Konec premikanja ure

dejan_

Fizikalc
23. maj 2012
924
33
28
Kakšen smisel je poleti imeti svetlo ob 3.15 mi ni jasno. In vsi ki delate v pisarnah ali tovarnah to ne predstavlja nekega problema. Ljudje, ki delajo zunaj pa bodo spremembo časa veliko bolj občutili. Mi začnemo delati ob 6 (ko je zelo vroče tudi ob 5 uri) uri zaradi jutranjega hladu. Zdaj bomo ob ekstemih začeli ob 4 uri poleti, pozimi pa ob 8 uri, ker v temi pač težko delaš.
Točno tako kot si napisal
 
19. avg 2007
5.764
163
63
Poleti zjutraj bo sla 1 ura u 3PM, ker od 3-4 ure zjutraj se vsi spijo, zunaj pa bo ze dan in ce bi ostali na poletnem, bi bilo pozimi zvecer tema komaj ob 18.00 in ne ob 17.00, kot je sedaj...double fail s tem zimskim.
 
Všečki: MrDaco
15. avg 2010
8.207
648
113
Osnovno pravilo človeštva je, da je treba rajo jebat - če ne, se jebe sama. :p In to so ob izteku hladne vojne tudi naredili.
Prosim lepo , kako boš prišparal na elektriki s premikanjem ure, ko pa tudi opoldne o kresu po čisto vseh pisarnah gorijo luči :nigladek: ? Še več, prav vse (poslovne in tudi privatne) zgradbe so zadnjih 50 let narejene tako, da MORAŠ imeti prižgano luč, sicer delovno okolje ni zadovoljivo osvetljeno.

Bla bla bla ! Samo tepec gre zagovarjat takšno kozlarijo, kot je premikanje ure - ter motenje normalnega življenjskega ritma. Tepec, ali pa lenuh ! Če si len, ti pa itak ni pomoči, oz. lenuhom bi bilo treba odvzeti pravico do glasovanja in tudi gobcanja (t.i. "demokracije" :valjamse:)
 
15. avg 2010
8.207
648
113
Če si bil čez dan primerno priden, ti ne more nihče zameriti še malce poležavanja za sodom zvečer :fredi:.
Če pa čez dan premalo narediš, ti je pa zvečer dan prekratek, itak. Ravno takrat ko se noč spušča :valjamse:
 
13. jul 2011
2.027
121
63
Aja. A praviš, da če vstanem uro prej, pa grem uro prej na šiht, potem tam eno uro čakam pred vrati, da bom uro prej doma?

Sicer pa kaj pa je drugega poletni čas kot vstati uro prej? S to razliko, da se tudi vse drugo (vključno s šihtom) zalaufa uro prej, kar pomeni, da si uro prej fertig.
 
1. avg 2007
1.137
66
48
To žal ni vprašanje za rajo. Raja itak ne ve kaj hoče. Bilokateri časovni pas bo na koncu izbran, jih bo polovica nezadovoljnih. Premikanje ure je še vedno najboljši kompromis.
Ve ali ne ve, na koncu bo to morala prav ta raja počet. To je popolnoma primerno vprašanje za rajo. Za koga pa? Stroko? Tisto, ki je pol stoletja trdila, da je premik ure najboljša stvar po izumu kolesa, sedaj pa trdi, da v resnici nima veze?
 
Všečki: Cash and Hanzi
1. avg 2007
1.137
66
48
Anketa sama ima toliko teže kot tiste na spletnih straneh 24ur, Demokracija, Mladina ... V njih sodeluje prepričan del občinstva. V konkretnem primeru in jeziku, ki ga poznamo (1%) je to po moji oceni največ 10%. Raja? Ne.

Poleg tega bo Parlament odločil samo o tem, ali ukiniti premikanje ure, ne pa, kje naj bi kazalci obstali.
Včasih je bila industrija močna (ne samo v SFRJ, tudi drugod) in so ljudje resno delali 6-2 (tovarne) ali 7-3 (pisarne). Potem smo od "nekje" uvozili 9-5. S premikom ure za 1 nazaj (letni čas) bomo dosegli, da bomo v resnici (spet) delali 8-4 - s tem, da najnižji sloji, ki so zato tudi najbolj ranljivi, dobijo 5-1. Skratka, da bo pisarniški molj imel topel občutek, da spi do 8h (po "pravi" uri ob 7h), bomo prisilili delavca v Revozu, da vstane ob 4h po "pravi" uri.
Vaja iz arogance in sebičnosti, torej.
Da pa bi pisarne in storitve premaknili na 8-4, je pa preveč socialistično. Ali preveč enostavno.
 
Všečki: sad and Gavran
20. sep 2007
8.969
270
83
Če bi hoteli kaj resnega in delno zavezujočega zvesti od volivcev, bi lahko ob EU volitvah naredili EU referendum in vanj vključili denimo vprašanje o premikanju ure. Sicer pa so naša pričakovanja povsem brezmiselna za politiko. Radi bi imeli nekaj svetlega dela dneva zase. To nobenega ne zanima, politični problem je, kako dvigniti storilnost na delovnem mestu. Po končanem delovnem dnevu za večino pa kvečjemu, kako dvigniti potrošnjo ljudi, ki so že prosti.
To so realna politična vprašanja.
 

philips

Fizikalc
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
8.311
20
38
Ve ali ne ve, na koncu bo to morala prav ta raja počet. To je popolnoma primerno vprašanje za rajo. Za koga pa? Stroko? Tisto, ki je pol stoletja trdila, da je premik ure najboljša stvar po izumu kolesa, sedaj pa trdi, da v resnici nima veze?
Na koncu se itak vse tiče raje, ampak to še ne pomeni da mora raja o tem tudi odločati. Kaj misliš da bi se zgodilo, če bi dal raji možnost za odločanje o davkih, o minimalni plači...

Ni vse za rajo. Zato pa imamo stroko. Pa mnenja stroke se tudi menjujejo, tako da ne vlači ven odločitev in argumentov stroke izpred 30+ let, ker so že zastarele.