Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

LeQuack

Guru
26. avg 2007
5.061
1.869
113
38
Lj
Po številu mrtvih smo bili že pred covidom prvi, zaradi slabega oz. neobstoječega zdravstva. Recimo prvi po umrljivosti za rakom. Zdaj je samo še slabše ker so se zdravniki zmenli da se ne oglašajo več na telefon.
 
  • Všeč mi je
Reactions: darjan

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
14.652
2.537
113
Ce si na smrt bolan gres lahko tudi na urgenco, ali pač?
Na urgenco greš če imaš ogrožajoče stanje, niti ni nujno da si na smrt bolan. Lahko imaš melanom (kožni rak) pa te bodo na urgenci lepo odslovili in ti rekli da pojdi k osebnemu zdravniku kazat tiste tvoje pikice. In tu je problem, ker je dosegljivost osebnega zdravnika za take stvari danes dokaj omejena.

Ravno pri raku je večina začetnih simptomov, ki pacienta pripeljejo do zdravnika blagih in veliko ljudi ne gre do zdravnika že tako (oz. gredo prepozno) ker se jim zdi brezveze "težit". In če 3 dni zapored kličeš v ambulanto pa se noben ne oglasi potem je najbrž precej takih ki čakajo dokler se stvar res ne poslabša in zamudijo okno ko bi bilo zdravljenje še uspešno (oz. bolj uspešno).

Pa ni samo rak tak, precej resnih bolezni se začne totalno brezveze in če nisi hipohonder ne boš šel takoj k zdravniku. Vsaka prepreka do zdravnika več (covid na splošno, PCT pogoj) pa samo podaljša čas do obravnave ki bi morala bit pa čimprej.
 

damirj

Majstr
9. maj 2012
2.113
358
83
Ocitno imas dober razlog za menjavo zdravnika. Jaz sem se vedno uspel priti do zdravnika, ko sem ga potreboval, do pediatra tudi in ne bos verjel tudi do zobozdravnika. Mogoce je pa problem v tebi?
 
  • Haha
Reactions: nemenabijat

damirj

Majstr
9. maj 2012
2.113
358
83
Nisem mislil tega. Govorim o tem, da ce si ti na smrt bolan, verjetno ne bos mogel poklicat dohtarja, zato ga bo nekdo drugi. Sicer pa, a ne spremljas FBja? Na FBju je ze vsak drugi dohtar, statisticno gledano imas zato vsaj enega doma.
 
7. feb 2011
2.425
2.031
113
Ne spremljam FBja, ker ga nimam in ga ne rabim.
Koliko je kdo na smrt bolan, lahko pove samo dohtar, ko te vidi in pregleda. Lahko ti pa kakšen FB dohtar preko video povezave postavi diagnozo.
Nisem mislil tega. Govorim o tem, da ce si ti na smrt bolan, verjetno ne bos mogel poklicat dohtarja, zato ga bo nekdo drugi. Sicer pa, a ne spremljas FBja? Na FBju je ze vsak drugi dohtar, statisticno gledano imas zato vsaj enega doma.
 

damirj

Majstr
9. maj 2012
2.113
358
83
Praviloma ze, je pa verjetno tudi kak primer, ko ne rabis biti za to ravno zdravnik... Drugace pa pac gres k zdravniku in konec. Opcij za prit do njega imas pa vec.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
8.048
1.746
113
Nič ne lažem - ti je tudi že utiševalec odgovoril.
Na smrt bolani (npr v zadnjem stanju raka) niso urgentni primeri, zato potrbujejo pct pogoj za obisk urgence.
Na urgenci jih tudi ne znajo ozdraviti, za njih je mesto v kaki onkološki intenzivni enoti.

Na smrt bolani (npr v zadnjem stanju raka) ne rabijo urgence, ti lahko povem iz lastnih izkušenj sem imel enega doma ki je umrl mesec in pol nazaj.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
27.761
8.168
113
Citiram:
Konec tedna si boste lahko na različnih televizijskih kanalih ogledali dokumentarni film o bolezni covid-19 režiserja Mitje Okorna.

V filmu so prikazane osebne izpovedi znanih in manj znanih obrazov, ki govorijo o težki preizkušnji in posledicah po preboleli koronavirusni bolezni.
"Preden sem se odločil za sodelovanje, sem se moral o bolezni in njenih posledicah prepričati sam in ugotoviti, ali je cepljenje sploh dobra ideja, pametna izbira. Zato sem želel dobiti informacije iz prve roke, se pogovoriti s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, ki je za njih skrbelo. To so njihove zgodbe," je za Kuloar.si povedal Mitja Okorn.

Večina od njih meni, da so tako rekoč izgubili nekaj mesecev življenja, izgubili so tudi veliko kilogramov, po že preboleli bolezni pa so še vedno imeli težave s povrnitvijo telesne kondicije. Kar nekaj sogovornikov je dejalo, da so bili prepričani, da bodo bolezen zlahka preboleli, ker so mladi, aktivni, živijo zdravo in nimajo pridruženih bolezni. A covid ne izbira, covid je loterija življenja, je dejal eden od Okornovih sogovornikov.
Konec citata.


 
  • Haha
Reactions: jonny77 in darjan