Kuhalnik riža

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
A ima kdo izkušnje s podobnimi zadevami?

Je to za "kej ali" bolj za okras v kuhinji ?

Recimo to za par €:
01_KW25-MO_01_DPD-1.jpg

https://www.hofer.si/sl/posebn...-kuhalnik-riza/

Zanimivo je to ker se da tudi pogrevati (preko pare) predvidevam da tudi ostale stvari (če spraviš na tisto mrežo)???
grims-1.gif
 

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ne vem
smile-1.gif
ni problema, samo čudno potem da nwm kitajci in kot berem na netu kar nekaj ljudi uporablja to. Semizdi je glavni "point", da se riž boljše skuha (para ....), možnost ohranjanje toplote riže, možnost kuhanja na pari še ostalih zadev...itd...
 

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik smetka pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
A ima kdo izkušnje s podobnimi zadevami?

Je to za "kej ali" bolj za okras v kuhinji ?

Recimo to za par €:
01_KW25-MO_01_DPD-1.jpg

https://www.hofer.si/sl/posebn...-kuhalnik-riza/

Zanimivo je to ker se da tudi pogrevati (preko pare) predvidevam da tudi ostale stvari (če spraviš na tisto mrežo)???
grims-1.gif

V čem je pa problem skuhati riž, da bi rabil pripravo?
Verjetno je problem v tem, da 95% folka riž razkuha in ni za druzga, kot za stran zagnat (ali eventualno zaflikat kako razpoko v kamniti škarfi).
V tej piksni se riž skuha tako, da je vsako zrno še vedno individuum, ne del poca.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.303
32
48
V Sloveniji itak večina kuha riž kot špagete, prvo preveč razkuha v 10x vode, nato odcedi in je "rižev pire".
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Predvsem ga pa jejo 12x tedensko, potem ima zadeva verjetno res smisel.
467716-post_slo.gif

ker potem tudi ne rabiš kuhalnika ampak imaš samo to riževo pripravo. idelano za majhna azijska stanovanja.