Gradnja hiše?

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.621
11.175
113
Ja sigurno.... Zato nobenega iz teh bajturin, razen z nogam naprej ne spravis. V teh ceglih je travma, odpovedovanje, identiteta in zadnji branik njihove vrednosti. Ce bi bilo na izi, bi jo bilo na izi tudi z rok spustiti. Naši otroci bodo cez x let pametni: lahko vam, ko vam je bilo vse prineseno pa simpl. Vsi vidijo samo rezultate, poti pa ne.
Pa tebe iz tvoje spravijo? Pomojem boš šla tudi ti težko, ko bo čas za to. Dejstvo je, da so vzeli kredit za parcelo, še nekaj kreditov za material, po tem pa v roku nekaj let plačali vse skup v enem obroku, tko da finančno ni bilo ravno hebeno, je blo prej težko dobit material. Dons dva mlada, zelo težko kreditno pokrijeta parcelo in hišo, če pa, pa kredit lepo poplačata ravno nekje do zrelih let, ga ne vzame magla tako kot v Jugi.

Kar se tiče pa dela in odpovedovanja, pa tud dons lahko narediš skoraj vse sam in si prihraniš 3/4 investicije napram ceni na ključ.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in Hanzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.070
9.275
113
kalbo
Jaz sem sla v to z namenom, da grem ven kasneje. Hisa je zamisljena kot velika druzinska hisa z velikim vrtom, da se otroci pojajo. S tem pride tudi nekaj dela, s katerim se ne nameravam ubadati sama na stara leta... Jaz grem v eno stanovanje z orenk teraso, da gre gor lezalka pa živijo...

Bajto dobi eden od otrok, ce jo bo hotel za svojo familijo, drugace gre v prodajo.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.621
11.175
113
kalbo
Jaz sem sla v to z namenom, da grem ven kasneje. Hisa je zamisljena kot velika druzinska hisa z velikim vrtom, da se otroci pojajo. S tem pride tudi nekaj dela, s katerim se ne nameravam ubadati sama na stara leta... Jaz grem v eno stanovanje z orenk teraso, da gre gor lezalka pa živijo...

Bajto dobi eden od otrok, ce jo bo hotel za svojo familijo, drugace gre v prodajo.
Ampak vseen ti bo težko ;) Ja, vem, tastari so gradil bajte v dva štuka, da bodo pol gor tamladi, noben pa ni razmišljal, da to ni tok idealno kot se sliši. Posledica tega pri nas je, da nas pet nas še vedno živi v enem štuku in se nam nekako še vedno ne da razselit po ogromni hiši.

PS: Vrt je tudi meni oziroma nama s soprogo ratal hobi v zadnjih dveh letih, prej nama to ni na kraj pameti padlo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.070
9.275
113
Vrta nimam... Placa zanj cez glavo sicer. Ampak imajo vrt vsi. Tudi moja mami cez cesto. V velikosti njive seveda, da notri se, ce imamo mi kake zelje. Pol pa se tasca pa soseda, pa seveda vsem vse ostaja... Pa dajo, ker drugace bo slo v nic... Meni je zadeva popolnoma odvec. Poljscine (krompir, cebula ipd) tudi dobim. Dajem svoje njive v najem, pa mi kdaj spotoma se zaklje tega pripeljejo.

Ce se to neha, se samo zjočem. Vrt mi je prej mržnja, kot antistres program. Meni ne bi nic zrastlo.

• Ljubezen
Reactions: nacek

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.621
11.175
113
Vrta nimam... Placa zanj cez glavo sicer. Ampak imajo vrt vsi. Tudi moja mami cez cesto. V velikosti njive seveda, da notri se, ce imamo mi kake zelje. Pol pa se tasca pa soseda, pa seveda vsem vse ostaja... Pa dajo, ker drugace bo slo v nic... Meni je zadeva popolnoma odvec. Poljscine (krompir, cebula ipd) tudi dobim. Dajem svoje njive v najem, pa mi kdaj spotoma se zaklje tega pripeljejo.

