Radijske postaje v Sloveniji

Super

Pripravnik
4. apr 2012
708
5
18
Radio Ekspres - 10x v eni uri povejo, da oni "obožujejo glasbo", nadležno, preveč reklamirajo sami sebe... En teden sem ga poslušal, vsako dopoldne slišal Toto Cutugno - Insieme pa tudi ostale... Takrat je nek Tomaž Okorn vodil jutranji program, tip proba na silo nekaj biti smešen pa mu ne ratuje, ko pove vic v eter ga na tak način k da smo poslušalci retardirani. Pol je pa še tist Grega Murn, ta tip ma tok čudn/smešn glas, k ena baba. Totalno neposlušljiv. Ne vem zakaj ga forsirajo če človk ni za mikrofon. Spomnim se ga še z Radia Belvi. Tm je isto bil beden. Očitno naše radijske postaje iščejo bednike. Pa ta Brigita Potočki (ex Salomon, MC Brigga), v tistih 4 urah na dan al kolk vod program ene 50x pove "Radio Ekspres, ker obožujemo glasbo". Vsak dan eno in isto - tako glasba kot spikerji.

Radio Center - na vsake 10 minut povejo, da majo "najboljši glasbeni miks za vso Slovenijo", če imaš srečo v celodnevnem programu pesmi slišiš samo po dvakrat, drugače trikrat. Če imajo kakšno nagradno igro so s tem tečni ko 100 mater. Tale nova "norci na liniji" tisti Željudin al kaj je je beden k pr norcih. Ne vem komu je to smešno. Mali Erik je isto bil beden u nulo, neki posiljeno. Poslušaš ga 8 ur in slišal si vse.

Radio 1 - na vsake 10 minut povejo, da majo "več dobre glasbe", spikerji so sami sebi smešni, glasbo ponavljajo v nedogled. Poslušaš ga 8 ur in si slišal vse za naslednjih n mesecev. Zala kliče je bila bedna v nulo. Ne vem ali je še ali ne.

Radio Hit - Od vseh slovenskih postaj se mi zdi da vrtijo še največ raznolike glasbe, stare in nove, čeprav pretiravajo z balkanskimi izvajalci. Pa tut pretiravajo s tisto samoreklamo "Življenje z nami je lepše"... Ja smo dojel, ne rabiš to 6x v eni uri povedat. Pa tist zvok k ga spustijo k je radar al kaj je je nadležen k pr norcih. Oddaja "Hitova oprta linija" je ok.

Radio Aktual - spremeniti njihov moto in sicer v "narejen za trpljenje vaših ušes". To pa je dejansko katastrofa od radia s posiljevanjem hrvaške glasbe v 3 pm. Nekaj časa nazaj sem ga bil prisiljen poslušati nekaj mesecev vsak dan... Vse so hiti, vse so uspešnice, onanirajo na vse hrvaške izvajalce, kva je una k jo sami tut tok reklamirajo - osladna Anita Gošte, njej pomoje sladkor v prahu pada iz ust k vod tisto oddajo Jadranskih 10 in vsa zrajcana napoveduje same hrvaške hite. "Danes premierno predvajamo <nek hrvaški izvajalec/izvajalka> in njegov/njen najnovejši hit... Kako hudiča je nekaj hit, če komada sploh še slišal nismo? Aja na Aktualu je vse kar je hrvaško, hit. Da ne omenjam da sem obolu k sm 2 mesca poslušu reklamo za "Aktualov dan žena"... Vsak dan 20x slišal to reklamo in nastopajoče Jasmin Stavros, Jelena Rozga in neke klape k dokler jih na Aktualu niso začel forsirat ni za njih noben slišu. Samo še čakam dan, da bodo dobili dovoljenje, da tudi spikerji začnejo govorit hrvaško. Upam da ne bom nikol več bil prisiljen poslušat ta drek od radia.


Radio Salomon - v živo iz belooranžnega studia, like za trombeto koketo, najboljši poslušalci na svetu in najboljše poslušalke na svetu. Vsak dan eno in isto na DeeJay Time. Pred leti je Dean kej več povedu, je pa res da je imel tudi Dr. Silvano DJ kdaj besedo zraven in sta se "dajala". Včasih je Salomon bil 100x boljši, danes se muska ponavlja v nedogled. Pol za vikend oz. 1x na teden majo pa še lestvico največkrat predvajanih skladb preteklega tedna... Za ziher če si med tednost premalokrat slišal določen komad. Pa določeni komadi sploh ne spadajo na Salomon, pa očitno dobro plačajo da se vrtijo.

