Klima megane 2

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.158
55
48
Osrednja Slovenija
Živjo vsem!

Mogoče je kdo že imel podobno težavo.
Megane 2, letnik 2007 se je odločil, da mi požre živce.
Prvo je odpovedala klima, nato še notranji ventilator.
Za ventilator sem že vse pogruntal in če bo res treba, ga bom menjal (treba je odstraniti pedala, volanski drog in že prej vse kar je okoli).
Bolj me žuli klima - napake ne javlja, sklopka kompresorja dela, presostat dela, ventilator motorja dela, pokaže se zahteva za vklop (AC - na displayu in na testerju), pa nič.
Varovalke v USM modul ( ob akumulatorju) vse ok. Povezave do sklopke itd vse ok. Meni zmanjkuje idej, po mojem je samo še modul lahko v okvari.

Je imel kdo kaj podobnega?
Aja - če ima kdo modul za posodit za test - oznaka je 8200481866-G . Ne vem ali paše oziroma dela če ima namesto G črko F na koncu.
Če ima kdo kake ideje - hvala!

tony

Guru
23. jul 2007
10.004
1.680
113
Ker je najprej odpovedala ena stvar, nato pa še druga v sistemu klime: ali oboje krmili računalnik klime?

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.655
517
113
kakšen je nizek in visok tlak klime?
Ko deluje kompresor, kakšen tlak AC kaže tester?

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
108
5
18
Za menjavo ventilatorja je treba samo pedala odšravfati in malo zamakniti- se da brez demontaže volana, samo je veliko telovadbe in odrgnjenih rok- me je jezil in cvilil- prvič sem ga sam izvlekel in namazal-pošprical z enim sprejem pri ležaju. Po enem letu pa se je cviljenje ponovilo- ga je mehanik zamenjal.

Samo a je res crknil ventilator? Da ni samo tisti upor, ki krmili hitrosti? Tisto je bila pogosta napaka.

tony

Guru
23. jul 2007
10.004
1.680
113
Vsaj na zelo starih avtih je ob odpovedi uporov ventilator še vedno delal na najvišji stopnji, ki je bila vezana direktno.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.156
4.664
113
Ja samo za udpoved uporov je ponavadi kriv zapikan ležaj v ventilatorju in posledično večji tok in pregrevanje upora dokler ne crkne varovalka.

Sem 2x armaturo od Twingota narazen šraufal zaradi tega.
Drugič je šel noter novi upor in ventilator.

• Všeč mi je
Reactions: tony