Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

johan_blond

Fizikalc
19. jul 2007
823
150
43
doctorz:
Napaka. Veliko je laznih pozitivnih kot laznih negativnih.

Predstojnik inštituta za imunologijo je ob tem povedal, da je bilo tudi pri slednjem, torej testiranju prisotnosti virusa v brisu nosno-žrelne sluznice, v Sloveniji nekaj lažnih pozitivnih testov.


Meni je razlika med veliko in nekaj.

Vse analizne metode, ki so *RES* občutljive (kar PCR je) imajo velik problem z kontaminacijo (kar je seveda dobro poznano v stroki). Zanimiva zgodba iz Nemčije.


Povzetek: pri pakiranju vatiranih palčk za jemanje brisov je prišlo do kontaminacije, in kar nekaj časa so iskali "morilko", ki je zagrešila 14 hudih kriminalnih dejanj.
 

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.405
585
113
Včeraj sem spremljal njihov portal. Še pozno zvečer so poročali o "nekaj sto protestnikih", ampak slike večtisočglave množice, po družabnih omrežjih naredijo svoje, potem so začeli pisat o "skupini protestnikov"

In kot vemo, vedno pri protivladnih protestih vladna stran skuša prikazat število čimmanjše, protestniška stran pa čim višje.
N1 je v lasti United group in CNN-a.

Z drugimi besedami, N1 je najbolj protivladna TV v srbiji.

 
  • Všeč mi je
Reactions: kajn and tomi

Romzi

Guru
4. sep 2008
6.308
1.268
113
Dobrova pri LJ.
Včeraj novih 13 komadov.
Je možno, da se zdaj počasi poznajo ukrepi izpred 14 dni?
Ponovno obvezne maske, pa razkuževanje rok, pa.. noben ne omenja da se je pred 14 dnevi končala šola in mularija nima več (toliko) stikov
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
6.308
1.268
113
Dobrova pri LJ.
Haha, keri argumenti.
No, kakorkoli obračaš, dokler je več mrtvih zaradi posrednih posledic Covida (samomor, štajerska ikebana in podobni folklorni pojavi) kot direktno zaradi bolezni, ne vem čemu panika. Kdaj je bil zadnji smrtni primer?
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
13.375
1.056
113
Zdej bo vročinski val pa bo par starcev pomrlo in glede na pojavnost virusa bo zagotovo kakšen tudi pozitiven. Tako da se ni za bat da ne bo števec še malo migal.

Medtem poslušam včeraj da so na infekcijski na robu zmogljivosti. Imajo 15 osebkov od tega večina zdravih ki so jih zaradi medijske gonje preselili iz DSO in sedaj so na robu zmogljivosti? Če ne bi bilo svetovne zapore bi imeli sedaj vsaj 15 oseb tam zaradi malarije in drugih "tropskih" bolezni kjer imajo precej več dela kot nosit DSO varovancem križanke da jim ne umrejo od dolgčasa.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
7.563
1.732
113
Je kar isti velikostni razred, razen za vikend, kjer je pa tudi v skladu s tem nižje število potrjenih primerov.
Res ne vem kaj je stroka (pa tudi raja) mislila da se bo zgodilo po ukinjanju ukrepov. Da se virus ne bo več širil al kako?
To se tud jest sprašujem. Pa neki so marca in začetek aprila nakladal, da je merilo štrevilo ljudi na respiratorjih, zdej so to kar pozabil.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
22.543
3.881
113
Citiram:
......
The variations could mean that a vaccine used to prevent the virus in one country might not work on a virus from a different region, he said.
One of the reasons the coronavirus mutates so rapidly is because of what it's made of.
Rather than consisting of DNA, like a papillomavirus, the novel coronavirus is made of RNA, which is less stable, said Farkas.
"So the mutation rate is higher than DNA viruses," he said. "It mutates, evolves very rapidly, and that's the problem.… You can't capture a single virus, or a single vaccine."

Maintaining physical distancing
In the absence of a viable vaccine, Farkas said it is important for people to maintain physical distancing to limit the spread of the virus, because the more people it spreads to, the more chances it has to mutate and pass on its variants.
......
Konec citata.

Tole ne bo šlo čez, je preveč v nasprotju z "nujnim čimhitrejšim prekuževanjem, ker bo pol mir" in pa "to je isti sh1t kot gripa a.k.a. nothing special" logiko.