Kako se rešiti zobnega kamna na naraven način (brez ustnega higienika)?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.116
14.358
113
kod Džej-Zija
Ne s takimi, jutri bomo pa v črni kroniki brali o osebku, ki je ...."...na Alterju dobil navodila...".
Sem mislil, da sem s tistim, da ne jamčim za preživetje osebka in zob, dovolj jasno nakazal sarkazem. Smo res prišli tako daleč, da verjamemo Trumpu in si v žilo nabijemo razkužilo? Aja, sem si že odgovoril na vprašanje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

mistique

Guru
16. jun 2009
16.489
3.582
113
Sem mislil, da sem s tistim, da ne jamčim za preživetje osebka in zob, dovolj jasno nakazal sarkazem. Smo res prišli tako daleč, da verjamemo Trumpu in si v žilo nabijemo razkužilo? Aja, sem si že odgovoril na vprašanje.
Žal je bralna nepismenost na višku...Hit edit and sleep like a baby (that sucked on a rakija immersed thumb)...

sad

Guru
24. avg 2007
23.211
12.029
113
Kljub rednemu čiščenju zob, se mi spodaj z notranje strani spet nabira zobni kamen. Nazadnje mi ga je zobozdravnik očistil kakšnih 5 let nazaj.
Sedaj pa malo gledam to čiščenje in me zanima ali je UZ čiščenje to, kar mi je že zobozdravnik delal (z mašinco ''stružil'' dol) ali je to sedaj nekaj novega?
Poleg tega čiščenja z UZ ponujajo še ročno strganje, peskanje, poliranje zob in fluoridiranje zob. A je to sploh še potrebno? Ne potrebujem nobenega beljenja zob ali karkoli drugega, le rad bi si odstranil zobni kamen, da preprečim morebitne težave v prihodnosti.
Kakšen predlog, kje ste imeli pozitivne izkušnje in okvirna cena.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.489
3.582
113
Bi rekel, da opisuješ standardni postopek, ko greš do higienika in ti pobrusi dol (z UZ in potem še spolira). Dobiš čebelico in greš domov. Enim se na pet let nabere toliko, kot drugim v letu...Pozitivnih izkušenj nimam, ker ni prijetno, ko ti tudi pod dlesen žoka :evil:

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.787
588
113
Kljub rednemu čiščenju zob, se mi spodaj z notranje strani spet nabira zobni kamen. Nazadnje mi ga je zobozdravnik očistil kakšnih 5 let nazaj.
Sedaj pa malo gledam to čiščenje in me zanima ali je UZ čiščenje to, kar mi je že zobozdravnik delal (z mašinco ''stružil'' dol) ali je to sedaj nekaj novega?
Poleg tega čiščenja z UZ ponujajo še ročno strganje, peskanje, poliranje zob in fluoridiranje zob. A je to sploh še potrebno? Ne potrebujem nobenega beljenja zob ali karkoli drugega, le rad bi si odstranil zobni kamen, da preprečim morebitne težave v prihodnosti.
Kakšen predlog, kje ste imeli pozitivne izkušnje in okvirna cena.
5 let nazaj?
Meni ga očistijo 2x letno...