Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
18.567
1.318
113
#1
Zavoljo bolje preglednosti dogajanja za naprej in nazaj odpiram tretji del teme o migrantih, predhodna je dosegla že praktično nepreglednih 294 strani.
 
Všečki: erikson

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
18.567
1.318
113
#4
Edina obrazložitev, ki jo bom spisal - tema ni bila zaklenjena iz tega razloga. Ogromno porabnikov se ne strinja med sabo (ali pa z mano) pa nihče ni banan zaradi tega. Lahko brez problema nadaljujemo debato o muslimanki v Kranjski Gori, bom vesel tega.
 
3. sep 2007
4.171
389
83
Ljubljana
hmpg.net
#5
Matey
Da prepričan sem, da na Danskem niso prepovedali muslimanskih noš, ampak vse maske ki zakrivajo obraz, Dovoljene so zgolj izjemoma, recimo v primeru hudega mraza.

The wording of the new legislation does not specifically mention Muslim women but says that "anyone who wears a garment that hides the face in public will be punished with a fine".

1. povedal sem ža, da se mi to pravilo ne zdi neumno, nasprotno
2. Danci (in ostali) so za razliko od nekaterih "demokratični" in se zavedajo, da ne smeejo delati razlike na verski osnovi, ker bi se s tem deklarirali kot rasisti
3. Tega seveda v Sloveniji, in v njeni podmnožici Alterju, ne dojemamo(te). In veselo gonimo(te) rasistične mantre naprej.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
18.567
1.318
113
#6
Potemtakem so se pa pri vseh SLO medijih kar pošteno zmotili, kar me dokaj preseneča glede na njihovo povečini promigrantsko/promuslimansko naravnanost. Očitno je potem nekdo zelo slabo prevajal, ostali so pa kopirali od njega. Moje mnenje o prepovedi niqaba na Danskem je seveda nastalo na osnovi teh in ostalih člankov, saj jih je ogromno poročalo isto, med drugim tudi tuje medijske hiše. Bom ob priliki še malo pobrskal, me zdaj malce firbc matra kaj je dejansko na stvari.

To, da je pa nekdo deklariran kot rasist zaradi delanja razlik na verski osnovi pa ne kupim. Vera namreč ni enako rasa in ne moreš biti rasist v kolikor nasprotuješ določeni veri. Je pa res zelo modno limati oznako "rasist" marsikje, kjer to sploh ni upravičeno, to pa ja.
 
Všečki: Kamele0N
3. sep 2007
4.171
389
83
Ljubljana
hmpg.net
#8
number of exemptions including bicycle and motorbike helmets and clothing which offers insulation from cold weather. It permits people to cover their face when there is a “recognisable purpose”.
verjetno pust je “recognisable purpose"
 

wd40

Fizikalc
10. dec 2007
1.355
62
48
#12
A young Arab boy asks his father “What is that strange hat you are wearing?”
The father said: "Why, my son, it is a 'chechia.' In the desert it protects our heads from the intense heat of the sun.”

"And what is the long flowing robe you are wearing?” asked the boy.

“Oh, my son!” exclaimed the father “It is very simple. This is a 'djbellah.' As I have told you, in the desert it is not only very hot, but the sand is always blowing. My djbellah protects the entire body."

The son then asked: "But Father, what about those ugly shoes you have on your feet?”

"These are 'babouches' my son,” the father replied. You must understand that although the desert sands are very beautiful, they are also extremely hot. These babouches keep us from burning our feet."

"So tell me then," added the boy.

"Yes, my son…”

"Why are we living in Birmingham and still wearing all this shit?
:)
 
Všečki: Kamele0N and Ytbnd
25. avg 2007
14.181
341
83
#15
Lahko noč, nestrpnost!

Kakšen je občutek, ko nihče okoli tebe ne razume jezika, ki ga govoriš? Poslušajte našo novo Lahkonočnico Cvetke Sokolov z naslovom »Se bosta že sporazumela«, ki jo za najmlajše na Radio Prvi pripoveduje Jožica Avbelj.
V živo vam predstavljamo prvo izmed pravljic, ki uči otroke strpnosti, zato vas prosimo, da nam pomagate njeno sporočilo razširiti tudi vi.
Delite objavo s prijatelji in jih označite v komentarju ter nam tako pomagajte nestrpnosti zaželeti - lahko noč!
 
14. avg 2009
7.060
533
113
#17
Zanimivo, "sponzor" oz. iniciator "Lahko noč nestrpnost" je podjetje A1 - bivši Simobil, v lasti Telekom austria Group, ki je v lasti America Movil v lasti enega najbogatejših zemljanov - mehičana Carlosa Slima.

Torej čisti socialistično - komunistični produkt! :bonk:
 
3. sep 2007
4.171
389
83
Ljubljana
hmpg.net
#20
Kdo je koga tu napadel?

Bolj se mi zdi, da je tu še enkrat prišel do izraza znan pregovoro:
Kdor bo druge tajno slikal in objavljal njih fotografije, sam svojo sliko našel bo na netu.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.