Domača polnilnica

gr69

Guru
15. dec 2009
12.222
3.216
113
še v SLO - ampak komaj
Saj veš da sem mislil na škodo po požaru.

Je dobro malo preverit odgovornost pa zav. znesek za požar.

Drugače pa je dober podatek o vrednosti polnilnice in njene infrastrukture Borznova subvencija za le-te: polnilnica 700€ max, kar je max. 60% nabavne vrednosti, torej max vrednost 1.200 čez palec + 300€ max, oz. 50% vrednosti izvedbe; pri tem da je samo E prispevek za 3X25 od danes nekaj čez 1.500€, do 28.2 je bil 1.2XX€ + izvedba priključka po predpisih z vso varovalno opremo cca 2.000€. Sama polnilnica je bila drobiž proti temu!

Saj veš, da so se cene prilagodile subvencijam?

Jaz sem polilnico “samo nabavil”, inštalacijo pa je naredil štromar - po realni ceni, a brez “obveznih delov za subvencijo” (krmilnik in merilnik), ki bi ceno pognala v nebo in pod črto več stalo. Sam pa ne potrebujem - ni SE, ni pametna polnilnica (krmilim drugače).
Zna pa biti, da sem se zahebu - a pristop je približno tak, kot ga ima silencer pri kurjavi - ROI predaleč v bodočnosti in vprašanje ali bi sploh potreboval.
Sedaj imam napeljavo kot mora biti, tam kjer mora biti - če bo potreba po boljši opremi pa takrat, ko bo, če bo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.252
14.248
113
polnilnica pride 250€ in material za domačo inštalacijo in delo 100€
ostalo je pač dodatek do tretje, četrte ali pete stranke.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.432
1.051
113
Kras
www.mtl.si
polnilnica pride 250€ in material za domačo inštalacijo in delo 100€
ostalo je pač dodatek do tretje, četrte ali pete stranke.
Mene je prišla evropska polnilnica 570 EUR, z vgradnjo, vsemi meritvami in 3 letno garancijo.
Po odbiti subvenciji seveda.
Tudi na pamet mi ni prišlo, da bi se šel sam ukvarjati s tem in kupoval kitajske zadeve s Temuja ali Alija.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in darjan

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.252
14.248
113
to še gre... drugače pa če misliš da je evropski baker drugačni od kitajskega... 95% je vse tam zloženo.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.432
1.051
113
Kras
www.mtl.si
Nič ne mislim in dejansko mi ni pomembno, kje je kaj zloženo.
Pomembno mi je, da zadaj stoji evropsko podjetje, ki to dela že precej časa in slovenski prodajalec/monter, ki tudi ni včeraj delal razvode UTP, predvčerajšnim SE, jutri bo pa klime montiral.
Vse to namreč bistveno poveča možnost, da je zadeva kvalitetna in bo dejansko delovala toliko časa kot mora. In če karkoli crkne, mi zadevo rešijo. Sem že moral to koristiti.
In ja, se strinjam, da tisti kos plastike, ena PCB plošča, nekaj elektronike in kabel, ni vredno teh cen po katerih prodajajo. Ampak, če je subvencija na voljo, potem to seveda izkoristiš. No, vsaj jaz. Ob tem, da mi je vedno fascinantno, kako nekateri 50.000+ vredne avtomobile polnijo s polnilnico iz Temuja za 150 EUR. Ali še manj. Vsakemu svoje.

Pa še to: pri mojem delu sem se srečal s precej strankami z EVji, ki so tudi šli na poceni Temu/Ali polnilnice in imeli enako mišljenje. No, kar nekaj (ne vse) teh strank mi je naslednič ko smo se srečali, pojamralo, da je stalno bilo nekaj. Pa je wifi crkoval, ali polnilnica ni več delovala, itd.
Rekorderju so 3x menjali polnilnico (delovala kakšen mesec do dva), vmes se je pa matral z 220V polnjenjem, potem mu je bilo dovolj in je izkoristil subvencijo. Je pa imel srečo, da so mu jo menjali. Ker eni stranki je zadeva crknila po nekje 3 mesecih in jo je Kitajc enostavno ignoriral, ker je šel dispute rok mimo.

• Všeč mi je
Reactions: SJTV1

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.252
14.248
113
"Sem že moral to koristiti."

kakšna je zdaj razlika med onim iz temuja??? antli so v vsakem primeru.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mtl

Guru
19. jul 2007
11.432
1.051
113
Kras
www.mtl.si
Ti je ne vidiš, jaz jo.
Sem poklical, počakal par dni in rešeno.
Nisem mignil s prstom in odklapljal, pa pošiljal nekam in nazaj priklapljal. Vmes se pa po možnosti še s help deskom ukvarjal, kjer najprej začnejo ali ima polnilnica elektriko, pa pošiljal fotke in ne vem kaj še vse.

In to imam časa 3 leta, ne pa 1 mesec.

Ob tem, da aplikacija deluje že slabo leto brez kakršnegakoli problema. Ne pa, da se moram s tem ukvarjati. Sem nastavil polnilne profile in pozabil. Bolj ne morem pohvaliti.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.432
1.051
113
Kras
www.mtl.si
Še tole:
zmagala je pa stranka, kateri so se polnilni profili podrli in ji je v prvem bloku nabilo 11kw.
Druga pa, ki je zjutraj prišla do avta, da gre v službo, polnilnica pa mrtva, avto pa prazen.
Hvala, z veseljem plačam samo za to 200 EUR več. Vse druge pozitivne stvari so samo še dodaten plus.

• Haha
Reactions: sajkek