Divjačinske jedi

Saby

Pripravnik
11. okt 2021
51
7
8
Pozdravljeni,

a mogoče kdo od ve kje bi bila kakšna dobra gostilna katera bi nudila divjačinske jedi.

Opažam da jih je dosti zaprlo svoja vrata od časa kovidovanja.

Lp
 

sousis

Guru
16. nov 2019
1.708
1.155
113
Svojčas je po tem bila znana gostilna in hotel Mance v Brodu na Kupi, takoj čez mejni prehod na hrvaški strani Kolpe.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
4.848
2.100
113
W Kočevju so Falkenau hvalili. Jaz se divjačini po več pogovorih z lovci in (dobrimi) kuharji raje izogibam v celoti...
 

Baho

Pripravnik
12. okt 2010
48
34
18
Večina ulovljene divjačine je okužena z raznoraznimi rečmi, kar je gojeno pa ni "prava" divjačina, ker pač pitajo, da čim hitreje zraste.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jezek

Saby

Pripravnik
11. okt 2021
51
7
8
Večina ulovljene divjačine je okužena z raznoraznimi rečmi, kar je gojeno pa ni "prava" divjačina, ker pač pitajo, da čim hitreje zraste.
Odvisno od katerega ponudnika jemlješ in koliko poznaš.
Proti so tisti kateri niso nikoli poskusili.
Jaz pri NIMROD-u kupujem, ti?
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.994
2.427
113
Sem šel ''na medveda''. Torej sem šel tja samo zaradi njega.
Divjačine ne naročam nikjer, ke mi ni neka posebnost. Da bi bil jaz kak fan!
Jedla smo tako medveda na žaru, kot jelenski hrbet na žaru. Sedaj če tole omenjam, je za mene moralo res biti nekaj posebnega.
In je bilo! Bi šel še enkrat! Iz smeri Smežaka, ne več čez hosto Snežnik.

p.s. medved (levo) je bil 50€, jelen (desno) 23€

MM.png
JJ.png
 
  • Všeč mi je
Reactions: Baho in delavec44

jezek

Guru
24. jul 2008
4.848
2.100
113
Glavni problem medveda (poleg njegove prehrane) je to, da v naših gostilnah v večini primerov dobiš roadkill. Legalnega odvzema ni, kar pa je pa redko pride do gostinca. Pa način priprave kadavra za v lonec je rahlo poseben.....