Kitajski "napad"

hermann

Guru
19. mar 2014
10.080
7.099
113
Moram še byd dolphina pogledat. Ena ga ima v službi in od zunaj in čez okno izgleda kot mora avto izgledat. Twingo bo imel še kar težko delo, čeprav sumim, da so smele cene tudi maneverski prostor za popuste. Popuste slovenclji radi kupujemo. No pa twingo je res lep in pa precej varčen s svojo malo baterijo. Bojo kupci povedali, če je vreden 50% pribitka.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
555
70
28
Slovenija
Meni je prav hecno, ko bereš kakšne novinarske članke in vsi pišejo, kako je avto razreda A za več kot 20k EUR poceni samo zato, ker je električen. Cena je znosna samo z izdatno subvencijo, sicer pa so vsi ti malčki, vključno s kitajčki, še vedno bistveno predragi. Za avto razreda A, ki naredi v dobrih pogojih 200 km, preden ga je treba na vtičnico priključiti, je neracionalno plačati bistveno več kot 10 tisoč evrov. Od kdaj je 20 jurjev za osnovnega twinga nizka cena? Kvečjemu je malo manj ekstremno drag kot njegov predhodnik, a je še vedno daleč nad sprejemljivo ceno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.695
13.877
113
Še posebej smešno pa je, da imamo subvencije za kitajske električne avtomobile. Evropejci smo res posebni.
a misliš da bo za končnega kupca tak malček iz EU cenejši... mogoče od kitajca, ampak sumim da bo vseneo potem še malo 20% davka na neumnost, kljub subvenciji, torej...kitajc bo 20 kilo, EU avtek bo pa enak s subvencijo vred 17. (danes pa cca 12 do 13)... tu vidim catch.
Konec leta boš pa bral da si v tistih par firmah talajo dobičke... ostala dobaviteljska evropa pa dalje (po starem) več prstov v rit...mogoče celo fist.

shift

Guru
20. jul 2007
10.419
3.014
113
za šankom
a misliš da bo za končnega kupca tak malček iz EU cenejši... mogoče od kitajca, ampak sumim da bo vseneo potem še malo 20% davka na neumnost, kljub subvenciji, torej...kitajc bo 20 kilo, EU avtek bo pa enak s subvencijo vred 17. (danes pa cca 12 do 13)... tu vidim catch.
Konec leta boš pa bral da si v tistih par firmah talajo dobičke... ostala dobaviteljska evropa pa dalje (po starem) več prstov v rit...mogoče celo fist.
Saj imamo 40% carine plus ddv na kitajca, tista subvencija je bila plačana in preplačana z carino

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.818
1.284
113
To je prvo kaj bi morali ukinit. Nujno, ne vem kaj Von Der Lajna čaka.

Tebe, da ji osebno poves pa lupcka stisnes in bo takoj urejeno.

Kaksne bedastoce so to. Dej se navad, da mi nismo se in lep cas ne bomo konkurencni kitajcem. In ce noces met pizdarij v drzavah moras kot politik kdaj tud balansirat med razlicnimi opcijami. Kaj caka? Konkurencen produkt iz EU. Sam ga ni... K ti frajer kot si, svojih sonckov ne bos v Amiju vozu najbrz ne? Sej se mas za odgovornega fotra, pa kup mecko in problem resen.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
555
70
28
Slovenija
Do konca maja velja trenutni razpis, kljub dodatnim evrom, ki so bili dodeljeni naknadno. Potem pa vprašanje, če in za koliko ga bodo spet podaljšali. Če bo vlada desna, lahko subvencije tudi precej zmanjšajo, saj je podobno naredila že prejšnja Janševa vlada.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.727
498
83
35
Kaksne sanse sk, da v prihodnosti ne bo vec takih subvencij kot jih imamo zdaj, ko kao delamo na zelenem prehodu? Sem skos v dilemi al bi ze zdaj, al se malo pocakam. :) Filal bi doma, soncne nimam.

igi

Guru
13. okt 2007
5.819
1.361
113
Celje
Do konca maja velja trenutni razpis, kljub dodatnim evrom, ki so bili dodeljeni naknadno. Potem pa vprašanje, če in za koliko ga bodo spet podaljšali. Če bo vlada desna, lahko subvencije tudi precej zmanjšajo, saj je podobno naredila že prejšnja Janševa vlada.
nisem bral pogojev... mora biti avto do takrat dobavljen ali je dovolj, da je naročen?

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.695
13.877
113
Ja za cca 650 evejev je še tole do konc maja... Ne vem kako je z novo dostavo ta poceni tesl... Verjetno še pride en batch. Ne spremljam več.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.724
2.571
113
Jaz bom pokoristil trenutne razmere, nimaš pojma kaj bo naprej in kakšni bodo pogoji, trenutno je razpis jasen.

Sem se nategnil že leta 2024, ko sem prehitro kupil - in sem lahko koristil samo odbitek DDV, subvencije so začeli talat pa 3 mesece kasneje

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.724
2.571
113
Moram še byd dolphina pogledat. Ena ga ima v službi in od zunaj in čez okno izgleda kot mora avto izgledat. Twingo bo imel še kar težko delo, čeprav sumim, da so smele cene tudi maneverski prostor za popuste. Popuste slovenclji radi kupujemo. No pa twingo je res lep in pa precej varčen s svojo malo baterijo. Bojo kupci povedali, če je vreden 50% pribitka.
Tegale delfina sem danes ogledoval v živo, mene ne prepriča, mi je čuden ko ga gledaš od blizu. Na sliki je še nekako, v živo pa...