to mate vsi zunaj avte? garaza nix gut, ali ni garaze??? ali so kakšni drugi zadržki?
Jaz imam v garazi.
to mate vsi zunaj avte? garaza nix gut, ali ni garaze??? ali so kakšni drugi zadržki?
nor nisi, verjetno, paranoja pa, big time.,Ogenjček.
Jaz EVja s temi tehnologijami baterije ne bom polnil noter.
Če boš dobro pogledal je polnilnica lepo pod nadstreškom zaščitena pred direktnim soncem in dežjem, avto je pa dejansko potem zunaj, kolikor se da stran od nadstreška in hiše.
PS: Ne rabiš me prepričevati, da sem nor.

Kva pa pr alterašu ni velikonor nisi, verjetno, paranoja pa, big time.,
če maš veliko parcelo, daš steber na drugo stran 100m od bajte...![]()
?Ti se kar smejnor nisi, verjetno, paranoja pa, big time.,

Bil v isti situaciji dobro leto nazaj.
Dal kabel 6mm2 direktno povezan na varovalko, čeprav je verjetno overkill in lepo zapakiral v omarico. Naknadno je bila potem vgrajena še polnilnica zraven.
Zraven sem napeljal še cev za UTP kabel, ampak imam zadevo povezano preko Wifija (SolarEdge razsmernik) in stvar deluje brezhibno, čeprav so me vsi strašili, da to meče ven. Edino kar sem uredil, je bilo to, da sem razsmerniku in polnilnici na routerju dodelil fiksen IP. To je to.
Tri leta mi že SolarEdge dela preko wifi antene cca 6m od ruterja - praktično se vidita skozi okno; pa se ni še nikoli obesil, enako velja že dva meseca za polnilnico, še 1 m dalje od SE.Tudi jaz sem preko wi-fi SolarEdgu dodelil fiksni IP, pa ga ne upošteva, čez čas ga je spet spremenil. Fiksni baje deluje samo preko UTP kabla ali če imaš router, ki mu preko DHCP vedno dodeli istega, imam pa SE17K inverter, možno da je na novejših to kaj drugače.