Kitajski "napad"

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.269
-722
113
150.000.000 km away
Tako je, sestrski oz. bratski model je pa (o)moda (7 ali 9, ne vem na pamet ker ti kitjaci razen 8, uporabljajo vse možne številke).

Skratka to so sama vozila za moško populacijo.
Saj zato pa je Jajco ..

Za ženske bodo lansirali model "Va gin 7"

so pa res pogruntali, svaka jim čast .... jajco, o(modo) .. .a je tam svetovalec za imena "Slovenec"

hermann

Guru
19. mar 2014
10.080
7.099
113
saj kitajci so tudi predragi, če ti je Y predrag

kak leapmotor c10 je relativno ugoden in prostoren (prtljažnik je pa precej majhen)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.320
4.805
113
Meh, klasicen Alter. Kerega kitajca naj pol vzamem, ce hocem vsaj nekaj placa in mi je Y predrag?
Ta jaeco 5 je še vedno na 1.5/1.6T-GDI motorjih, ki bi do sedaj morala bit že "stestirani" ker jih uporablja mnogo kitajskih znamk že par let v EU, 7 stopenjski DSG pa je tudi enak vsem znamkam. Imamo ljubitelja fortingov tukaj tako da bo povedal o tem samo najboljše. Realno pa se ne ve še nič. Nekih kritik še nisem slišal, ampak od manj kot 1 leto stare znamk(e), ki proda manj kot 1% avtov na trgu oz. max. 3 leta motorja/menjalnika ni slišat posebnih kritik.

Nakup takih znamk je pa špekulativen že zato ker ne veš a bo ta znamka čez 5 let še prisotna na trgu. Lahko dajo 15 let garancije, celo sama znamka jo lahko zagotavlja, ampak uvoznik ki je imel prej 1mio prometa jasno ne bo stal za tem če znamka crkne in bo raje razglasil stečaj. Tako da v tem primeru greš vedno v delno špekulativen nakup.

Tako da s temi kitajci je tako:
- preveriš kdo je uvoznik in kdo/kaj je servisna/prodajna mreža
- preveriš stanje teh pravnih subjektov glede financ
- preveriš popularnost znamke na svetovnem nivoju oz. modela konkretno (delan v EU, samo za EU ... delan za cel svet? koliko komadov proizvodnih kapacitet?)

Če se ti zdi vse ok, pojdi na tesno vožnjo, pa če je potem vse ok kupi.

Osebno so mi [=večini EU] vozne lastnosti eden od pomembnih elementov avtomobila in kitajci tega še ne dosegajo za raven masovne EU prodaje, sploh ne v teh kvazi-SUV kategorijah. Če ti cigu-migu podvozje ki je premehko in hkrati pretrdo ustreza potem ok. Sami sistemi v teh vozilih so (čeprav zgledajo "super") tudi precej "kitajski", marsikaj je nelogično in neergonomsko.