Musarjeva!

erikson

Guru
25. avg 2007
26.228
9.402
113
Ko začnejo v tunelu utripat rumene luči, ki pomenijo nevarnost/oviro /nesrečo /zastoj, povprečen voznik najprej spusti gas.
Ker je prevozil že pol tunela, pa je bilo vse OK, logično domneva, da je ovira/ nesreča/ zastoj pred njim in gleda bolj pozorno naprej.
Luči so utripale že prej, kolikor se spomnim so nekaj omenjali, da je bilo eno uro pred nesrečo obvestilo o tehnični napaki v predoru.

Na posnetku nadzornih kamer je videti, da v predoru Kastelec utripajo luči. Razlog, kot pojasnjuje Dars, je tehnična napaka, luči pa da so utripale, še preden so v predor zapeljala vozila za spremstvo.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
5.082
2.076
113
Še toliko huje za protokolarne voznike.
150 zapelje v tunel, v katerem ostali vozniki (vsaj polovica) vozijo z zmanjšano hitrostjo in pozornost usmerjajo naprej v nakazano nevarnost/oviro/zastoj/ nesrečo.

Dars pa tudi sami bedaki. Da pustijo luči utripati kar tako v tri dni. Potem se pa čudijo, da jih polovica voznikov ignorira.

Silos

Fizikalc
6. jun 2024
87
168
33
Čisto vseeno je, zakaj je tisti civilist zaviral. V končni fazi bi se mu lahko v tistem trenutku poslabšalo zdravstveno stanje ali pa zgodila okvara na avtu. Nima veze. Varnostniki niso prilagodili hitrosti in so imeli premajhno varnostno razdaljo.

Upam, da bo to "šola" tudi za inštruktorje na CVZ in jih bo vodila v razmislek, če je trenutna doktrina agresivne vožnje sploh še primerna.

Mimogrede, kako bi v takšni situaciji regairal Autopilot ali FSD? Ja, človek naj bi prevzel nadzor v kritičnih situacijah, ampak če voziš na Autopilotu, je odzivni čas človeka realno daljši, ker si manj skoncentiran na vožnjo, kot če voziš sam. Kaj bi naredili varnostniki, če se jim avto na Autopilotu ne bi v sekundi dvajset umaknil? Bi ga zrinili s ceste?

Glede na to, da pri nas nimamo visoko ogroženih varovanih oseb, je takšna vožnja, se opravičujem izrazu, koorčenje. Pa nisem proti temu, da imajo varovani politiki prednost. V končni fazi raje vidim, da imajo več časa za reševanje problemov, kot da ga zabijajo na cestah. Samo to kazanje mišic je čisto nepotrebno ogrožanje ostalih in konec koncev tudi varovane osebe. Naj vozijo hitro - ampak defenzivno, kot rešilci.

V tistih redkih primerih, ko pride kak ogrožen tuj državnik na obisk, se pa itak zapirajo ceste.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.603
9.720
113
Mimogrede, kako bi v takšni situaciji regairal Autopilot ali FSD? Ja, človek naj bi prevzel nadzor v kritičnih situacijah, ampak če voziš na Autopilotu, je odzivni čas človeka realno daljši, ker si manj skoncentiran na vožnjo, kot če voziš sam.

Si probal? Tok kot mi tesla tezi naj gledam na cesto, mi nobeden ni. 2x opozori, pol vzama AP. Jaz sem bolj pridna kot moja soseda, ki ji ga je za par dni vzela. FSD, berem, bo isto. Ce se ji zdi, da nisi dovolj pozoren, ti da 3-5s, da se k seb vzames. Big brother ne pusti, da nisi pri stvari.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.994
-8.339
113
Tisti avto na prehitevalnem pasu ni mel kaj za bremzat, moral bi toliko pospešit da bi se varno premaknil na desni pas,
če tega ni sposoben, ta nima kaj vozit avta, ker bo drugič še večjo pizdarijo naredil...
A tisti voznik mercedeza, ki ni bil sposoben zaradi neustrezne varnostne razdalje in neprilagojene hitrosti ustavit za tistim svojim kolegom, ki je bil sposoben zmanjšat hitrost pred oviro, pa še lahko vozi avto?

sad

Guru
24. avg 2007
23.501
12.347
113
Musarjeva se čudi, kako so mediji prišli do posnetka, ki ga urad predsednice ni mogel dobiti.

Kot so navedli v uradu predsednice republike Nataše Pirc Musar, so za pridobitev posnetka prometne nesreče predsednice v predoru Kastelec na primorski avtocesti zaprosili neposredno po prometni nesreči zaradi izvedbe notranjih postopkov.

Dodali so, da so se obrnili tako na policijo kot tudi na Specializirano državno tožilstvo (SDT), vendar pa jim dostop zaradi postopka preiskave nesreče, ki še poteka, ni bil omogočen. "Tožilstvo je uradu tudi pisno pojasnilo, da mu bo posnetek posredovalo po zaključku predkazenskega postopka. Ta argument razumemo," so poudarili.
Raje naj se ćudi, kaki butelj je, da ni bila privezana.