Vgradnja Implatantov "All on4" pri nas....čez mejo....

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.168
64
48
Rabim pomoč oz. mnenje iz prve roke, strokovnjaka ali pa uporabnika ki je dal to že čez.
Potrebno bo sanirat zobovje, ker moja podedovana parodontoza lepo napreduje, sicer jo poskušamo z zdravljenjem ( čiščenje kamna, globoko čiščenje...itd) nekako držati pod kontrolo ampak prej ali slej bo nekaj potrebno narediti. Do sedaj se mi zobje še niso majali, sedaj ko sem ugotovil, da eden se je pa že začel ....v glavi zvoni alarm in "overthinkanje" je v polnem zagonu. Vsekakor bom pristopil celoviti rešitvi z pregledom in izdelavo tako sanacijskega načrta zobovja kot z finančnim načrtom. Ampak v poplavi vseh ponudnikov teh storitev sem pa čisto zmeden. Nimam časa še manj pa volje vsem pisat ali je obiskovat zato bi rad vedel koga v Sloveniji priporočate za izvedbo glede na strokovnost, uporabljene material in ceno. Obisku tujine bi se rad izognil saj mi bližina domačega ponudnika veliko pomeni, kar pa ne pomeni,da bom dovolil da me zavoljo tega nekdo finančno obere, zato pristajam tudi na hrvaškega izvajalca.
Torej če ima kdo kakšen predlog oz.mnenje....hvala mucho :nazdravje:

mistique

Guru
16. jun 2009
16.533
3.608
113
Jaz bi priporočal stomatoestetiko Kuliš. Vendar te bodo "obrali", ker niso poceni. Kar se kakovosti in pristopa tiče pa priporočam. Če ne drugega za "drugo mnenje".

• Všeč mi je
Reactions: escada66

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.371
5.999
113
Zadnjič v eni družbi je ena mlada zobozdravnica razlagala, da je problem v "hitrih" rešitvah v zobozdravstvu. Ni čisto zlato, da gremo k izvajalcu, ki rabi pol manj naših obiskov, da nam problem uredi. Med posegi mora po doktrini miniti nekaj časa in ne moreš zmeraj na enem obisku več stvari reševati. Sploh ne na istem zobu. To je problem predvsem pri hrvaških izvajalcih, ki so se pač prilagodili pričakovanjem ljudi, ki pridejo iz Slovenije. Greš dvakrat ali trikrat in si vse rešil.
Seveda pa ni treba, da vmes mine leto, preden si spet na vrsti, kot nam "priporoča" ZZZS.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.168
64
48
Se mi zdi da sta mal sfalila point. Mene prepucavanje okol ZZZS trenutno ne zanima ker mi je kristalno jasno da bom moral strošek 10.000-15.000€ plačat sam. Prosim pustite to temo clean za uporabne predloge, nasvete in mnenja. Hvaleźen bom!!

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: Gonzo in Pepe

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.657
1.041
113
50
KR
Men so delal All on 4 na obeh čeljustih z dograditvijo zgornje kosti v Apolonia-i v Labinu 10 let nazaj. Res super ves odnos in storitve. Od takrat nisem imel še niti enega problema. Njihove stranke so večinoma Nemci in Italijani (vsaj takrat so bile). Moj predračun takrat je bil 12,5k€, na koncu dal 9k€. Se je pa glih kolega odločil za isto varianto pri njih. Če se ne motim, mislim da je dobil predračun okol 14k€. Naj bi pa dobil nekatere storitve potem pri nas povrnjeno, kar takrat ni bilo možno.

