"Edini izvajalec kaj je še bil je bil vpih izolacije."
Kako si zadovoljen z vpihano izolacijo, koliko je star objekt, je bilo kasneje kaj težav? So kakšni minusi takšne rešitve v primerjavi s ploščami izolacije (te so gotovo dražje in dela je precej več)?
Če bi hotel kasneje še dodati kaj od inštalacij v steno z vpihano izolacijo, kako težko je to narediti? (Je z izolacijo v ploščah kaj lažje?)
Kakšne so dolgoročne izkušnje, se vpihana izolacija nič bolj ne posede z leti?
Nimam pripomb. Vročina ne nabija nikjer. Oziroma največ ogreje to kaj sije sonce skozi okno. Tudi poševnine niso nikoli na višji temp od sten. Ko recimo foter in mati imata v mansardi (kjer so seveda šparali z izolacijo) savno od pomladi do jeseni, če ni klime, prav čutiš da je poševnina pregreta. Pozimi pa tak nevem zakaj sem sploh toliko talnega polagal. Ker sem mogo določene veje zapirat, ker je bilo (pre)vroče.
Stene so 19mm osb, potem 20cm celuloze in pa 25mm lesnovlaknena plošča, pa na zunanji strani še izolacija, da sem ujel ravnino z spodnjim (starim) delom hiše.V mansardi 35 al 30cm (tole se zaj ne spomnim). Po ravnem delu ostrešja pa 40cm. Zdaj je šele tretje leto, tako da težko rečem kaj bo čez 25 let.
Minusi so, da moreš met luknje v stenah kjer vpihuje, ne smeš pozabit kakega prekata in pa potem moreš vse te luknje zapret, tu je fajn bit pazljiv, da ne uhaja vlažen zrak v steno. Pa takrat ko se dela je dokaj prašno, tak da sem vse stene in vse sesal potem. Cenovno sem bil tam tam ali kupim kameno volno in polagam sam ali pa dam vpihat celulozo. Aja pa glavna prednost je to, da je v enem dnevu fertik
Inštalacije se ne delajo v skelet ampak v instalacijsko ravnino. Če pa delaš kak preboj na zunanjo stran sem pa najprej z 30cm svedrom lukno speko. potem pa s kronskim na vsaki strani oplato prebil in skopal celulozo ven, ali pa kar cev skozi potisnil.
Se posede, zato se jo pa pod pritiskom nabije v stene, da je zbita (v bistvu to tako nabija, da mi je DHF plošče na zunanji strani rahlo napihovalo ko je pumpal not

). To me je prej tudi opozoril, da bo stena ne bo več v nulo ravna, da se lahko kje napihne. Glede na to, da imam še izolacijo na zunanji strani preko se nisem kaj preveč sekiral. Po ravneh delih ostrešja se je pa posuje toliko več, da se vkalkulira kasnejši posed. Ker če je ne zbije je res puhato kot nevem kaj. Se je pa dokaj hitro zadeva vsedla in zdaj ni več posedanja.