Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.645
11.744
113
kod Džej-Zija
Razsodbo vrhovnega sodišča, da za izdajanje glob za nenošenje mask v zaprtih javnih prostorih ni bilo zakonske podlage, si nekateri očitno razlagajo po svoje, s tem pa ne želijo več nositi mask. Toda zdravstvena stroka poudarja, da je nošenje mask nujno za obvladovanje epidemije. Tudi zadnji vladni odlok je jasen: maske so obvezne v vseh zaprtih javnih krajih, razen v redkih izjemnih primerih.

Pa koji krščen duš se hrsi stroka ali vlada? Ni zakonske podlage za kaznovanje. Pika.
Evo, glupan se je moral pofočkat. Če te za eno stvar ne morejo sankcionirat, še ne pomeni, da ni potrebna.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.128
6.122
113
javr
Za aerosole si slišal ?
Ali boste to jemali v drugo leto ?

Ter velikost delcev vs velikost rež v kirurški maski, kjer na embalaži lepo piše, da ni namenjena za zaščito pred virusi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.858
17.262
113
Če te za eno stvar ne morejo sankcionirat, še ne pomeni, da ni potrebna.
Žal je v glavah premnogih točno tako. Enostavno si rečejo "kaj mi pa moreš/te, če ne upoštevam tega navodila/priporočila glede ukrepov? Nič? Adijo torej." Ni sankcije, ni upoštevanja. In zaradi takšnih talentov bi bila zakonska podlaga za določene ukrepe ter sankcioniranje neupoštevanja le-teh res na mestu.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.530
6.440
113
blizu močvirne prestolnice
Včeraj zvem da je od kolega kolega sicer proti cepilec celo protestnik, zbolel. Še v bolnišnici se je afnal pošiljal slike no ja na koncu je pristal na intenzivni in hec se je nehal.

javr

Guru
6. dec 2011
2.021
1.194
113
Za aerosole si slišal ?
Ali boste to jemali v drugo leto ?
Ter velikost delcev vs velikost rež v kirurški maski, kjer na embalaži lepo piše, da ni namenjena za zaščito pred virusi.
z nošenjem maske v zaprtih prostorih in na prostem kjer ni možna razdalja 1,5 m nisem nikoli imel problema, ne glede na vrsto maske. Nekateri pač preveč P-P-P-Pljuvajo in se jim človek že v normalnih razmerah raje umakne na varnostno razdaljo. So pa antireklama za maske razni javno nastopajoči, ki nosijo masko kljub temu da niti na večkratniku 1,5m ni nikogar v bližini, češ, poglejte me kako sem politično korekten ker nosim masko in s tem dajem vzgled ostalim državljanom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.588
7.264
113
Te maske govorcev so res delanje norca iz kmečke logike, direktno kontra učinek.

Ali pa krek s tisto masko...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.588
7.264
113
Ja saj proti temu te ne ščiti nič, tudi moja maska ne, edino če bi bila N95?

Oz veš kaj ga zaščiti, da naj ne hodi v mojo bližino. Kaj je narobe s tem, da se naj pač orto paničarji zaklenejo v klet?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.645
11.744
113
kod Džej-Zija
Ni res, dokazano z mnogo študijami. Če imaš nagobčnik, se izdihan zrak zadržuje v tvoji okolici in ga ne širiš tako intenzivno.

Skratka, spet smo pri tvojem egoizmu. Briga tebe za druge, ščitijo naj se tako, da se ti umaknejo iz poti?

19. jul 2007
2.957
1.672
113
Ja saj proti temu te ne ščiti nič, tudi moja maska ne, edino če bi bila N95?

Oz veš kaj ga zaščiti, da naj ne hodi v mojo bližino. Kaj je narobe s tem, da se naj pač orto paničarji zaklenejo v klet?

Kaj je narobe s tem, da se naj pač orto paničarji zaklenejo v klet?

Saj to veš čas govorimo, vsi tisti, ki vidijo zaroto BigPharma, ki preštevajo Ct cikle pri PCR testu, preračunavajo genotoksičnost prefuzijske konformacije S- proteina v primerjavi s nativno konformacijo S-proteina v SARS-CoV-2, naj se zaklenijo v klet.

Normalni smo se že zdavnaj cepili, posledično spravili COVID-19 na nivo gripice (še vedno kdo zboli, je tudi prenašalec, celo bo kdo umrl, ampak je situacija obladljiva - to dokazujejo številke cepljenih/necepljenih v Slo bolnišnicah oziroma dogajanje v Evropskih državah ) in življenje teče normalno naprej.
Tudi kdaj prej je kakšen rojstni dan pri otrocih odpadel, ker so razsajali prehladi, viroze (nikoli bi bilo tako da si delal samo tisto, kar si si tisti trenutek zamislil, normalni ljudje so vedno imeli v mislih (in razumnih okvirih) tudi okolico).
Tudi 10 let nazaj sem bil v zaprtem prostoru in so ljudje imeli kiruške maske gor zaradi prehlada (itak, Japonci).

• Haha
Reactions: SamSvoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.588
7.264
113
Pa ni to osnovna logika prezivetja? Ce se jaz bojim leva, ne bom rinil v njega. Ce se bojim gobavca, se ga bom izognil.
al zdaj bi eni precepilo ves folk, zato da se tistih nekaj zasciti, ker se pac samo nocejo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.588
7.264
113
Kaj je narobe s tem, da se naj pač orto paničarji zaklenejo v klet?

Saj to veš čas govorimo, vsi tisti, ki vidijo zaroto BigPharma, ki preštevajo Ct cikle pri PCR testu, preračunavajo genotoksičnost prefuzijske konformacije S- proteina v primerjavi s nativno konformacijo S-proteina v SARS-CoV-2, naj se zaklenijo v klet.

Normalni smo se že zdavnaj cepili, posledično spravili COVID-19 na nivo gripice (še vedno kdo zboli, je tudi prenašalec, celo bo kdo umrl, ampak je situacija obladljiva - to dokazujejo številke cepljenih/necepljenih v Slo bolnišnicah oziroma dogajanje v Evropskih državah ) in življenje teče normalno naprej.
Tudi kdaj prej je kakšen rojstni dan pri otrocih odpadel, ker so razsajali prehladi, viroze (nikoli bi bilo tako da si delal samo tisto, kar si si tisti trenutek zamislil, normalni ljudje so vedno imeli v mislih (in razumnih okvirih) tudi okolico).
Tudi 10 let nazaj sem bil v zaprtem prostoru in so ljudje imeli kiruške maske gor zaradi prehlada (itak, Japonci).
Ja mi tudi normalno zivimo, brez mask, omejitev in cepljenja, pa se vsi zivi :)

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.588
7.264
113
V Italiji pred petkovo uvedbo covidnega potrdila za vse zaposlene v javnem in zasebnem sektorju napetosti naraščajo. V znak nasprotovanja med drugim stavko napovedujejo delavci v tržaškem pristanišču, stavkali bi lahko tudi v drugih pristaniščih po državi. Težave zaradi novih pravil se obetajo v avtoprevozništvu. Italijansko notranje ministrstvo je v luči napovedanih stavk in tudi protestov napovedalo poostrene varnostne ukrepe. V Trstu so sicer karabinjerji poželi velik aplavz, ko so za nekaj trenutkov sneli čelade.

Tak se dela, pritisk na odgovorne, pa bodo rade volje popustili. V slogi je moč.