In kako bo potem šofer vedel kdo ima prednost ‍

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.590
11.408
113
EU
Še 10ič - obvezno preverjanje znanja vsaj teorije vsakih 10 let ob podaljšanju VD - pa magari z dvojnimi dovoljenimi napakami, ker pravila se spreminjajo hitreje kot nekateri mislijo.
Khm, potem bi jaz diplomsko nalogo na strojni, moral znova delat vsakih deset let.
Pa sedaj sem v penziji.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.574
5.020
113
Khm, potem bi jaz diplomsko nalogo na strojni, moral znova delat vsakih deset let.
Pa sedaj sem v penziji.
Glede na to da si akademsko izobražen bi moral poznati razliko med diplomo in potrjevanjem licence na primer. Verjetno si se tudi za svoje strojniško delo občasno še izpopolnjeval in sledil spremembam ter trendom.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

damirj

Guru
9. maj 2012
6.187
2.911
113
Ksz,

pravila so jasna, ampak fora je da modri ne ve, da ima rdeči rdečo luč in zato modri čaka rdečega.
Seveda ve oz. bolje rečeno, moral bi vedet. Ker ti znaki z zeleno puščico v desno niso postavljeni na križiščih, kjer je ločen semafor za zavijanje desno. Zato če ima modri zeleno luč, potem jo ima tudi rdeči in če ima modri rdečo luč, potem jo ima tudi rdeči. S tem, da modri pri rdeči luči nima kaj silit v križišče, rdeči pa lahko, ker ima znak z zeleno puščico, ampak to ne pomeni kar absolutno dovoljeno zavijanje, saj rdeči lahko zavije desno kljub rdeči luči na semaforju le, če če pri tem nobenega ne ovira. In če bi bil modri v križiču v momentu, ko se je za njim prižgala rdeča luč, potem tudi rdeči ne sme zaviti desno kljub znaku, ker pravilo jasno pravi, da to lahko stori le, če pri tem nobenega ne ovira.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.666
927
113
Seveda ve oz. bolje rečeno, moral bi vedet. Ker ti znaki z zeleno puščico v desno niso postavljeni na križiščih, kjer je ločen semafor za zavijanje desno. Zato če ima modri zeleno luč, potem jo ima tudi rdeči in če ima modri rdečo luč, potem jo ima tudi rdeči. S tem, da modri pri rdeči luči nima kaj silit v križišče, rdeči pa lahko, ker ima znak z zeleno puščico, ampak to ne pomeni kar absolutno dovoljeno zavijanje, saj rdeči lahko zavije desno kljub rdeči luči na semaforju le, če če pri tem nobenega ne ovira. In če bi bil modri v križiču v momentu, ko se je za njim prižgala rdeča luč, potem tudi rdeči ne sme zaviti desno kljub znaku, ker pravilo jasno pravi, da to lahko stori le, če pri tem nobenega ne ovira.
Modri je v križišču (in ne sili vanj) in ne vidi nobenega semaforja več. Rdeči še ni v križišču. Praktično vse, kar si povedal, temelji na napačnem razumevanju položaja.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.637
90
48
Modri je v križišču (in ne sili vanj) in ne vidi nobenega semaforja več. Rdeči še ni v križišču. Praktično vse, kar si povedal, temelji na napačnem razumevanju položaja.
Apunto. Modri mora počakat rdečega, če bo karambol po pa rdeč zatrjeval “sm mel zeleno”. Tko da lahko se ‘zlorabi’ rdečo pusčico v desno. Npr modri čaka tri avtomobile ki zavijajo desno (legit je zelena/rumena) in potem še en padalec uleti v rdečo. Previdno v takih križiščih!

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

damirj

Guru
9. maj 2012
6.187
2.911
113
Nič ni napačno razumevano, mogoče edino pri tebi. Rdeči, kljub znaku z zeleno puščico ne more kar zapeljati in odpeljati v križišču pred modrim. Pravilo znaka z zeleno puščico namreč pravi, da lahko v križišče vozilo (rdeči avto) lahko zapelje samo, če pri tem ne ovira drugih vozil, ki so še v križišču in ga morajo sprazniti. Kapiš?

• Všeč mi je
Reactions: mosseero