Degradacija na delovnem mestu

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.704
4.766
113
5000€-1000€ = 4000€ pa v sluzbo ne rabiš hodit :evil:
podpišem :D
pa važno je to bruto znesek ali neto, ker če je bruto je ni v netu to čuka razlika ampak precej manj. Vseno nima veze če mu pogodbo nižajo od prejšnje jo lahko zavrne in je po zakonu potem upravičen do odpravnine. Razen če to extra nima že določeno v pogodbi recimo pri teh cifrah če so neto je to že individualna pogodba ponavadi...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
39.906
14.030
113
imamo par takšnih buksusov , ko prejemejo plačo, samo da jih ni v sluzbi... očitno ceneje kot vojne na sodišču... je kr praksa v večjih firmah.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.840
5.169
113
pa važno je to bruto znesek ali neto, ker če je bruto je ni v netu to čuka razlika ampak precej manj. Vseno nima veze če mu pogodbo nižajo od prejšnje jo lahko zavrne in je po zakonu potem upravičen do odpravnine. Razen če to extra nima že določeno v pogodbi recimo pri teh cifrah če so neto je to že individualna pogodba ponavadi...
Pa dobro, kaj ko bi si vsaj prvi post v temi prebral, preden pišeš neke zaključke, ki nimajo nobene veze. Lepo je napisal, da je dobil na mizo novo pogodbo za nižji položaj in za več kot 1000 bruto manjšo plačo. Ni vprašanj, ki jih postavljaš.

Jasno je, da se ga želijo znebit kot šefa, ker jim ali ne ustreza ali imajo v glavi menjavo, še vedno pa jim ustreza kot delavec (oz. načrtujejo, da se ga bodo znebili kasneje, ko ga še malo porabijo). Lahko podpiše in dela, lahko ne podpiše in čaka, da ga odpustijo ali pa bodo pričeli iskati napake, luknje, mobing, da bo sam dal odpoved. Razlika bo samo v tem, če podpiše, bo na videz vse ok, če ne podpiše bo sovražnik št. 1, ki ga bo potrebno čim prej odstranit.

• Všeč mi je
Reactions: Janch

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.704
4.766
113
Pa dobro, kaj ko bi si vsaj prvi post v temi prebral, preden pišeš neke zaključke, ki nimajo nobene veze. Lepo je napisal, da je dobil na mizo novo pogodbo za nižji položaj in za več kot 1000 bruto manjšo plačo. Ni vprašanj, ki jih postavljaš.

Jasno je, da se ga želijo znebit kot šefa, ker jim ali ne ustreza ali imajo v glavi menjavo, še vedno pa jim ustreza kot delavec (oz. načrtujejo, da se ga bodo znebili kasneje, ko ga še malo porabijo). Lahko podpiše in dela, lahko ne podpiše in čaka, da ga odpustijo ali pa bodo pričeli iskati napake, luknje, mobing, da bo sam dal odpoved. Razlika bo samo v tem, če podpiše, bo na videz vse ok, če ne podpiše bo sovražnik št. 1, ki ga bo potrebno čim prej odstranit.
Janez sumim tukaj da je ta razlika v neki variabili, pod pogodbeno ceno ki je lahko manjša pa niso šli... Dvomim, da bi bil delodajalec tako neumen, da bi avtomatsko pristal na kršenje pogodbe pisno!

Sej pravim neki ne štima, ker drugače bi bilo vse jasno. Da se ga želijo znebiti pa je jasno takoj. Ne rabiš zato odvetnika, če se ti enostransko prekine podba o odpravnini. Predvsem je pomembno kakšna je pogodba, če je po kolektivni, kaj drugače itd... Stvar je tukaj z xyyy. Vedno pa ni tako kot jo delavec predstavi. Sploh če gre za kader z tako visoko plačo. Razumem reveže, ki so fizikalci in ki bi podpisal smrtno ne da bi prebral.

Samo to... je moj point. Še enkrat če so mu osnove pogodbe to je tisto kar je v pogodbi zajamčeno zmanjšane pravice je stvar jasna.... Ne podpiše in to je to. Premestijo ga pa lahko kamorkoli, to je pa tudi jasno... upam, da veš na kaj ciljam.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.704
4.766
113
Točno tako je, kot si napisal. Kolikor je (zaenkrat še neuradno) izvedel, je v igri nekdo, ki bo prevzel funkcijo kot zunanji svetovalec.
Janč ali je on mogoče solastnik ali kakorkoli lastniško povezan z firmo iz katere hoče oditi? Ker če je temu tako je pa zgodba čisto druga. Ampak glede na spletke bi rekel, da si ta delavec predstavlja, da je on tisti ki firmo pokonc drži in iz tega izhaja prav spopad egota, ne boste vi mene boste že vidl....