• Všeč mi je
Reactions: escada66

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.657
1.041
113
50
KR
Men so delal All on 4 na obeh čeljustih z dograditvijo zgornje kosti v Apolonia-i v Labinu 10 let nazaj. Res super ves odnos in storitve. Od takrat nisem imel še niti enega problema. Njihove stranke so večinoma Nemci in Italijani (vsaj takrat so bile). Moj predračun takrat je bil 12,5k€, na koncu dal 9k€. Se je pa glih kolega odločil za isto varianto pri njih. Če se ne motim, mislim da je dobil predračun okol 14k€. Naj bi pa dobil nekatere storitve potem pri nas povrnjeno, kar takrat ni bilo možno.
Aja, še to. Vse skupaj je trajalo 1 leto in pol, ker se ne grejo storitev iz danes na jutri.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.154
19
38
Rabim pomoč oz. mnenje iz prve roke, strokovnjaka ali pa uporabnika ki je dal to že čez.
Potrebno bo sanirat zobovje, ker moja podedovana parodontoza lepo napreduje, sicer jo poskušamo z zdravljenjem ( čiščenje kamna, globoko čiščenje...itd) nekako držati pod kontrolo ampak prej ali slej bo nekaj potrebno narediti. Do sedaj se mi zobje še niso majali, sedaj ko sem ugotovil, da eden se je pa že začel ....v glavi zvoni alarm in "overthinkanje" je v polnem zagonu. Vsekakor bom pristopil celoviti rešitvi z pregledom in izdelavo tako sanacijskega načrta zobovja kot z finančnim načrtom. Ampak v poplavi vseh ponudnikov teh storitev sem pa čisto zmeden. Nimam časa še manj pa volje vsem pisat ali je obiskovat zato bi rad vedel koga v Sloveniji priporočate za izvedbo glede na strokovnost, uporabljene material in ceno. Obisku tujine bi se rad izognil saj mi bližina domačega ponudnika veliko pomeni, kar pa ne pomeni,da bom dovolil da me zavoljo tega nekdo finančno obere, zato pristajam tudi na hrvaškega izvajalca.
Torej če ima kdo kakšen predlog oz.mnenje....hvala mucho :nazdravje:
Iz kje pa si? Sicer pa zadeva je taksna, da imas "strokovnjake" kirurge, ki delajo napamet, ko je treba pa protetiko narediti jih ni nikjer, ker se drugi j*** s tem...Dober nacrtovalec in tehnik je kljuc do uspeha in pa cas, pozabi na 24 ur...pa se v teh primerih gre kdaj kaj narobe, zal tudi po protokolu smole in ne direktne krivde terapevta...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.168
64
48
Iz kje pa si? Sicer pa zadeva je taksna, da imas "strokovnjake" kirurge, ki delajo napamet, ko je treba pa protetiko narediti jih ni nikjer, ker se drugi j*** s tem...Dober nacrtovalec in tehnik je kljuc do uspeha in pa cas, pozabi na 24 ur...pa se v teh primerih gre kdaj kaj narobe, zal tudi po protokolu smole in ne direktne krivde terapevta...
Iz Ljubljane sem. Razumem, kar si napisal — ampak nekje je treba začeti. Opravil sem 3D slikanje in trenutno je stanje takšno: po mnenju paradontologa mi še ni treba odstraniti vseh zob ker niso majavi še, vendar sem v primeru poslabšanja kandidat za:
- spodaj All‑on‑4,
- zgoraj All‑on‑6,
materiali: cirkonij/keramika,
Ponudbe, ki jih imam:
Slovenija: približno 15.000 € (začasni nadomestni zobje za obdobje približno enega leta, potem keramika že vključeno v ceno)
Hrvaška:
približno 9.400 €, z doplačilom za končno keramiko po približno letu in pol.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.154
19
38
Iz Ljubljane sem. Razumem, kar si napisal — ampak nekje je treba začeti. Opravil sem 3D slikanje in trenutno je stanje takšno: po mnenju paradontologa mi še ni treba odstraniti vseh zob ker niso majavi še, vendar sem v primeru poslabšanja kandidat za:
- spodaj All‑on‑4,
- zgoraj All‑on‑6,
materiali: cirkonij/keramika,
Ponudbe, ki jih imam:
Slovenija: približno 15.000 € (začasni nadomestni zobje za obdobje približno enega leta, potem keramika že vključeno v ceno)
Hrvaška:
približno 9.400 €, z doplačilom za končno keramiko po približno letu in pol.
Pusti kaj ti je parodontolog rekel, ne me narobe razumet, lahko da ima prav vendar danes gredo marsikateri po liniji najmanjsega odpora. Vedeti moras, da ko ti enkrat poberejo vse ven poti nazaj vec ni. Vcasih se najdejo se vmesne varijante, ki ti stanje podaljsajo za par let. Vedi, da AllonX kolikor se lepo slisi ima tudi pasti. Pa po tehle cenah jaz ne vidim prednosti v iskanje tega na hrvaskem, ker koliko pa mislis da ti bodo se koncne racunali? Jaz bi cakal in skrbel za higieno. Mojemu fotru so ze 20 let nazaj rekli, da bo slo. Se danes ima v ustih stanje od takrat. Res pa je, da je sel na ciscenje korenin itd. in da dnevno ze vsa leta cisti prakticno po vsaki jedi. In kot si napisal, ti je ze paradontolog povedal, da se niso majavi in za ven. Jaz bi to jemal kot zgodnje opozorilo in nic vec. Ko bo pa nastal problem pa pisi, lahko ti priporocim zgolj enega, da vem kaj dela...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.731
498
83
36
Schumi, ker vem, da si od foha. Imam težave s suhimi usti ponoči, ker tudi po operaciji nosnega pretina še vedno spim z odprtimi usti. Kako omilit zadevo? Kakšen sirup/tableti? Vode popijem dovolj, tudi pred spanjem vedno par požirkov.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.756
800
113
Imam top zobarico, implantante mi je Gorjanc ali nekaj takega pri Leclercu delal.
In v premislek preden je meni delal je bila pri njemu ženska ene 50 let bila v Turčiji in so ji 5 vsadkov hkrati naredili za 2900 eur in ja, ker se ke po posegu vse vnelo je prišla na zaseben samoplačniški pregled, kaj narediti …..

Je meni rekel in ja, kako so ji lahko 5 kom tam naredili, to je nor napor za organizem, pravi, bližnjic ni, jaz sem ji svetoval odstraniti vse oziroma iti v Turčijo na reklamacijo, pravi dala je denar, jaz ji ne bom odstranjeval zafuranega stanja me bo še tožila…….