Medvedje šape so dobre ko jih pustiš ležat 30 dni zakopane v zemlji da postanejo črvive, nekako tako se spomnem iz vinetuja .... v realnosti so cenjene zaradi realitete, ki pa danes ni več to kar je ker je itak medvedov polno povsod in niso več najbolj zaželjena trofeja.
jezek roadkill gre pri nas lepo nazaj v naravo na tak ali drugačen način. So sicer govorice da se kuhajo razne povožene srne na lovskih veselicah, ampak so bolj kot ne govorice. Pri nas imajo v lokalnem LD (pa tudi sosednjem) hladilnico in vidim da jo polnijo z ustreljenimi živalmi, in meso potem tudi redno odvaža glavni "distributer" pri nas (Nimrod). Domnevam da nekje vmes je še izveden strokovni lab. pregled preden gre meso na trg. Tako da v gostilnah pa tudi v štacuni je divjačina vseeno tista ki je ustreljena. Je pa res da sam ne vidim užitka v žvečenju 5h+ kuhanega kapitalnega jelena ali pa starega merjasca v 101 začimbi. Kar je dobrega mesa itak lovci sami odkupijo (imajo t.i. predkupno pravico za ustreljen plen).