KSZ
Meni je pa to zelo zanimivo, kako morajo imeti mehaniki vse živo in kako morajo tudi za to zaslužit.
A ko se kupuje mleko se tudi več plača zato, ker ima kmet kravo, pa drek mora kidat, pa traktor verjetno mora imet, da obdeluje zemljo in pokosi travo, itd. V trgovini verjetno tudi morajo imeti elektriko, pa klimo, pa dovoljenja, pa certifikate, itd.
Res ne razumem, zakaj se tukaj tako obremenjujete s stroški mehanika. Saj je jasno: mehanik ima ceno, ima reference, jih je veliko in izbira je jasna. Vsak si lahko izbere tistega, ki njemu najbolj ustreza oz. katerega ceno si lahko privošči. Meni je popolnoma vseeno ali ima mehanik novo dvigalo za 40 jurjev ali pa staro 15 let, ki ga je že zdavnaj odplačal. Zato jaz prvemu nisem pripravljen plačati za isto storitev niti EUR-a več. Sem mu pa recimo pripravljen plačati več, zato ker vem, da bo zadevo naredil tako kot je treba, ne pa da bom sredi Dalmacije ostal s crknjenim avtom. Pa mi je vseeno ali ima šraufciger za 1 EUR-o ali pa 50 EUR-ov, seveda če naredi tako kot je potrebno. Na njemu je, da si uredi poslovni proces tako kot mu paše. Ne bom mu jaz solil pameti o tem. Ravno tako recimo sem mu pripravljen plačati več, če ima recimo neko znanje, izkušnje ali pa neko opremo, ki mu bo omogočila kvalitetnejšo (hitrejšo, manj hit and miss posegov) odpravo napake.
Kmetu tudi ne bom plačal več za meso, če ima pred bajto novega John Deera za 80 jurjev, drugi pa IMTjčka, ki se je že zdavnaj zamortiziral. Mu bom pa plačal več, če vem, da je krava jedla svežo travco z njegovega travnika, ne pa silažo s Kitajske. Karikiram, da ne bo kdo spet preveč osebno jemal zadev.
Si bom dovolil še komentar na tole, čeprav ne poznam točno ozadja:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
P.S. Lahko leto se mi je v Dubrovniku pokvaril avto - pol leta izven garancije. Redno servisiran, nikoli nisem s seboj materiala prinesel, nikoli vprasal za popust. Delo vedno korektno in kvalitetno opravljeno. So mi mojstri brezplacno z vleko poslali nadomestno vozili in odeljali mojega. Ko sem se vrnil domov, ker bil moj avto popravljen. Si ne predstavljam, da bi to naredili, ce bi sam material nosil in na servisu pametoval, kot nekateri tukaj.
Tole ni šans, da je pooblaščenec kril strošek avtovleke. Stroška je tukaj ranga 500 EUR in ne poznam primera, da se je to zgodilo.
Moja teorija pravi, da so tri možnosti:
- koristilo se je asistenco iz tvojega zavarovanja
- koristilo se je brezplačno asistenco, ki jo nudi uvoznik, recimo pri Škodi se vsako leto podaljša, če je avto redno servisiran na pooblaščencu (tudi izven garancije); kratka dopolnitev: vsaj včasih je tako bilo, lahko se je kaj spremenilo vmes
- je bil vmes ''veza'': ali koga poznaš in so ti naredili uslugo ali pa recimo firma, ki ima več avtov tam
Če je bilo drugo, bi ti isto veljalo, tudi če bi svoje olje nosil na servis. Se pa priporočam za razjasnitev tega, da ne bodo zavajujoče informacije letale naokrog.