozila za spremstvo.
Vozila na nujni vožnji so reševalci, gasilci in policisti, ki gredo na intervencijo - nekomu pomagat in se jih na najhitrejši možen način spusti mimo.
Vozila za spremstvo, še posebej na primorski avtocesti, pa so tista, ki pa prevažajo našo jaro gospodo med Ljubljano in Karigadorjem. Natašo (kadar ne gre s helikopterjem) in do letos tudi škodljivca holopa in nutrijo.
V tej situaciji pa manever umika izvedeš bolj previdno in plaho.
Nihče me ne bo prepričal, da je ena random bajsa, ki se ji reče tudi precednica in ki bi na naši AC sedela v avtu ogrožena. V tujini je povsem neprepoznavna, tako da je noben tujec ne bi poskušal atentirati, Slovenci smo pa tudi toliko umirjen in kulturnen narod, da se čez politike pizdimo na fb, ko jih srečamo v živo (tudi tiste iz nasprotne strani), pa zelo radi delamo selfije z njimi. Se pravi, ga se gre za prestiž. Hitim zato, ker lahko, da mi ni treba stati v koloni skupaj z vami draga raja.
Je pa debelajsa lagala tudi, ko je rekla, da je čas odhoda načrtovala glede na Google maps in da naj ne bi zamujala. Google naj bi po njeno razdaljo med Radini in Komendo na zadnjo julijsko petkovo popoldne ocenil na 2 uri, oni so dodali še 20 minut.
Ob aktualnem gradbišču pri Postojni Google to razdaljo ocenjuje na 2 uri v primeru običajnega prometa, ki ga pa takrat ni bilo.
Isti termin sem se vozil po primorki v nasprotno smer od Ljubljane proti Kopru, iz Kastelca sem prišel ravno, ko so praznili voznike, ki so bili ujeti med izvozom in mestom nesreče. Polkrožno so jih obračali in izločali na uvozu na AC.
Na kraku proti Ljubljani je bila stoječa količina od začetka levega ovinka pred Uncem do Kozarij. To pomeni cca 35 km stoječe kolone.
Reševalni pes na več mestih ni bil vzpostavljen in če je precednica, ki je očitno zamujala, tudi med potjo pogledala na Google maps, je dojela, da bo zakusko v celoti zamudila, Tadej se bo tudi že sprostil od začetnega protokola, tako da bi njej ostalo druženje z običajnimi smrtniki tipa župan, župnik in ravnatelj OŠ. Pfej. Mogoče še vaški zdravnik. Nesprejemljivo!
Vprašanje, ki se mi postavi je, kako je s to informacijo in njeno naravno nadutostjo komunicirala z voznikom.