Energetska preskrba gospodinjstev

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.550
8.903
113
V bistvu si bo država prej ali slej s tem vzela svoje, kot si sedaj pri ceni litra nafte. Zato pa pravim vsem EV fenom, da naj ne reklamirajo preveč, ker tud za darjana potem ne bo več zastonj.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jest5

Guru
18. avg 2007
25.266
-8.458
113
:valjamse: . Evropska unija je sprejela uredbo, ki omogoča, da bo imelo vsako gospodinjstvo več števcev za elektriko. "Gospodinjstva bodo imela po tri števce: enega za splošno rabo, enega za toplotno črpalko in enega za polnjenje električnega avtomobila. [/URL]

Eh, to sem govoril zagretim štrom voznikom že pred 5 leti, pa je bilo norčevanja, kako je to nemogoče in da tega ne bomo nikoli doživeli, ker oni se bodo vedno vozili "zastonj" :fredi:
 
  • Haha
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new in kalbo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.927
4.989
113
Saj to je bilo jasno, da bodo hoteli manjek trošarine iz bencina nadomestit z elektriko, čeprav še vedno ne vidim opravičila za bilokatero trošarino, tudi ne bencina. Ampak prašički so se tako navadili, in hujšali ne bodo. Vprašanje je samo kako. Moje mnenje je da se poviša cestnina za EV. Ker da se posebej obdavči štrom samo za polnjenje preko extra števca. Bodite resni.... kot da je problem kabel iz bajte potegnit in čez noč lagano polnit gospodinjski štrom. Za blokovce je to pa malo manj ugodno. Da pa TČjke posebej računajo, pa je tako kriminal. Najprej subvencije, takoj za tem pa extra davek. Kdo je foooknjen tukaj?
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg

SJTV1

eV12
18. jul 2007
18.923
1.088
113
www.adriamedia.si
:valjamse:
Nič več ne boste delali po svoje. Pa tudi trošarine se obetajo. Včasih so nafto barval zaradi trošarin, dej bo pa nujno imeti še en števc za TČ. :aplauz:


Bodo gospodinjstva imela več števcev?

Zelo pomemben vidik zelenega prehoda je tudi upravljanje s porabo energije. Evropska unija je sprejela uredbo, ki omogoča, da bo imelo vsako gospodinjstvo več števcev za elektriko. "Gospodinjstva bodo imela po tri števce: enega za splošno rabo, enega za toplotno črpalko in enega za polnjenje električnega avtomobila. Z dobaviteljem elektrike se bodo v pogodbi dogovorili, da se bo avto polnil, ko je elektrika najcenejša, da bo toplotna črpalka delala takrat, ko je največ elektrike v omrežju. In tako se bodo do neke mere uravnavala nihanja v proizvodnji. Da bo torej največ porabe takrat, ko bo proizvodnja največja." S tem se ukvarjata vsa Evropa in svet. Treba bo okrepiti omrežja in zadrževalnike.

Ne, ne bo več števcev. Bo kar en sam. Bo pa na njem lahko več dobaviteljev za različne potrebe (oz. več različih tarif za trošarine).
 

piagolo

Guru
22. nov 2009
6.163
3.090
113
Bemtiš cena EE iz agregata je vsaj 14 dni enaka, pa tudi dlje, če imaš kje imeti zalogo, ne glede na čas dneva, odjema, MT/VT, časovnega bloka...
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.339
5.371
113
Torej se da avto cez noc na šukota. TČ pa tudi... Pri 2kW max potrebne moci, kako bodo dolocili, a se je ta prizgala ali sem fen vklopila.

Pa na drugo fazo grelec, ki je pa 3kw in onkagerem ni govora. Ne o tistem v bojlerju, ne o tistem v SV.

Vse po jusu in, seveda, kot smo vajeni zadnje dve leti, zaman.

Pa a veš, da se takle odjem v trenutku pogrunta, če se hoče.

Pa a ves, da je popolnoma vseeno. Naj se grunta kar če, doseže se, da ne bo velikih sunkov naenkrat, to je pa vse. Ali hoces reci, da bo tudi prepoved filanja avta na karkoli drugega mot polnilnico. Ves, da je marsikdo sploh nima, ceprav ima EV?
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.339
5.371
113
Itak da ne in bodo ob njih v vsakem primeru... To je point. Edini morebiten plus ni v vecjem kasiranju.