Ce se to neha, se samo zjočem. Vrt mi je prej mržnja, kot antistres program. Meni ne bi nic zrastlo.
:valjamse: Direkt moji in soprogini občutki do pred dve leti nazaj. Moja tašča je vedno govorila sosedom, da ko bo ona šla, bo vrt spremenjen v travo, ker njena hčerka pa sigurno ne bo po vrtu kopala, še manj pa njen zet. Evo naju zdej :bonk:otroc se sam čudijo. Začel se je pa z jagodami pa gredico solate pa parimi paradajzi.

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.621
11.175
113
Drugač pa, ko bodo šli otroc po svoje, gre bajta z vrtom vred v prodajo, ker je enostavno preogromna, pa je ogromn moje indentete not ratal v 26 letih, tud če je nisem jaz postavil.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.592
6.912
113
Ne vidim razloga ne prodajat če sam delaš. Tolko volše ker bo več profita. Pa ko boš drugo delal točno ves kaj ja in kako že v štartu. Še pol cajta prišparaš :)

• Všeč mi je
Reactions: damirj

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.621
11.175
113
Se strinjam. Ena ideja je, da bajto uradno naredim dvostanovanjsko, etažno ločim in prodam najprej eno stanovanje in po tem selitev in po tem še drugega. Projekt ke do penzije recimo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.070
9.275
113
Ne vidim razloga ne prodajat če sam delaš. Tolko volše ker bo več profita.
Glede na moje izkusnje pred 10 leti in za koliko so hiso na koncu postavili samograditelji in za koliko mi, ki nismo niti za metlo prijeli in njihovih smeti pospravljali gre tale profit kamot v minus. Samo za enega vem, da je delal veliko sam, pa da ni z ritjo podrl, kar je z rokami naredil in je na koncu zidal ceneje, kot ce se ne bi kaj dosti vmesaval. Velika vecina se jih pa loti ko bolan srat...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.070
9.275
113
Saj ne... Sodim po takozvanih samograditeljih izpred dobrih deset let, ki so se hvalili za kok so zidali in za koliko bi, če bi dali ven delat. Je bil en forum takrat strasno popularen, teh debat je bilo milijon. Pa si lahko siguren, da so v tej debati kaki strosek pozabili, tak čez prst.

Moje tabelce so pokazale nizji znesek od njihovih. Sem si mislila, da sem najbrž tudi jaz kaj pozabila, pa sem nakazila iz spletne banke ven potegnila. Vse je bilo namreč tudi z računom in davkom...

Povej mi kako je to možno, razen če je sparalo na napacnem koncu... Roke so v vsej zgodbi najbolj poceni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.070
9.275
113
Kakorkoli, cegli so cegli, do njih nikdar ni bilo v mladih letih na začetku karier lahko priti in ni ok, da se v nic daje zulje naših staršev, kar bodo nekateri razumeli sele, ko bodo poslusali od svojih otrok, kako je bilo njim v izi, ker pac tega niso gledali in videli. Ko so se oni pojavili, je ze kar bilo... Tak, samo od sebe...

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.621
11.175
113
Kakorkoli, cegli so cegli, do njih nikdar ni bilo v mladih letih na začetku karier lahko priti in ni ok, da se v nic daje zulje naših staršev, kar bodo nekateri razumeli sele, ko bodo poslusali od svojih otrok, kako je bilo njim v izi, ker pac tega niso gledali in videli. Ko so se oni pojavili, je ze kar bilo... Tak, samo od sebe...
Noben ne daje v nič teh žuljev, nasprotno, govorim o možnostih, ki jih je bilo neprimerno več kot že v naših časih, dons je pa še bistveno slabše. Sva imela te pogovore z mojim tastom večkrat, tko ob pivu zvečer ko sva kako delo zaključila. Prodal Fičota in za ta denar dobil parcelo z gradbenim dovoljenjem, dons morš za to prodat najmanj Ferrarija. Njemu kot zaposlenemu pri Tehniki, takrat velikem gradbenem podjetju je bilo pa še lažje, tko s krediti kot z materialom in tehniko. Ostali na ulici so mel betonske veselice, on pa že v tistih časih hruško in pumpo, pa je bil samo zidar, ne direktor. Tko da če je bila volja je bila definitivno pot, dons je pa vsaj finančno bistveno težje.