Radio Antena - ritem mladosti. Ste vedeli da bla bla bla? Več vam povem po 3 pesmih... pol to posiljevanje z njihovim six packom, pa reklamiranje samih sebe, vas zanima bla bla bla? Več vam zaupam po 3 pesmih. Vsak dan po istem kopitu spikerji in komadi... Antenin zajtrk je kar ok, samo komade majo pa skos iste... Kadarkoli vklopite Anteno, imate ogromno možnosti da boste v 3 urah slišali komad Global Playboys - San Francisco, no razen ponoči od 0.00 - 5.00, ta termin je rezerviran za slovensko glasbo.

Radio Veseljak - Radio s specifično vsebino, ker nisem poznavalec narodnozabavne glasbe težko komentiram karkoli in ali se glasba ponavlja kot na drugih radiih.

Radio S Edini radio, kjer razumem, da se glasba ponavlja. Ko bi radi čez dan (ne samo ponoči) poslušali slovensko glasbo, edini radio ki to nudi.

Slo 1, Val202, ARS, Radio SI, Ognjišče, Študent,... nisem razčlenil, ker niso zasebne postaje. Vaši komentarji, mnenja, izkušnje, kaj poslušate, ali lahko eno zasebno postajo poslušate 8 ur na dan več dni zapovrstjo,...
 

Ytbnd

Majstr
2. mar 2010
8.572
400
83
Radio Krka, Radio Si, Radio Capris, Radio 101 (Zg), to poslušam.


Radio Center in 1, imata playlisto krajšo kot jo ima 10 letni mulc z pol ure starim ipodom.
Dobra stran je da vsaj 3x na dan slišiš isti komad
.
 

BuDi

Majstr
6. sep 2007
4.337
309
83
Radio Europa 05, ostalo ni vredno omembe.

http://www.radioeuropa05.si/

Edino tam lahko slišiš sem pa tja kakšen hit tudi iz Madžarske ali Danske...
Ne ponavljajo glasbe (edino očitno je nedko fan Pomaranče), Brus pa je en redkih novinarjev brez dlake na jeziku, čeprav do gostov ni nesramen.
 

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
3
38
Radio poslušam samo v avtu. Val 202 in Radio SI.

Odkar so zrihtali, da Radio SI lovi tudi v tunelih, ga poslušam skoraj več kot Val 202. Šit je edino na obali, ker od Kopra do Portoroža stalno prekinja (Val 202 na isti relaciji zamenja 3 frekvence).

Od komercialnih postaj je na obali pogojno sprejemljiv Radio Capris.

Radio 1, Antena, Ekspres, Center ... če sem jih kdaj kje neprostovoljno prisiljen poslušati, me njihovi spikerji ter posiljevanje z jingli začnejo spravljati v živčno stanje.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
16.345
916
113
Jest poslusam val 202 v avtu, v pisarni pa radio 94

Drugac pa velik like za opis.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
31.425
1.619
113
Menjam med Centrom in anteno....pa zdej je se Rock
 

Daniel

Majstr
21. dec 2007
2.695
161
63
Bolj ali manj samo Radio SI, razen ko se odločijo za kakšno polurno pogovorno oddajo. Tisto preveč uspava in takrat prestavim na Mp3.

Imam alergijo na razne Keš klice in podobne bedarije in se ostalih postaj izogibam.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
16.345
916
113
zanimivo je to, da večina folka je takega mnenja, ampak tile komercialni radii pa še kar furajo svoje... kdo jih pol posluša???
 

gasdopodna

Fizikalc
22. jul 2007
3.101
10
38
Radio laufa boljkone samo v avtu in sicer večinoma Center dokler je signal, potem Radio Laser, včasih Moj Radio Velenje...
 

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
120
Zanimivo, da nihče ne omeni Radio City ! (kje ste Štajerci, da mora en Ljubljančan to omenjati ??
)

Na domačem radiu, v kabinetu in v delavnici City, v avtomobilu Center ali pa 202.
To da ponavljajo kakšen komad po večkrat pa večinoma drži na vseh komercialnih postajah.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.699
2
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Janševiki, ker RTV je komunajzarski medij in se ga ne sme poslušat.
ravno na privat radijskih postajah je tako, da so zelo proti RKC usmerjene kot tudi proti jansi ipd... rtv slo se vsaj trudijo biti objektivni.