Kumho pnevmatike - izkušnje

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.535
16.845
113
S Kumho gumami je tako, da so cenovno super glede na konkurenco, oprijem je prav tako dober in v mokrem in v suhem, njihova slaba lastnost pa je to, da so kar mehke in jih posledično prej obrabiš in pa prej otrdijo kot pa konkurenčne gume, torej recimo kumho imaš za 2 sezoni, 3 max, kakšne goodyearke pa tudi 4 in več, seveda je pa tudi ogromno odvisno od načina vožnje.

Kar se pa striktno teh dveh modelov tiče pa nisem popolnoma prepričan ampak mislim, da sem imel zadnji dve sezoni te KH17 in sem glede na denar, ki sem ga vložil v njih, popolnoma zadovoljen.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Tudi sam vozim KH17 Solus že 2 sezoni (ko bo konec snega bodo gor 3tjo) in do sedaj sem izredno zadovoljen. Po ca. 20k km so še vedno ok, je pa res, da jih 1x tedensko namažem z glicerinom, tako da ne spokajo, pravtako jih konkretno namažem z glicerinom pred zimovanjem. Aja, nisem pa nek dirkač, da bi jih namerno "puščal" na asfaltu, kot je bilo to v mladih letih.

195/65/15 pa je moja dimenzija

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Solus-KH17.htm

Sem pa jih vzel na priporočilo kolega iz Regnemerja, kjer imajo celoten vozni park obut v te gume in niso imeli z njimi slabih izkušenj + tega je bila takrat "vrhunska" cena napram drugim proizvajalcem.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Hvala fantje, za info. Gledam te tadruge - KH27 Ecowing in jih ni nikjer v testu, mogoče tanovi model?

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.535
16.845
113
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
+ tega je bila takrat "vrhunska" cena napram drugim proizvajalcem.

Jp jp, tako je bilo...samo kolikor pa sedaj delam primerjave med znamkami pa nekako ni več tiste očitne razlike v ceni, sem kar rahlo presenečen....Kumho in Bridgestone sta kar tam-tam in v tem primeru bi se osebno že skoraj raje odločil za Bridgestonke....

@sandra - možno ja, jaz tudi ničesar ne najdem.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Gledala sem tukaj.
http://www.b-f.si/compare.aspx?ids=7514,7513,7778,7270,9262,

Razlika v ceni je cc 10€ pri gumi, spet po drugi strani so continental premium contact 5 cc 65€, kar nanese 20€ razlike. Zdaj pa vedi...

Še najbolj pomembno mi je da ne tresejo in da se dobro obnesejeo v mokerm.
Aja koliko se je za zanesti na tiste tanove eu ozake A, B,C,D....

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.069
128
63
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Aja koliko se je za zanesti na tiste tanove eu ozake A, B,C,D....

Jaz nebi tega jemal za glavno referenco. Poglej raje kake user review-e ali resne teste.