Nekje v teh člankih sem zasledil. Če so sposobni past mimo s podobno hitrostjo po sredini reševalnega pasu, tud predor ni izjema.Od kod vam ta podatek o 150+ km/h?
Nekje v teh člankih sem zasledil. Če so sposobni past mimo s podobno hitrostjo po sredini reševalnega pasu, tud predor ni izjema.Od kod vam ta podatek o 150+ km/h?
Prehitro, preobjestno pa še kaj.Šli so prehitro. Konec zgodbe. Neeeext!
Menda so kar tile majmuni povzorčili, da so v tunelu začele rumene lučke utripat. Če sistem zazna prehitrega voznika v tunelu, sproži varnostno utripanje rumenih lučk.Kolona, omejitev 60, ti majmuni pa 150+ v tunel
Od kod vam ta podatek o 150+ km/h?
točno tako.Menda so kar tile majmuni povzorčili, da so v tunelu začele rumene lučke utripat. Če sistem zazna prehitrega voznika v tunelu, sproži varnostno utripanje rumenih lučk.
Torej:
* vozniki (črni in rdeči) lepo po levem pasu prehitevata desno kolono (oz,. se vozita mimo)
* naenkrat začnejo utripat lučke, ki opozarjajo na nevarnost
* prva reakcija voznika je seveda, da spusti gas in gleda naprej, kaj je težava. Ker problem bo verjetno pred tabo, ne za tabo. Tam si že šel mimo in je bilo vse OK.
* naenkrat zagleda modro-rdeče luči zadaj "ustavi se"
* poskuša se umaknit desno, tam je imel rdeč avto že v mrtvem kotu in je ocenil, da ne more tam zapeljat
* in izkušnje pač pravijo, da ko je sranje, je bolje bremzat kot pa po gasu pritiskat.
Tudi če bi imel 100m varnostne razdalje, je to premajhna varnostna razdalja, če ni sposoben ustavit, če tisti pred njim zabremza. In ta ni bil sposoben ustavit.V poptv prispevku. Čeprav v isti sapi fantazira o 30m varnostne razdalje pa je bila max 10 metrov...
Je pa zanimivo, da ni ure na posnetku, bi lahko hitro izračunal hitrost vozil do decimalke natančno...

Pa saj ne divjajo zaradi ogroženosti, in tudi zaradi natrpanega urnika ne - V Komendi bi sigurno počakali s pijačo in hrano za NPM, če bi zamujala.Meni je nekaj drugega fascinantno. Mislim, da ocena ogroženosti NPM ni ravno visoka. Drugače bi jo vozili z blindirano limuzino, ne s kombijem, ki verjetno ni blindiran ali pa ima samo minimalno protibalistično zaščito.
In če ocena ogroženosti ni visoka, zakaj je treba potem divjat in "čistit" cesto, kot da je na zadnjem sedežu neka visoko ogrožena oseba?
Ja, taktika in metodika varovanja, bodo rekli na CVZ. Ampak taktika je tudi to, da ravnaš glede na stopnjo nevarnosti. Če je nevarnost napada na NPM minimalna, potem dodatno tveganje, ki ga prinese takšna vožnja, nekako nima smisla.
Pač moje mnenje je, da razen za res visoko rizične osebe (ala obisk nekaterih tujih državnikov), ni nobene potrebe po takšni vožnji pri nas.
Če pa je NPM tako visoko ogrožena, da se bojijo atentata nanjo med prevozom, me potem preseneča, da jih sploh dovolijo, da se šeta po hrvaški rivi.
A je vazn koga je mel zadaj?zdaj ste vsi pametni, voznik je pa mel 3 nadute "feministke" zadaj, še počasi je peljal če mene vprašaš![]()
Za tomija je! Vsi drugačni vsi enakopravni!A je vazn koga je mel zadaj?
nič konec, zdaj se bo začeloŠli so prehitro. Konec zgodbe. Neeeext!

Verjemi da ni veliko odstopanja.Od kod vam ta podatek o 150+ km/h?
1x grem iz Golovca proti rudniku.Pa saj ne divjajo zaradi ogroženosti, in tudi zaradi natrpanega urnika ne - V Komendi bi sigurno počakali s pijačo in hrano za NPM, če bi zamujala.
Divjajo zato, da pokažejo, da so nekaj več, da so hudi in pomembni, pa da vozniki lahko izživijo svoje otroške sanje, ki so jih dobivali ob gledanju hollywoodskih akcijskih filmih s policaji in dirk F1.