Bil v isti situaciji dobro leto nazaj.
Dal kabel 6mm2 direktno povezan na varovalko, čeprav je verjetno overkill in lepo zapakiral v omarico. Naknadno je bila potem vgrajena še polnilnica zraven.
Zraven sem napeljal še cev za UTP kabel, ampak imam zadevo povezano preko Wifija (SolarEdge razsmernik) in stvar deluje brezhibno, čeprav so me vsi strašili, da to meče ven. Edino kar sem uredil, je bilo to, da sem razsmerniku in polnilnici na routerju dodelil fiksen IP. To je to.
Dober nasvet je od
KarEn, da imaš sedaj idealno priložnost za napeljavo kablov za kamere in pa še moj dodaten nasvet: jaz sem si dodal enormno število dodatnih električnih vtičnic v prostorih znotraj in zunaj. Če delaš sam je stvar smešno poceni, če boš plačal, bo pa še vedno enormno ceneje, kot pa kasneje, ko moraš še razbijati notranjost. Enako velja za morebitne UTP kable po sobah.
Pa če misliš kakšno klimo, ventilator ali rekuperator vgraditi, je to spet idealna priložnost za napeljavo instalacij.
Edino kar moraš res pazit potem pri fasaderjih, da ti ne prevrtajo kablovja/cevi. Jaz sem bil cel čas zraven in sem preverjal, da je bilo vse pravilno zarisano, da niso vrtali po ceveh. Ko so risali sem bil zraven in sem parkrat ''popravil''.
Pa vse poslikaj preden gre fasada gor, da ne boš kdaj v prihodnosti potem prebil cevi.
Polnilnica z omarico zraven:
Kablaža po vseh stenah

: