Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
No sej jaz se s tem ne strinjam, ker je zame in za mojega otroka dosti bolj pomembna zascita proti rota virusom in klopnemu meningoencefalitisu.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.557
16.873
113
Dr. Marko Pokorn: "...Skratka, večinoma zdrav otrok redko pristane v bolnišnici zaradi covida, trenutno jih je v bolnišnicah veliko več zaradi drugih virusov...".

Kako se to bere?
Definitivno se ne bere tako, da bi funkcionalno pismen človek lahko prišel do zaključka, da covid res ni nevaren otrokom.

• Haha
Reactions: jonny77

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.512
1.930
113
na temni strani lune
Definitivno se ne bere tako, da bi funkcionalno pismen človek lahko prišel do zaključka, da covid res ni nevaren otrokom.

Koliko otrok letno pristane v SBjih ipd. zaradi mali milijon respiratornih virusov in koliko zaradi kovida?
Ko si boste odgovorili na to vprašanje, vam bo hitro jasno kaj sprašuje darjan .

Tudi v prometnih nesrečah umre kak otrok, vendar govorimo o tako majhni verjetnosti, da je nesmiselno uveljavljat obvezen roll cage, 6 točkovni varnostni pas in čelado za vsakega otroka na zadnjih sedežih. Vzporednico z kovidom naj si vsak sam zase potegne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.557
16.873
113
Kaj sprašuje darjan je kristalno jasno, saj je povsem lepo napisal oz. postavil vprašanje - ali članek namiguje na to, da covid res ni nevaren otrokom. In enako je povsem kristalno jasen odgovor na to vprašanje - ne, članek ne namiguje na to ampak prikazuje malo širšo, dokaj realno sliko dogajanja, ki vključuje tako covid kot ostale bolezni.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
Koliko otrok letno pristane v SBjih ipd. zaradi mali milijon respiratornih virusov in koliko zaradi kovida?
Ko si boste odgovorili na to vprašanje, vam bo hitro jasno kaj sprašuje darjan .

Tudi v prometnih nesrečah umre kak otrok, vendar govorimo o tako majhni verjetnosti, da je nesmiselno uveljavljat obvezen roll cage, 6 točkovni varnostni pas in čelado za vsakega otroka na zadnjih sedežih. Vzporednico z kovidom naj si vsak sam zase potegne.
Zakaj potem tlačiš otroku čelado na glavo, ko gre kolesarit? Čelada ga moti, ga duši, in ga ubija in to bolj kot kolo samo oz nesreča z njim. Koliko nesreč pa imajo otroci na kolesih?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.676
4.896
113
Zakaj potem tlačiš otroku čelado na glavo, ko gre kolesarit? Čelada ga moti, ga duši, in ga ubija in to bolj kot kolo samo oz nesreča z njim. Koliko nesreč pa imajo otroci na kolesih?
Tebi so jo očitno enkrat malo preveč zadrgnili. Ali pa si bil brez, ko si priletel v domačo hruško.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.165
7.201
113
Ta podatek bi pa bilo zelo dobro izvedeti, se ga lahko kje izbrska?

Torej govorim o respiratornih virusih.
Ker potemtakem je čisto možno, da je nekdo nekaj fasal od mulca, ker je predebel in prestar je pač pristal na intenzivnem, potem ga odnese matilda. Slučajno pa ima poleg kovid in se ga tretira kot kovid smrt?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.165
7.201
113
oziroma.

gledam malo statistiko kovid smrti zadnji mesec. Glavnina je iz navadnih oddelkov in ne intenzivne.
Nekatero so to argumentirali, da pač pri kovidu pride tako hitro do poslabšanja, da sploh ne morejo človek odpeljat na intenzivno in že pride matilda.

Sam sem malo skeptičen do tega, torej da bi pri večini teh primerov to veljalo, seveda se najde ene par, ampak to potem ni pravilo.

Ker, če bi bilo to res, bi sigurno v medijih vsak dan brali velike naslove, kako kovid v par urah odnese človeka. Pa jih ne.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.144
4.655
113
Mogoče pa ko prideš v bolnico pogledajo, če si Cepljen boš moral na intenzivno, če si pa antivaxer pa tak ne veruješ v medicino is se bori sam z virusom, kot pravi Darjan tak ni škodljiv za zdravega človeka.
In rezultat je pač tak, da pride matilda.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.144
4.655
113
No mogoče sem malo čudno napisal.
Cepljen se postavi v Vip vrsto, če bo treba iti na intenzivno nego.
Antivaxer pa se pokne v eno sobo z lekadolom pa masko z kisikom in to je to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.557
16.873
113
Hm, če je trenutno v bolnicah VEČ otrok z drugimi virusi, kot s kovidom. Kaj to pomeni glede kovida?
To pomeni, da obstajajo tudi druge bolezni zaradi katerih je trenutno v bolniškem staležu več otrok kot pa zaradi covida kar pa potem še ne pomeni, da covid otrokom ni nevaren kot se ti kao sprašuješ ali članek na to namiguje v bistvu pa posredno trdiš, da članek na to namiguje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.557
16.873
113
Zakaj bi moral na intenzivno če si cepljen? To dvoje ne gre skup.
Če se zavedaš realnosti (kar se je ti več kot očitno ne), potem veš, da te cepivo ne varuje 100% pred bolj kompliciranim potekom bolezni ampak obstaja nekaj malega procentov možnosti tudi za to, da kot cepljen končaš na intenzivni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.165
7.201
113
Ampak se ne bi potem raje s tistimi virusi ukvarjali kot pa kovidom? Ocitno kljub vsem ukrepom vseeno sirijo med otroki? Obstaja cepivo, je zastonj, ali racunajo 80€ za bistveno bolj nevarni rota?

V AU pred stacuno vrsta policije? How bizzare

• Všeč mi je
Reactions: jendomen