[J*beš RTV] Plačevanje RTV prispevka

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.565
6.189
113
Nam je stric svojega starega pripeljal in je pobiralec naročnine kar kmalu vedel, da je zraven radia v hiši še TV. Res je, da je to bil človek, ki je živel kak km stran.
Dvomim, da bi v časih SFRJ lahko kaj pred sodiščem dosegel, če bi ded stopil po hiši in pogledal po sobah, kaj je notri. Razen, da mu fizično preprečiš. Ampak potem pa bi lahko prišla policija, ki sigurno takrat ni imela teh omejitev.
Bilo je pač drugače. Da se ne bodo nekateri spet po nepotrebnem vžigali in branili njim ljubi socializem, bilo je drugače tudi v Avstriji, Italiji, Nemčiji ... Te pravice so prišle postopoma.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.738
11.860
113
EU
Stari cajti. So tastari kupli TV pa je stacuna javila na RTV lastnistvo in so placevali.
Kot študent sem kupoval radio kasetofon v trgovini v Mb.
Bil je Japonski, vendar ga je sestavljal RIZ (Radio industrija Zagreb).
Trgovka zahtevala osebno, zaradi prijave RTV-ju, za naročnino.
Sem rekel "potem ne bom kupil".
Trgovka odgovori" Dobro, bom rekla, da sem pozabila prijavit".
Tako sem kupil.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.396
3.120
113
Mislim, za namene RTV. Ker vse ostalo plačaš 1x, RTV bi pa moral 2x. Ker so si pač spisali takšen zakon.
Čakam, da koga prešine ideja, da bi v takih primerih rabili še 2 števca za vodo in 2 električna priključka. Vsakega seveda z mesečnimi prispevki.

Vem da ni isto ampak če imaš etažno delitev narejeno in skupni števec za vodo, vodovod že sedaj obračuna več omrežnin, kot če bi imel vsak svoj števec.

Elektro si je pa itak sedaj poštimal, ko gledajo dogovorjeno moč.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.243
19.008
113
Sam tole razumem tako, da če živi otrok na istem naslovu kot starši, skupaj z ženo, potem RTV pričakuje, da boš plačal prispevek 2x. Mindfuck.
Isto stanovanje, isti števec za vodo, isti števec za elektriko...ločeno gospodinjstvo?
Takole imam jaz - uradno enogospodinjska hiša, števec je za vsako stvar samo eden potem pa mi preračunavamo in delimo stroške po svoje. Rtv prispevek se plačuje dvojni kljub več poizkusom, da se enega znebim. Vem pa za enak primer kar se hiše, števcev in stanovalcev tiče kot je pri nas in plačujejo Rtvju samo enega ampak jih nisem izpostavil saj menim, da bi Rtv pijavke sigurno njim nabili še en prispevek namesto ukinitve enega našega. Aja vse skupaj se je pa začelo s tem, da sem zamenjal naslov stalnega prebivališča na tega, kjer se je že plačeval en prispevek.