Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.250
3.612
113
Marlbor
Kaj bi naredili? S kalšnikom za hrbtom stat vskemu antivaxer debilom? Pa saj spremljaš medije, kjer vsak dan plozajo "pojdite se cepit". Ali se boš tudi tukaj sprenevedal? Če bi pa zakonsko uredili cepljenje na 50 let, bi pa spet polno kolesrjev vandralo pred parlamentom, zvečer pa granitne kocke frčale po zraku. Narediš lahko kajčeš, pa bodo debili še vedno ostali debili. Vsak pameten ve koliko je star in da se mora dat cepit. Potem pa ti še pribiješ, kaj so naredili za cepljenje le-teh.
Mogoče bi se upokojencem lahko zagrozilo, da bodo vračali prejete covid dodatke. Ali zakaj se je lahko samo zdravstvenim delavcem s tem grozilo?
Pa recimo PCT v DSO-jih ... zakaj se samo s PCT v šolah straši?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Kaj bi naredili? S kalšnikom za hrbtom stat vskemu antivaxer debilom? Pa saj spremljaš medije, kjer vsak dan plozajo "pojdite se cepit". Ali se boš tudi tukaj sprenevedal? Če bi pa zakonsko uredili cepljenje na 50 let, bi pa spet polno kolesrjev vandralo pred parlamentom, zvečer pa granitne kocke frčale po zraku. Narediš lahko kajčeš, pa bodo debili še vedno ostali debili. Vsak pameten ve koliko je star in da se mora dat cepit. Potem pa ti še pribiješ, kaj so naredili za cepljenje le-teh.
Če bi kdo drug zapovedal cepljenje na 50 let, bi pajaci vladajoče stranke prvi bicikle gnali pred parlament. Granitne kocke pa tud vemo, da letijo izpod rok istih. Tak da....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Mogoče bi se upokojencem lahko zagrozilo, da bodo vračali prejete covid dodatke. Ali zakaj se je lahko samo zdravstvenim delavcem s tem grozilo?
Pa recimo PCT v DSO-jih ... zakaj se samo s PCT v šolah straši?
Nobenmu ni jasno, za kaj so sploh kovid dodatki bili. Pustmo tiste, ki so prejel nekaj deset €. Tisti, ki so prejemali tisoče evrov da so bili doma, pa morajo zdej vrnt z nečim. S čim? Ne vem...mogoče s tem, da širijo laži, paniko, nestrpnost....

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.548
3.629
113
Praviloma ze, je pa verjetno tudi kak primer, ko ne rabis biti za to ravno zdravnik... Drugace pa pac gres k zdravniku in konec. Opcij za prit do njega imas pa vec.
Dej ne bluzi na pamet. Niso vsi dohtarji v ZD. Nekateri imajo ordinacije v poslovnih stavbah kjer je več različnih firm in dejavnosti in tam praga ne prestopiš brez PCT, ker ti varnostnik z osnovnošolsko izobrazbo ali še to ne, preprečuje vstop.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
Dej ne bluzi na pamet. Niso vsi dohtarji v ZD. Nekateri imajo ordinacije v poslovnih stavbah kjer je več različnih firm in dejavnosti in tam praga ne prestopiš brez PCT, ker ti varnostnik z osnovnošolsko izobrazbo ali še to ne, preprečuje vstop.
Aha OK, potem pa tko reči. Se pravi, da drži, kar sem napisal prej, da je mogoče čas, da zamenjaš zdravnika. Mogoče pa on tebe lahko obišče na dom?

• Haha
Reactions: nemenabijat

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Zaupanje ljudi si mora stroka sama pridobit.
Tu so naši (tako stroka kot vlada padli na celi črti). Zaradi laganja, potvarjanja, strašenja, groženj, povsem zgrešenih napovedih...
se strinjam s tabo, predvsem vlada je slabo vplivala. kar pa še ne pomeni, da se ne greš iz čiste zdrave pameti cepit. Boli me k kaj vlada reče, dela, ker itak se 99% z njenim početjem ne strinja. cepit pa se vseeno, neglede na delo vlade, lahko greš.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.659
1.111
113
Aha OK, potem pa tko reči. Se pravi, da drži, kar sem napisal prej, da je mogoče čas, da zamenjaš zdravnika. Mogoče pa on tebe lahko obišče na dom?
O sveta preproščina. Kako lepo, da TI nimaš težav z zdravnikom. Kaj še, mogoče TI nimaš težav z kajjazvem, avtom, ki bi se kvaril in je tvoj sklep, da potem nihče ne rabi mehanika?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.165
7.200
113
Konec septembra naj bi bolnišnično zdravljenje po ocenah potrebovalo od 350 do 400 covidnih bolnikov na navadnih oddelkih in do 140 bolnikov na oddelkih intenzivne nege, je na novinarski konferenci pojasnil infektolog Matjaž Jereb. V bolnišnicah sicer po njegovih besedah še vedno prevladujejo necepljeni covidni bolniki.

Dobro, a pri nas niti toliko niso sposobni novinarji, da bi preverili slednjo izjavo in napisali dejanske procente? "po njegovih besedah"...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

damirj

Guru
9. maj 2012
5.578
2.577
113
O sveta preproščina. Kako lepo, da TI nimaš težav z zdravnikom. Kaj še, mogoče TI nimaš težav z kajjazvem, avtom, ki bi se kvaril in je tvoj sklep, da potem nihče ne rabi mehanika?

Glej jaz razumem, da je zdravnikov premalo, ampak to kar si ti tu nalimal nima absolutno nobene zeze s tem, da nekdo ne more doklicati svojega, izbranega zdravnika.

• Haha
Reactions: jonny77

sousis

Guru
16. nov 2019
1.659
1.111
113
Glej jaz razumem, da je zdravnikov premalo, ampak to kar si ti tu nalimal nima absolutno nobene zeze s tem, da nekdo ne more doklicati svojega, izbranega zdravnika.
Citat iz enega od nalimanih člankov, če ti ne zadostujejo besede sogovornikov na forumu, da včasih pač ne uspeš priti do zdravnika:

Enake težave kot Rok so imeli pacienti v osrednji Sloveniji, pripoveduje Duša Hlade Zore, zastopnica pacientovih pravic za ljubljansko regijo, ki omeni najpogostejše pritožbe bolnikov. "Dolge čakalne dobe, odpovedi in prestavljanje terminov zdravstvenih storitev, neurejeno naročanje in spremembe stopenj nujnosti za zdravstveno obravnavo. Precej je tudi pritožb zaradi nedostopnosti osebnih zdravnikov po telefonu in elektronski pošti, težava pa je tudi pomanjkanje osebnih stikov." V zdravstvenih domovih je bil prost vstop prepovedan, predvsem starejši pa so imeli težave pri novem načinu komuniciranja z osebnim zdravnikom po elektronski pošti in ne neposredno. Tako svojo izkušnjo opisuje 30-letna Sabina, ki je svoji 92-letni babici pomagala poslati elektronsko sporočilo njenemu zdravniku. "Babi je 14 dni klicala zdravnico, pa se ji niso oglasili. Poslala sem elektronsko pošto, ker je babi ne zna, odgovorili pa so šele čez nekaj dni. Ob tem so celo uvedli pravilo, da lahko elektronsko pismo pošlješ samo takrat, ko so uradne ure. To je težko razumeti, saj je prednost elektronskega pisma ravno to, da ga lahko pošlješ kadar koli, preberejo pa ga, ko utegnejo." Sistem uradnih ur za pošiljanje elektronskih sporočil smo želeli preveriti v Zdravstvenem domu Vič, vendar do objave članka odziva niso posredovali.