sorry samo vprašam, ker je zgodba ravno taka. Ko se vodje in lastniki zapenjajo je vedno ista zgodba.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.740
1.075
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ma nima on nič z lastnišvom ipd. Glavca, marljiv in ubogljiv in hkrati dober vodja oddelka. Ni pa pesjan in glasen, mogoče je tudi to problem. Tako bi ga jaz opisal, vsaj kolikor poznam okoliščine v njihovi firmi in tudi njega osebno. Jaz vidim catch v tem, da je kljub temu, da je bil vodja, precej delal na sami operativi, ker so kadrovsko precej podhranjeni za količino dela, ki ga imajo. Verjetno so to zavohali na višjih nivojih in ugotovili, da jim v tem trenutku finančno pač bolj ustreza da je "fizikalac". Tukaj maš pogodbo i nikome ništa.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.704
4.766
113
Ma nima on nič z lastnišvom ipd. Glavca, marljiv in ubogljiv in hkrati dober vodja oddelka. Ni pa pesjan in glasen, mogoče je tudi to problem. Tako bi ga jaz opisal, vsaj kolikor poznam okoliščine v njihovi firmi in tudi njega osebno. Jaz vidim catch v tem, da je kljub temu, da je bil vodja, precej delal na sami operativi, ker so kadrovsko precej podhranjeni za količino dela, ki ga imajo. Verjetno so to zavohali na višjih nivojih in ugotovili, da jim v tem trenutku finančno pač bolj ustreza da je "fizikalac". Tukaj maš pogodbo i nikome ništa.
ja pol bo pač dobil odpravnino, pa naj da še nekam preračunat. Je pa to neto cca 450 eur razlike. Če dela od do, mu ni treba več karkoli šefovskega delat se obremenjevat, je to sigurno vredno te razlike. Ko se bo nov šef zakalkuliral, če se bo se lahko samo smeji in reče za ta denar je to to.....

Still če mu kršijo obstoječo pogodbo z tistim delom, kjer je finančno manj ugodna je problem dokaj enostaven, vsaj za njega. Pa še če hoče it sam ven je to win win.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.840
5.169
113
ja pol bo pač dobil odpravnino, pa naj da še nekam preračunat. Je pa to neto cca 450 eur razlike. Če dela od do, mu ni treba več karkoli šefovskega delat se obremenjevat, je to sigurno vredno te razlike. Ko se bo nov šef zakalkuliral, če se bo se lahko samo smeji in reče za ta denar je to to.....

Still če mu kršijo obstoječo pogodbo z tistim delom, kjer je finančno manj ugodna je problem dokaj enostaven, vsaj za njega. Pa še če hoče it sam ven je to win win.
To sem že jest imel v mislih. Če je nova pogodba dejansko le "delavska" in s tem izgubi kup vodstvenih obveznosti (itak je delavsko še zraven delal), potem 1000 bruto nižja plača za veliko manj sekiranja sploh ni tako slabo...pa naj pride novi zunanji za dober denar in vodi...jest kot fizikalc pač delam in gledam kako zadeva počasi tone...vmes pa drug šiht iščeš itak.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.704
4.766
113
To sem že jest imel v mislih. Če je nova pogodba dejansko le "delavska" in s tem izgubi kup vodstvenih obveznosti (itak je delavsko še zraven delal), potem 1000 bruto nižja plača za veliko manj sekiranja sploh ni tako slabo...pa naj pride novi zunanji za dober denar in vodi...jest kot fizikalc pač delam in gledam kako zadeva počasi tone...vmes pa drug šiht iščeš itak.
več kot očitno gre za visokokvalificiran kader, to ni lih delavska plača. Tko da tukaj so emocije vmešane, to mi ne bo noben dgovoril. Če bi bil jaz na tem mestu, da delam od do recimo za tisto kar piše v pogodbi bi glatko sprejel. Maš bolniško, ni službenih telefonov, maš dopust in kup problemov manj. Šefi so ponavadi vedno dosegljivi tudi v frej cajtu, prenašaš muhe delavcev, miriš egote in še zraven svoje delo opravljaš...

450€ neto razlike.... Težko verjet.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.740
1.075
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Definitivno so zraven emocije, to je dejstvo, saj je človek. Sam pa tudi ve, da jih mora sedaj popolnoma potlačit preden gre v kakršen koli dogovor. Dejstvo je, da če bi podpisal nižji položaj in bi se s tem (na papirju) osvobodil vodstvenih zadolžitev in vsega, kar je sedaj še dodatno delal, bi bilo to (spet na papirju) pošteno ja. Tako pa glede na to, da dobro pozna celotno situacijo in kader, mu je jasno, da bo na koncu še vedno odnašal riti in reševal probleme katerih drugi pač niso kos, le da bo to delal za jurja bruto manj. Ni variante, čisti strel v koleno. Ni to tekoči trak na 3 izmene. Bi pa verjetno dobil stoječe ovacije ja, žal s figo v žepu, konec leta pa kakopak še diplomo delavec leta! :aplauz: