Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.154
4.127
113

• Všeč mi je
Reactions: darjan

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.010
113
Kočevska
To ne drži. Dopisna seja vlade je bila tisti večer.

Beovička je čez dan govorila o prepovedi uporabe J&J cepiva, vlada je pa ta isti večer na dopisni seji potdila nakup 100.000 doz tega istega cepiva.
Saj veš, da se morajo ozirati na Orbanova čustva in ne morejo zaradi ene babnice kenclati naročila. :p

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.645
11.748
113
kod Džej-Zija
Dolgi covid diagnosticiranih prebolevnikov: več kot pol prebolevnikov ima posledice skozi daljše obdobje.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.251
3.747
113
41
Lj
Dolgi covid diagnosticiranih prebolevnikov: več kot pol prebolevnikov ima posledice skozi daljše obdobje.
Propaganda proti naravni imunosti. Tako kot horse paste in podobno.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
In kaj je razlaga za long kovid? Kaj je “narobe” v telesu in zakaj? Izveni to ali ostane, zakaj?

Kaj ce je long kovid samo posledica utrujenih ljudi, depresije, ipd, nocebo efekta v času te norije?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.547
4.406
113
Dolg covid je samo izraz ki se uporablja za dolgotrajne posledice okužbe, torej tiste ki niso več direktno posledica virusa. Gripo večino ljudi tudi faše v dolgi obliki (še nobenega z gripo ne poznam ki bi 2 tedna po preboleli gripi rekel da je kot rožica in povsem prerojen) da ne govorimo o pljučnicah, pa večino do sedaj znanih prehladov ima tudi lahko dolgotrajne posledice. Skratka termin se zlorablja za nekaj kar poznamo že od prej in se ga sedaj aplicira samo na covid in straši folk s tem.

Sam sem recimo nekaj fasal en mesec nazaj (ni bil covid) in še vedno nisem pri sebi, že pri lažjih obremenitvah začnem švicat, pa prehladi se mi vlečejo en za drugim. Skratka totalno razštelan imunski sistem in zmanjšana telesna zmogljivost na splošno. Najbrž od RSV, čeprav who cares ker ni covid.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in SamSvoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
Tudi meni se zdi, da se zdaj vse posledice rine pod long kovid. Mislim, kako pa vedo, da je to posledica kovida in ne kakšne druge okužbe in če je to izključno in le zaradi kovida? Ker saj je logično, da po vsaki konkretni okužbi, kar kovid za nekatere je, potrebuje telo nekaj časa da se sestavi, še posebej če se telo ne opomore, ker ljudje ne odležijo, kot je potrebno.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.645
11.748
113
kod Džej-Zija
Dolg covid je samo izraz ki se uporablja za dolgotrajne posledice okužbe, torej tiste ki niso več direktno posledica virusa. Gripo večino ljudi tudi faše v dolgi obliki (še nobenega z gripo ne poznam ki bi 2 tedna po preboleli gripi rekel da je kot rožica in povsem prerojen) da ne govorimo o pljučnicah, pa večino do sedaj znanih prehladov ima tudi lahko dolgotrajne posledice. Skratka termin se zlorablja za nekaj kar poznamo že od prej in se ga sedaj aplicira samo na covid in straši folk s tem.

Sam sem recimo nekaj fasal en mesec nazaj (ni bil covid) in še vedno nisem pri sebi, že pri lažjih obremenitvah začnem švicat, pa prehladi se mi vlečejo en za drugim. Skratka totalno razštelan imunski sistem in zmanjšana telesna zmogljivost na splošno. Najbrž od RSV, čeprav who cares ker ni covid.
Vsaj prebral bi članek, preden spet vse zrelativiziraš in spljuvaš. So lepo opisani simptomi, na katere se termin nanaša. Dolgi covid ni, da po 2 tednih ne moreš teči na Šmarno goro, ampak se simptomi vlečejo tudi po pol leta in več. Katera simptomi gripice trajajo pol leta?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.863
17.264
113
Iz pogovora z mnogo ljudmi sem osebno prišel do ugotovitve, da se v povprečju najdlje vleče izguba vonja in okusa ali pa popačenje teh dveh v obliki, da ti vse smrdi po crkovini ali pa zažganih smeteh in pa kronična utrujenost oz. velika izmučenost ter bolečine v mišicah (običajno predvsem v nogah) že po krajših/lažjih opravilih ali rekreaciji. Vse to lahko traja tudi več kot pol leta ali celo leto+ dni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.547
4.406
113
Vsaj prebral bi članek, preden spet vse zrelativiziraš in spljuvaš. So lepo opisani simptomi, na katere se termin nanaša. Dolgi covid ni, da po 2 tednih ne moreš teči na Šmarno goro, ampak se simptomi vlečejo tudi po pol leta in več. Katera simptomi gripice trajajo pol leta?
Simptomi "dolge gripe in drugih respiratornih obolenj" se lahko vlečejo leta. Recimo izguba apetita, splošno slabo razpoloženje, depresija ipd. Sam poznam vsaj par ljudi, ki so nehali kadit po bolezni, pa par ljudi ki so konkretno shujšali oz. se čisto posušili. Torej govora je o vsaj pol leta in več posledicah. Dejansko od covida ne poznam nobenega takega, jih pa nekaj res jamra da se jim še vedno pozna po par mesecih (ampak predebeli so še vedno predebeli in kadilci še vedno vsi lepo vlečejo dalje).

Govori se se sedaj o covidu ker je kompletna svetovna populacija v dveh letih v večjem odstotku prebolela covid in sedaj so znane dolgotrajne posledice, ker se to dejansko opaža na populaciji (ne trdim da teh posledic ni). Za gripo in ostalimi podobnimi virusi pa vsako leto zboli samo 10% populacije (nepotrjeno, ker se jih itak ne testira) in posledično se teh dolgoročnih posledic ne opazi, kar pa spet ne pomeni da jih ni. Ker če si 3 leta nazaj fasal nekaj podobnega covidu ti je zdravnik rekel da pij čajčka in lekadolčke, če prideš čez pol leta da si še vedn slab te pošljejo pa na infekcijsko kjer ti opravijo par preiskav in če nič resnega ne najdejo napišejo da so simptomi posledica preboletja predhodne bolezni (been there done that, 15 let nazaj).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.506
3.850
113
davorinm.wordpress.com
Propaganda proti naravni imunosti. Tako kot horse paste in podobno.
To je ista fora kot flateartherji, ki se niso videli okrogle zemlje iz vesolja-torej zemlja ravna.

Ne se hecat iz tega, nekateri imajo res posledice in jim ni lahko. Moja mama je po covidu izgubila pol las in jih se izgublja, dobila je hude izpuscaje po koži (govorim nekaj mesecev po okuzbi) in nove alergije, kot je npr na barvo za lase. Barvat se ne sme vec, ker dobi gorece izpuscaje. Kondicija je bila na sreco po 2m ze po starem, drugi pa niso te srece.

Res me razpizdi zanikanje necesa po defaultu, ko pa faking nic ne ves o tem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
Ta sony je faca, ker njegova mama…

da pa vecini folka nic ni, pa naenkrat vec nima teže?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.591
7.264
113
Moja starša sta oba prebolela b.p., oče je že blizu 80.

Da ne omenim silni krog sodelavcev in znancev...ampak očitno ima sony slabo izkušnjo in zato ima ena negativna večjo težo, kot stotine pozitivnih.